Elköszönök az ATV-től

2020. december 7. 13:08

Gábor György
Facebook
Én nem megyek be egy olyan televízióba, ahol a legfőbb hatalom és erő maga dönti el, ki „őshonos” és ki nem.

„Még nem is tartozott az ATV a Hit Gyülekezetéhez, már sokszor hívtak meg oda különféle politikai elemző műsorokba. Valamikor a 2000-es évek legelején, egy tulajdonosváltás következtében került az ATV a Hit Gyülekezetéhez, s ettől kezdve rendszeresen tiszteltek meg azzal, hogy meghívtak különféle műsorokba, hol reggel, hol este, mert kíváncsiak voltak a véleményemre. Ezeken a fórumokon védtem a Hit Gyülekezetét a legaljasabb és legordenárébb, a kriminalizálás minden tisztességtelen eszközét felvonultató Fidesszel, s legfőképp Semjén Zsolttal szemben, aki egyszerűen csak »destruktív szektának« becézgette a Hit Gyülekezetét.

A vallási és lelkiismereti szabadság számomra különösen fontos elvére hivatkozva bíráltam a legaljasabb lejáratásra törekvőket, nem mérlegelve semmit, azt sem, hogy a bőrömet viszem a vásárra. (Semjénnel lett is egy perem, amit annak rendje és módja szerint megnyertem.) Közben változtak az idők, beköszöntött a Fidesz-uralom, új és szégyenletes törvény született a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról – hmmmmm és bruhaha), a Hit Gyülekezete »destruktív szektából« pedig egyszeriben a 27 bevett egyházak egyikévé metamorfizálódott, örömhír, a korábbi gyűlölt ellenségek nagy összeborulása, Semjénnel kölcsönössé és barátivá szelídült váll-lapogatással, ez meg az, de így van ez rendjén, immár szentséges béke honol a keresztény univerzalitás e parányi sarkában is. Én meg továbbra is járok az ATV-be, beszélgető műsorokba, elmondhatom a véleményemet, hadd gyalázzanak, zsidózzanak, mocskolódjanak Fideszes honfitársaim. Teszik is, minden alkalommal. Eddig.

Mert most elköszönök az ATV-től. Németh Sándor a Hit Gyülekezetének vezető lelkésze, az ATV tulajdonosa a minap a Hit Rádióban, az ATV kistestvérében háttérhatalomról delirált, »gyökértelenségről« beszélt, meg arról, hogy mi és ki »nem őshonos« Magyarországon (szerinte a Fidesz őshonos), és az alábbiakat mondta: »Látható módon a magyarországi baloldal örvendezik, mert arra gondolnak nyilvánvalóan, hogy nemzetközi baráti segítség következtében hatalomra tudnak jutni, mert érzik a gyökértelenségüket. Ezek a pártok, úgy mondanám, nem őshonos pártok. A Fidesz nagyon ügyesen megtalálta a magyar gyökereit, és ezért elsősorban a magyar választópolgárokra építi a programját, abban reménykedik, hogy megkapja a bizalmat. Az ellenzéknek viszont nemzetközi támogatásra, segítségre van szüksége. Ezt megkapta eddig is Brüsszeltől, és valószínű, hogy a jövőben az Egyesült Államok új kormányzatától is nagyobb segítséget fog kapni.«

Ez a hang nem egyszerűen primitív, ennél sokkal-sokkal nagyobb a baj, de ez nyilvánvaló mindazok előtt, akik a világ civilizált részéhez tartoznak. Én nem megyek be egy olyan televízióba, ahol a legfőbb hatalom és erő maga dönti el, ki »őshonos« és ki nem, ki »gyökértelen« és ki nem ebben az országban. Ez a beszéd ismert a magyar történelem legócskább és legmocskosabb időszakából, ez a beszéd gazember szájába illő gyilkos beszéd. Nem érdekel, hogy a Hit Gyülekezetén belül hányan morgolódnak emiatt. A vallástörténet ismeri a szkizma fogalmát, az egyház szervezetében bekövetkezett szakadást, amikor az utak szétválnak.

Megvan erre ma is a lehetőség, igaz, a hitben élők számára nem lesz attól kezdve szép hitcsarnok, megszűnnek az egyiptomi húsos fazekak, s csak a hitükből táplálkozhatnak, semmi egyébből. De ez nem az én dolgom, nincs is ehhez semmi közöm.
Nekem jelen pillanatban a magam tisztességéhez van közöm, meg az önbecsülésemhez. A politikusokat megértem, kénytelenek bemenni oda, ahová – meggyőződésem szerint – mostantól tisztességes ember nem teszi be a lábát. A politikusoknak mindez szakma, ám az értelmiségnek ez nem szakma, legfeljebb a »voltam vagy leszek a tévében« csiklandozó hiúsága. Számomra a hiúságnál fontosabb az, hogy reggelente a borotválkozó tükörben lássam a saját arcomat.
Vagyis hogy saját magamat lássam.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Addig volt jó az ATV neked Gyuri, amíg fórumot kaptál ott a beteges Orbánfóbiádhoz. Mihelyt nem úgy állnak a migrációhoz, ahogy azt te elvárnád, megsértődsz, és lelépsz. Nyilván nem nagy veszteség ez, és lesz számos "függetlenobjektív" média, ahol jó pénzért fröcsöghetsz tovább.

Hát. ezt soha nem gondoltam volna, h. kérdés lehetne, ki őshonos és ki nem.

Nem vagyok én sem őshonos a két magyar dédszülőmmel nyolc helyett. Mitől lennék így őshonos? Ha nem, hát nem. Olyan ez, mint a szem, meg a hajszín, nem vita és döntés tárgya.

Attól még magyar vagyok, 100%-osan szolidáris néppel, országgal. Ha van van vmilyen kultúrám, az magyar. Ezeken lehet vitatkozni, mert ez egy vélemény, egy álláspont.

Ma ejjel szetsirom a parnamat, ez aztan a nagy csapas! Es meg csak hetfo van.
Eddig sem neztem, eleg nekem az itteni epeomlese, bye-bye Szasa, vagy ki vagy!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés