Eddig csak Szájer került célkeresztbe a partizók közül

2020. december 1. 23:12

Dezső András
HVG
Azt sem lehet teljességgel kizárni, hogy a péntek éjjeli razziát ne kísérte volna valamilyen titkosszolgálati művelet.

„Szájer József nem esett át nemzetbiztonsági átvilágításon, nem tölt be állami tisztséget, nem élvezi az állam speciális védelmét, de ez nem jelenti azt, hogy ne jelenthetett volna kockázatot. »Ha könnyelmű életvitelt élsz, ilyen különösen fontos beosztásban, akkor előbb-utóbb valamelyik ellenérdekelt szolgálat felfigyelhet erre és megpróbálhatja kihasználni ezt. A saját illetékes szolgálatnak éppen ezért legalább figyelmeztetni kellene az illetőt, de egy évtizedek óta a frontvonalban lévő magasrangú politikust mégis hogyan figyelmeztessenek erre?« - tette fel a költői kérdést egy, korábban az egyik hazai titkosszolgálatnál dolgozó forrásunk.

Bár csak spekuláció, de a lapunknak nyilatkozó nemzetbiztonsági szakértő szerint a Szájer-ügyben azt sem lehet teljességgel kizárni, hogy a péntek éjjeli rendőrségi razziát ne kísérte volna valamilyen titkosszolgálati művelet – merthogy vannak erre utaló jelek is. Nem kell nagy dologra gondolni: egy egyszerű figyeléssel akár le is követhették Szájer mozgását, attól kezdve pedig már csak egy névtelen bejelentést kell tenni a rendőrségre, hogy a bulira a kijárási korlátozások alatt a hatóság felfigyeljen. Árulkodó például, hogy noha sajtóhírek szerint a zártkörű, állítólagos szexpartin több diplomata is jelen volt, Szájer volt az egyetlen, akinek a pozíciója kiszivárgott a belga médiában és így néhány óra alatt beazonosíthatóvá vált, a többieké egyelőre nem. A buliról a belga sajtó egy melegbárban tartott szexpartiként írt, Szájer csak »házibuliról« tett említést a közleményében, az ügyészség pedig nem állította, hogy egy bárban buliztak volna az érintettek és szexpartit sem emlegetett, egy »lakásról« írt csupán, az utca megnevezésével.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 149 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A kivitelezés egyértelműen totkosszolgálati akció volt. A vétó betett Brüsszelnek és Merklenek rendesen.

Ettől még az érintett saját maga ment oda. Ő kúrta el és távoznia kell a közéletből -"végleg.

Tutiblog annó: "Dezsőről érdemes megjegyezni, hogy ő az, aki teljesen néha véletlenül fedez fel japán nyelven írt 30 éves cikkeket egy okinawai könyvtár alagsorában Magyarországról"

Mannuska igazhitűsége ez persze, de te is jól ismeheted a te szociál- és perszonál pszichológiai analitikus vénáddal, hogy milyen nem-Tolkien-i éteri völgyzugolyi Tünde az ő gyermekei anyja, plusz azt hogy a buziknak valamifajta konzibb oldali része "alibi-egzisztenciájában" "családapaság" fedezékében él.

A friss Bayer-show-ban Szájer szivárványmintás zoknija szerinted mi volt: Egy "igen-igen" családapaság, egy Inka-indiánkodás a zimprialista conquistadorok ellen,
Vagy "igen-igen" ....buziság-coming-out?

Így A Strache esetre való asszociáció szerintem is fölvethető!

És épp ezzel mégiscsak EU-n belüli titkosügybökségi akció is lehet Szájer levétele a nagy sakktábláról..

Ööö hm :). Jahh ,bocsi.. Lényeges.(Mindig belefutok az ilyen "Szájer családapa" jellegű kommentjeid révén hogy kiderül rólam pl. hogy NEM tudtam Szájerről hogy gyermektelen-é. Mitöbb most sem ellenőrzöm ,csak reflexióm.)

"Én sem tudom, azért kérdezem. "

Hát én nem olvaslak többé ann. :-))

Hat rajottek, hogy repul a nagy ko, ki tudja, hol all meg. Nagyobb, Epstein kovek is vannak es aki masnak vermet as...
Jut eszembe Bill Clinton, nem veletlenul. Hazudott is, le sem mondott es maradt az EA elnoke.
Hillary pedig jobboldali osszeeskuvesrol beszelt, pedig tudjuk, osszeeskuvesek mar pedig nincsenek.

Bill Clinton is csaladapa volt.
Aztan milyen szep peldaval szolgalt a lanyanak a Lewinsky, Epstein-ugyek kapcsan.
Farizeus-e vagy?

Na, na Kepmutato Anna, a homoszexualitas az ellenzek szerint nem elitelendo, a kabszert legalizalni kellene stb.
Mondd, most a farkadba haraptal, vagy azt sem tudod, melyik ujjadat harapd le?

Amiről nem esett eddig szó: van-e magyar érdek Szájer eltávolításával
kapcsolatban.

A buliban valaki kezébe nyomta a hátizsákot azzal, hogy mássz ki az
ablakon ezzel a hátizsákka, neked úgyis mentességed van. És mit ad
Isten pont ott volt egy rendőr az ablak alatt.

Meglepően árnyalt vélemény a HVG-től és ettől a Dezsőtől. Sajnos nem lehet mást feltételezni, minthogy a homoszexuális érintettségnek szól. Szájerről régóta pletykálták ezt, különösen mióta bejelentette, hogy nem vált el, de külön él a feleségétől.

Aki valaha kapcsolatba került már átvilágítási üggyel, az tudja, hogy milyen alaposan vizsgálódnak a szolgálatok. A kiemelt politikusokról is nyilván dossziék vannak minden titkosszolgálatnál és akinek titkos élete is van, azt bármikor lebuktathatják, ha akarják. Nagyon valószínű, hogy most valahol akarták, de ez majd az ügy utóéletéből derül ki. Kinek volt az érdeke és miért, hogy Orbán EP-n belüli pozícióját meggyengítsék, hiszen az nyilvánvaló, hogy ott Szájer volt a kulcsember, kiterjedt kapcsolatrendszerrel, személyes karizmával és szervezési képességgel. Rövid távon biztos, de meglehet, középtávon is pótolhatatlan.

Az is lehet, hogy magával Szájer lebuktatásával nincs konkrét cél, csak egy általános stratégia része: mindenütt támadni és gyengíteni kell Orbánt, ahol erre lehetőség van. A V4 együttműködést pl. már régóta szét akarják szedni, s úgy tűnik, most sikerülhet.

Magam sem állok messze attól a feltételezéstől, hogy akár Magyarország és Lengyelország EU-ból való 'kimanipulálása' is beleférhet számukra, ha máshogy nem megy. (Mintha megkönnyebbültek volna a britek távozása után, nem úgy tűnik, hogy sajnálják.) A liberálkommunista politikai erők átütő és végleges győzelmet akarnak az euroatlanti társadalmakban. Akiknél nem megy, azokról átmenetileg inkább lemondanak. Azt gondolják, majd tönkre mennek, a társadalom elzavarja a konzervatív kormányokat és visszajönnek. Érzésem szerint soha ilyen szakítópróba az EU-n belül nem volt, mint most.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés