A szlovén kormány megvonja a pénzbeli támogatást az állami hírügynökségtől

2020. december 3. 15:48
Janez Janša azzal indokolta a pénzügyi támogatás megvonását, hogy a kormány nem kapta meg az idei pénzügyi kimutatásokat.

Elzárja az állami pénzcsapokat a szlovén kormány az állami hírügynökségnél – írja az Euronews. A portál szerint a Janez Janša által vezetett szlovén kormány így akarja befolyása alá vonni a közmédiát (STA), amit az nehezít, hogy a kormánypárt több baloldali, konzervatív és liberális párttal koalícióban irányítja az országot. Janez Janša cáfolta, hogy a hírügynökség kivéreztetése lenne a cél, ugyanakkor az ellenzék a ljubljanai parlament rendkívüli ülését kezdeményezte az ügyben.

A szlovén kormányfő azzal indokolta a pénzügyi támogatás megvonását, hogy a kormány nem kapta meg az idei pénzügyi kimutatásokat, ugyanakkor az STA vezetése szerint ez nem igaz. A Népszava arról írt az ügyben, hogy a ljubjanai Kormányzati Kommunikációs Hivatal (UKOM) már az októberi kompenzációs összeget sem utalta át a médium számára. Az UKOM állítása szerint viszont az STA igazgatója, Bojan Veselinovic nem adta át nekik azt a dokumentációt, ami lehetővé tenné az összeg folyósítását.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az MTI-re is ráférne egy fazonigazítás.
Végtelenül szürke, unalmas, elemző háttéranyagok sehol, feltáró újságírás a fasorban sem.
ha a régi Magyarország hetilapra gondolok, de még az egykori Népszabadságra is, amit, ha az ember megtanulta a sorok közötti olvasást, hallgatott időnként akkori Londont, akkori Deutsclandfunkot, SZER-t, jóval tájékozottabb lehetett avilág dolgairól, mint a mai MTI-től.
Valahogy piaci környezeti hatásoknak is ki kellene tenni a céget, ami a pluszpénzeket illeti, mert az MTI valamikor nemzetközi hírű ügynökség volt.

És most nem az Éljen a párt! szintű szakértésekről beszélek, mert ilyet is tudott, ez is tény.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés