Novák Katalin videója

2020. december 15. 12:08

Szél Bernadett
Facebook
Egy családügyi minisztertől nem azt várjuk, hogy megmondja, hol a helyünk.

„Novák Katalin videójában az a leginkább zavarba ejtő, hogy női politikusként arról próbál győzködni minket, nőket, hogy elégedjünk meg egy sokkal alacsonyabb társadalmi pozícióval annál, mint ahova ő maga is eljutott. Egy miniszter asszony miért nem arra használja hatalmát és befolyását, hogy nők tömegei számára váljon elérhetővé az, amit neki megadatott? Miert nem arra használja a pozícióját, hogy segítse a társadalmi egyenlőség, az igazságosabb tehermegosztás, a nők előbbrejutásának az ügyét az élet minden területén? Miért ilyen fura hangulatú videóban tesz hitet egy igazságtalan helyzet mellett és próbálja ezt a nők »bátor döntéseként« eladni?

Önmagában bizarr, hogy 2020-ban egy miniszter arról csinál videót, hogy a társadalmi egyenlőtlenség természetes dolog, aminek megváltoztatása »rosszul értelmezett emancipációs törekvés«. Szerinte tévedünk akkor, amikor lázadunk az alacsonyabb bérek, a rosszabb munkaerőpiaci esélyek és a nagyobb terhek ellen: szerinte ez maga a megváltoztathatatlan női sors. (Ilyeneket utoljára a nagymamámtól hallottam, amikor szegény nagyon besokallt...) Közben férfiak mintha nem is lennének, és a szerepük kimerülne a családalapításban és a pénzkeresésben. Ez nem épp a 21. század zenéje, és főleg nem egy koronavírus-krízisben szorongó világé. Tényleg pont most kell ezt a lejárt lemezt elővenni, nincs jobb dolga a magyar kormánynak?

(...)

Egy családügyi minisztertől nem azt várjuk, hogy megmondja, hol a helyünk, hanem hogy olyan viszonyokat teremtsen, ahol nincs szükség a szupererőnkre ahhoz, hogy egyszerre dolgozzunk otthon és a privát életünkben. A többit megoldjuk, fura videók nélkül is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 129 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

" Egy családügyi minisztertől nem azt várjuk, hogy megmondja, hol a helyünk."

Azt majd ti megmondjátok, mi? Gonosz boszorkány.

Esetleg: 'Kinder, Küche, Kirche'.

Kvótanő. Nem az esze miatt jutott magasra.

Kontár egy hivatásos provokátor, ez kábé a tízezredik nickje. Célszerű azonnal tiltani. Egyébként folyton visszamászik, bizonyára mert unja az elkúrt életét.

a szomoru az, hogy szerinted, no(?) letedre, az ANYA "alacsonyabb" tarsadalmi pozicio, mint egy megoly magas posztu munkahely.
Pedig epphogy az tarsadalmilag a LEGFONTOSABB pozicio.

azt meg egy liberalis se magyarazta el hogy hogy van az, hogy szerintuk a ferfi munkaerovel ekvivalens noi munkaero olcsobb, de ugyanakkor ezzel egy kapitalista se el, es valamiert megse csak noket vesznek fel dolgozni.
Holott a toke, a kapitalizmus, NEM diszkriminativ. Ha valami UGYANOLYAN jo es egyuttal OLCSOBB, akkor az indokolatlanul dragabbra a kereslet meg fog szunni, ez alapveto kozgazdasagi torveny.
Szoval vagy a statisztikaik hazudnak, vagy az alapallitasuk nem igaz, miszerint a ket osszehasonlitott munkaero ekvivalens lenne.

Ebben csak az a szép, hogy miközben Novák Katalint ekézik, közben ágyaznak meg az iszlamizmusnak. Meg egyébként is:

Hol van a szólásszabadság? Miért ne lehetne joga a magyar kormánynak és családügyi miniszterének beszélni arról, hogy nemcsak a balliberálisok által jónak tartott élet lehet boldog és teljes? Senki sem kényszeríti a nőket erre az életre! De vajon ez fordítva igaz?

Úgy gondolom, ha egy családban van 3-4 gyerek, talán túlzás a nőt arra ítélni, h. ahhoz, h. az életszínvonaluk hasonlítson egy akár kétgyermekes családéhoz, töltsön csak közlekedéssel együtt cca. 9-10 órát a családjától távol és dolgozzék versenyt futva a gyermektelen kolléganőkkel.

Semmiből nem lesz semmi. A gyerekekkel törődni kell, h. vigyék valamire.

Egy társadalomnak, ha tovább élni akar, meg kéne becsülni a tovább éléshez szükséges, gyerekekre, családra fordított munkát. Manapság erre van hathatós törekvés.

"Igen, a fényes nyugaton, a haladó progresszív nyugaton ez valós probléma, tényleg súlyos társadalmi diszkrimináció, hogy egy nő magas beosztásban jóval kevesebbet kap ugyanazért a munkáért."

Nyugaton sincs ilyen probléma. Ez az állítás egyszerű hazugság.

Tulajdonképpen minden élethelyzet speciális. Mi is meglehetősen különbözők vagyunk, úgy általában. A házasságok is nagyon sokfélék.

Egy biztos, a gyerekekre TÖBB idő kéne, mint amennyi egy kétkeresős családban jut.

Nagyon sokfélék a hivatások és tehetségek is és természetesen ezek kombinációja egy házasságban. A sok egyedi helyzetre nem vszínű, h. egy típus megoldást lehetne jónak bevezetni.

Az élet tele van kockázattal és kompromisszummal.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés