Orbán és a zsidók

2020. december 1. 15:53

Paul Lendvai
Der Standard
Demeter Szilárd példátlan kisiklása a rezsim tűzveszélyes retorikájának következménye.

„Az orbáni »jól megfontolt kétértelműség és tudatos kétszínűség«, amit a nagy magyar író, Nádas Péter már 2011-ben (!) felismert, a zsidósághoz való hozzáállására is jellemző. Kifelé »zéró tolerancia az antiszemitizmussal szemben«. Befelé viszont számos áltudományos intézet, átírt iskolai tankönyv és propagandisták hada dolgozik a Horthy-rendszer 560 000 magyar zsidó meggyilkolásában játszott szerepének bagatellizálásában.

Csakhogy történt egy kellemetlen üzemzavar. A legnagyobb Fidesz-közeli hírportálon, az Origón azt vetették Soros szemére, hogy saját »gázkamrát« csinál Európából: »a multikulturális nyitott társadalom kapszulájából árad a mérgező gáz, ami az európai életformára halálos«. Magyarország és Lengyelország »az új zsidók«, Soros pedig »a liberális Führer. A liberárja hadserege pedig szolgaibb módon isteníti, mint anno Hitlert a sajátjai«.

Ami azonban a nemzetközi botrányt kiváltotta, az nem a gyűlölettel teli, bizarr szöveg volt, hanem a szerző, Demeter Szilárd személye. Ő ugyanis a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója, a könyvtárak gyűjteményeinek digitalizásáért felelős kormánybiztos, és az újonnan létrehozott Nemzeti Kulturális Tanács tagjaként pedig a miniszterelnök kultúrpolitikai jobb keze. Hogy vasárnap egyértelmű bocsánatkérés nélkül visszavonta a cikkét, mit sem változtat a tényen, hogy ez a példátlan kisiklás a rezsim tűzveszélyes retorikájából ered.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most már szánkra hiába Soros nevét sem vehetjük?

Szóljon valaki Lendvainak, hogy egyelőre nem Budapesten, hanem Bécsben támadják meg azt, aki kipát visel. és Bécsben kell őrizni a templomokat és zsinagógákat. Majd ha nem így lesz, akkor beszéljen Lendvai.

Vagyis a Jobbikkal alkotott pártszövetség a rendszer normális működésének a része?

Az Orbán kormány nem "rezsim": Lendvai úr nem ismeri a fogalmakat. És: a Lendvai félék érdekeltek abban, hogy durva elfogultsággal szóljanak a Demeter Szilárd által írt cikkról.

Igen, és amit ír:
"Ami azonban a nemzetközi botrányt kiváltotta, az nem a gyűlölettel teli, bizarr szöveg volt,"
Természetesen erről, a szövegről megint kussol az etáss, mert: Demeter teljesen korrekt, tényszerű és igaz.
Viszont, amibe nem tudsz belekötni, tedd tönkre a személyét judeobolsevik elvet nem felejtette el.

Paul Lendvai apjának levele szerint fia az ÁVH-n különleges politikai beosztásban dolgozott
Mező Gábor, Mandíner, 2017. december 3.
-Fiam 1952 őszén Bpestre került az ÁVÉH Hős utcai Szamuelly laktanyába, ahol parancsnoka OROSZY őrnagy elvtárs különleges politikai beosztásba tette - írta Lendvai Andor a legfőbb ügyésznek 1953-ban azért, hogy elérje fia kiengedését az internálótáborból.

A baloldal többségének cinizmusa valóban elképesztő.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés