Egy pár dolog csak a Szájer-ügy titkosszolgálati vonatkozásaival

2020. december 2. 13:03

Dezső András
Facebook
Így jár az a politikai vezetés, ami fantomellenségeket, nem létező Soros-hadsereget üldöz, miközben hagyja, hogy az igazi valóság a fejére nőjjön.

„1. Annyiban mindenképpen érinti ezt a területet, hogy a magyar titkosszolgálatnak tudnia kellett (volna) arról, milyen zsarolási faktort rejt a politikus magánélete – évtizedek óta. Brüsszel a nagy titkosszolgálatok (köztük az orosz!) homokozója is (bár talán most a homokozó nem a legjobb hasonlat), és az a politikai vezető, aki hagyta, hogy Szájer »felügyelet nélkül« élje az életét, az gyakorlatilag leszarta, ha esetleg emiatt ő zsarolás vagy más művelet »áldozatává« válik, ami viszont végső soron az ország kára is. Nem tudhatjuk, hogy ezt az információt korábban »hasznosította-e« valahogyan már bármelyik külföldi szolgálat, és ha igen, sikerrel-e. Ezt soha nem is fogjuk már megtudni. 

2. A konteókról: bármi elképzelhető. Az is, hogy ez az egész egy a Fidesz számára szerencsétlen, az ellenzék számára szerencsés összjáték és csak a véletlen az oka, hogy éppen most bukott le. Ahogy az is elképzelhető, hogy valamelyik szövetséges, de ezúttal ellenérdekelt szolgálat részéről volt egy kis »rásegítés«. A vétó miatt berághatott néhány tagállam, és egy ilyen leleplezéssel hitelteleníteni lehet mindazt az ideológiát, amire az Orbán-kormány már egy ideje építgeti a hatalmát. De ha ez utóbbi is történt, az is csak annyit jelent, hogy a politikus lelepleződött, nem pedig azt, hogy valakik kreálták ellene ezt az egészet. És még egy dolgot jelent: azt, hogy ezek a szolgálatok jól végezték a dolgukat. Nyilván a Fidesz majd valamiféle külföldi összeesküvésnek állítja be a dolgot, de a tény ettől tény marad: Szájer magának csinálta a bajt, ő felel ezért (ahogy egyébként ezt nem is tagadja, a drogot leszámítva).

3. Az, hogy Szijjártó Péter (állítása szerint) a sajtóból értesült a történtekről, meglehetősen durva. Ő a hírszerzést, azaz az Információs Hivatalt irányító miniszter. Ha igaz, hogy csak a sajtóból tudta meg, hogy mi történt, akkor az az IH-ról állít ki szegénységi bizonyítványt. Tehát ebben az esetben Szijjártó egy olyan szervezetet irányít, ami most biztosan csődöt mondott. (De gyakorlatilag ugyanezt el lehet mondani az elhárításról is.) Persze ne legyenek illúziónk a magyar szolgálatokról, nem jobbak, mint bármelyik magyar államigazgatási szerv.

Bármi is áll a háttérben, bármi is történt, egy dolog biztos: így jár az a politikai vezetés, ami fantomellenségeket, nem létező Soros-hadsereget üldöz, miközben hagyja, hogy az igazi valóság a fejére nőjjön.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 114 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A konzervatív patrióta Szájer netre feltett erotikus képei - hasonlóan a "demokrata" felvilágosult Gréczy Zsoltéhoz - sehol nem találhatók, mert ilyenek sosem voltak.
Csak: a tények kedvéért, mihez tartás végett...

Igen, de a jó Gréczy önmagát menedzselte, nyilvánosan.

Mosod magad a komáid és tartóid előtt, mert homoszexuális együttérzésednél fogva elkövettél egy korrekt írást. Muszáj volt ellentételezni 'borzalmas államigazgatással' és 'nem létező Soros-hadsereggel'. szánalmasak vagytok, Dezső.

Álmodik a - szellemi - nyomor.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés