Biztonságpolitikai tanácsadó: A migrációs akcióterv tudatos provokáció

2020. december 4. 7:49
Brüsszel több tíz millió migránsnak adna európai állampolgárságot, de ennek anyagi és biztonságpolitikai kockázatai is vannak.

Horváth József nyugalmazott vezérőrnagy, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója nyilatkozott a Magyar Nemzetnek Brüsszel új migrációs akciótervéről. Mint mondta, az elképzeléssel két fő probléma van. „Egyrészt minimális ellenőrzés nélkül akarják a társadalomra ráengedni a migránsokat, melynek veszélyei beláthatatlanok. Másrészt az unió vezetői kódolják a feszültséget azzal, hogy miközben a legtöbb európai ország saját állampolgárait sem tudja lakáshoz juttatni, a fiatalok életkezdését támogatni, addig a világ bármely részéről ide érkezőknek több jogot akarnak adni, mint az adott ország adófizető állampolgárainak.”

A tanácsadó szerint az akcióterv tudatos provokáció Brüsszel részéről az európai társadalom azon felének irányába, amelyik meg szeretné őrizni saját nemzeti identitását, saját biztonságát.

Úgy csinálnak, mintha egy soha nem kiürülő pénzeszsák tetején ülnének. Holott most akarnak több száz milliárd eurós hitelt felvenni, hogy az unió déli országait megsegítsék, ne menjenek csődbe”

– fogalmazott Horváth József.

A lap emlékeztet: a Margaritísz Szkínász, az európai életforma előmozdításáért, illetve Ylva Johansson belügyekért felelős uniós biztosok neve által fémjelzett akcióterv nem szállásokon vagy befogadóközpontokban szállásolná el a migránsokat, hanem önálló otthont adna nekik. A bizottság az akcióterv megvalósításához a következő hétéves uniós költségvetés kereteit is felhasználná.

Címlapképen: Margaritisz Szkínász és Ylva Johansson. Fotó: MTI/EPA pool/Stephanie Lecocq

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

No meg zsarolják a kormányokat. A zsarolás előlépett uniós értékké.

Saját történelmünkből megtanultuk, hogy a nagymértékű bevándorlás hódítás.

Mesélj már, hány migránssal találkoztál már ténylegesen?? Hánnyal beszélgettél már személyesen??
Mert ha még eggyel sem, akkor amit írsz csak Blablabla...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés