Kína akár szuperkatonákkal is kísérletezhet

2020. december 3. 21:57
Kína a legnagyobb fenyegetés a demokráciára és szabadságra a második világháború óta az amerikai hírszerzés szerint.

Kína a legnagyobb fenyegetés a demokráciára és szabadságra a második világháború óta –  fogalmazott John Ratcliffe, a valamennyi amerikai hírszerzési szervezetet összefogó Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI) vezetője a The Wall Street Journal című amerikai újság honlapján megjelent véleménycikkében csütörtökön.

„A hírszerzési információk egyértelműek: a globális dominanciára törekvő Peking uralni akarja az Egyesült Államokat és a világ többi részét gazdasági, katonai és technológiai értelemben” – húzta alá Ratcliffe.   

 A volt republikánus képviselőt tavaly tavasszal nevezte ki Donald Trump amerikai elnök a DNI élére. Mint írta: „mára Kína jelenti a legnagyobb fenyegetést az Egyesült Államok számára és a legnagyobb fenyegetést a világban a demokrácia és szabadság számára a második világháború óta”.    

Ratcliffe szerint a kínai cégek stratégiája azt célozza, hogy ellopják az amerikai vállalatok szellemi tulajdonát, lemásolják azt, majd átvegyék a helyüket a globális piacon. Azzal vádolta a kínai vezetést, hogy „amerikai védelmi technológiákat lopott, hogy ezzel segítse Hszi Csin-ping kínai elnök agresszív hadseregfejlesztési terveit.”  

 A DNI vezetője hozzátette, hogy a kínai hatóságok attól sem riadtak vissza, hogy a saját hadseregük tagjain kísérletezzenek „biológiailag felerősített képességű katonák létrehozása reményében”.

Ratcliffe nem fejtette ki, mit ért ez alatt. Az amerikai-kínai kapcsolatok az elmúlt időszakban egyre feszültebbé váltak egyebek mellett a kétoldalú kereskedelmet, a koronavírus-járvány kezelését, Hongkong autonómiáját, Tajvan státusát, valamint emberi jogi kérdéseket illető szóváltások és intézkedések mentén. Megfigyelők szerint Trump kemény fellépése Kínával szemben korlátozhatja Joe Biden várható elnök mozgásterét.

(MTI)

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A szovjet atomfegyverek ellen építettek atombunkereket Amerika szerte a világháború után.
A világháború előtt pedig semmiféle fenyegetés alá nem esett Amerika.

A háborúba lépésük okát keresik azóta is. Ami sokkal nagyobb problémájuk.

A Szovjetuniónak ott volt a Komintern, a Kominform és a világ kommunista pártjai. Az alvókról nem is beszélve.

"Sztálin az ember és a majom keresztezésével kísérletezett
JACK CORN, 2005. december 21., Magyar Nemzet
Sztálin arra adott parancsot az egyik leghíresebb szovjet állatorvosnak, hogy emberi spermával termékenyítsen meg nőstény majmokat. A szovjet diktátor igénytelen és fájdalomtűrő katonákat, valamint az ötéves tervhez hiányzó munkaerőt tervezett a félmajom-félemberből. A kísérlet nem sikerült."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés