A szólásszabadság határai

2020. december 15. 11:30

Rácz András
Hajónapló
Ismert megmondóemberek álltak ki a korlátlan szólásszabadság dogmája mellett.

„Ha Puzsér Róberten és Tamás Gáspár Miklóson kívül másnak sem volna világos, akkor most szögezzük le újra: Gődény és társai emberéleteket kockáztatnak. És nem csak a sajátjukat. Mert lehet, hogy a koronavírus nem nagyságrendekkel veszélyesebb, halálosabb, mint a hagyományos influenza, ám olyasmit tud, amit más – sokkal több halálesetet produkáló – betegségek sem tudnak: a koronavírus-járvány képes túlterhelni az egészségügyi ellátórendszert. Így ez a betegség nemcsak azokat veszélyezteti, akik megkapják, hanem azokat is, akik a koronavírusos betegek miatt nem jutnak ellátáshoz. Egyszóval mindenkit. Mindenkit, mert egy ellátatlan vakbélgyulladásba éppen olyan „remekül” meg lehet halni, mint a koronavírus következtében. Az egyetlen ok, amiért a járvány terjedését szigorúan próbálja megfékezni az állam, az az, hogy a veszélyt az egészségügy teljesítőképességének keretei között tartsa.

Gődény és háborodott hívei nem pusztán a maguk egészségét kockáztatják, amikor a maszkviselés, a távolságtartás vagy a védőoltás ellen kampányolnak, sokkal inkább azokét, akiknek esetleg nem jut majd ellátás, miközben a sarlatánt és követőit próbálja megmenteni az egészségügy. Akárkiét, ami járvány esetén azt jelenti: mindenkiét. Ha ez nem vészhelyzet, tisztelt Tamás Gáspár Miklós úr, ha ez nem ok a szólásszabadság korlátozására, tisztelt Puzsér úr, akkor igazán nem tudom, hogy mi lehetne az.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Bajnai külügyminisztere, az a Balázs a szólásszabadság jegyében Merkelt termetes asszonyság nak nevezte. Persze, meg mdhatja, csak bunkó
Ráadásul a pletykák szerint Berlusconit hasonló megjegyzéseket buktatták meg
Persze, Balázsnak nincs pozíciója, csak szimplán bunkó. A ballib ellenzéknek ez tetszik.

Hajlandó vagyok elfogadni az érvelést, de csak azért, mert ez a Gödény, ha jól sejtem, nem csak "szól", nem csak a véleményét mondja el, hanem agitál is. Követőket, támogatókat gyűjt, ebből valamilyen hasznot remél, illetve ellenállásra, szabályszegésre buzdít. Márpedig a szabályokat választott testületek és személyek alkotják, akkor is, ha hibásnak tartjuk őket. Ezért nincs semmilyen jogunk a szabályokat megszegni, illetve másokat a szabályok megszegésére buzdítani. A véleményünket viszont szabadon elmondhatjuk, erről is, mint minden másról.

Szerintem is hisztéria folyik és szerintem is vannak fölösleges előírások, illetve nem tájékoztatnak bennünket teljeskörűen a tényekről és összefüggésekről. Az elég nyilvánvaló már, hogy ez a vírus döntően idős és krónikusan beteg emberek halálát gyorsítja meg, hozza előre valamennyivel. Ugyanerre sajnos egy egyszerű, megszokott influenza vagy megfázás is képes, nem kell hozzá új vírus. A hivatalos szervek, de a kutatók sem hoznak nyilvánosság elé összehasonlító adatokat, nem véletlenül, mert az összehasonlító adatok, akár az általános halálozási statisztikák, vagy korábbi vírusok halálozási adatai bizonyítanák, hogy messze nem annyira veszélyes ez a vírus, amennyire sugallják. De ettől még az óvatosság, a maszk, a távolságtartás teljesen rendben van.

(Azt sem tudjuk, valójában mennyire indokolt ennyi vírusos beteget kórházban ápolni, amikor csak egy töredékük kerül lélegeztetőgépre, azaz veszélyhelyzetbe. Vannak kételyeim, de ezt legalább valóban nem tudjuk. Majd utólag, egy évtized múlva elmondják az orvosok, ha elmondják.)

Az is rendben lenne, ha teljes időskarantént vezetnének be, mert rájuk igazán veszélyes ez a vírus. Ilyen intézkedés azonban nincs, ellenben korlátozzák azok életét, akikre nem veszélyes a koronavírus. Nem veszélyes a fiatalokra, mégis oktatási korlátozás van érvényben. Munkahelyen és bevásárlóközpontokban terjed leginkább, mégis a kulturális- és sportesemények látogatását és a turizmust állították le miatta teljesen, lehetetlenné téve az ott működő vállalkozásokat.

Az oltás ellen agitálni indokolatlan, mert azt azért a tudomány már bizonyította, hogy az oltások hatékonyak. (Az igaz, hogy ez a mostani oltás az eddigi legnagyobb egészségügyi biznisznek ígérkezik és nem tudom kiverni a fejemből, hogy a globalizmus korában ez lehet az egyik magyarázata a túlhajtott hisztériának.) Ugyanakkor érthető, hogy a 40-50-nél fiatalabb emberek nem szívesen oltatnák be magukat, hiszen rájuk valójában nem veszélyes ez a vírus, ha elkapják, védettek lesznek. És már meg is van a magyarázata a többségnek, aki nem akar oltást kapni.

Szóval agitációért, a szabályok elleni uszításért vonják csak eljárás alá ezt a szélhámos Gödényt, de a véleményét neki is joga van elmondani.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés