Őriztetbe vették a műtrágyakirályt

2020. december 16. 8:11
Bige Lászlón, az egyik leggazdagabb magyaron rajtaütött a rendőrség– értesült a Telex.

Gazdasági bűncselekmények gyanújával őrizetbe vették Bige Lászlót, az ország egyik leggazdagabb emberét – értesült a Telex. A nagyváradi születésű Bige elsősorban műtrágyagyártásból szerezte vagyonát.

Az ügyről egyelőre nincsenek hivatalos nyilvános információk, de a Telex értesülései szerint gazdasági ügyekről van szó. Úgy tudják, a reggeli rajtaütés során házkutatás is történt, és a rendőrök bizonyítékokat is lefoglaltak – írta meg a Telex. Bige László ellen az ügyészség májusban emelt vádat, ekkor börtönbüntetést és 135 millió forint vesztegetési pénz elkobzását indítványozták Bige Lászlóval szemben.

Bige szolnoki kénsavgyárát már 2018 őszén átkutatta a rendőrség és a katasztrófavédelem. A rendőrség akkori közlése szerint a hulladékgazdálkodási törvény megsértése és más bűncselekmények miatt nyomoztak. A szolnoki gyárban a rendőrök 9-szer, a katasztrófavédők 12-szer voltak kint fél év alatt, az üzemet pedig be is záratták a hatóságok. Bigével és érdekeltségeivel szemben vesztegetés, versenysértés és csalás miatt is vizsgálódni kezdtek – írta még májusban az Index. 

Bige László sokszor hozta fel Csányi Sándorral való régóta fennálló rivalizálását, és kritizálta a NER-rendszerét, melynek ő bevallása szerint nem képezi részét. Vélekedése szerint ez állhat folyamatos zaklatásának hátterében is. A Telex is úgy véli azonban, hogy a vállalkozó az évek során számos ellenséget és riválist szerzett, és bár az őt érő rendőrségi ügyek egymást érik, valamint megemlíti a korábbi, 2018-as esetet is, a szerző szerint ez most „egy másik eljárásnak tűnik”. A jelenlegi őrizetbe vétel a korábbi eljárásokhoz hasonlóan egy volt üzleti partner feljelentésén alapul. 

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A lótrágya bosszúja.

Ahogy itt-ott olvastam három komoly elefánt próbálja kilökdösni egymást a meleg fürdőből. Csányi, Bige és Babis....Ne lepődjünk meg a cseh ME-nek komoly agrárvállalkozásai vannak otthon, de nálunk is.

Te vagy a megbízható elvtárs!!
Te nem hiszel el semmit, ami Pártodra és Vezéredre nézve negatív.
Téged még a tények sem szoktak zavarni...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés