Miniszterelnök Úr, az Európai Parlament nem a magyar Parlament!

2020. november 30. 20:29

Donáth Anna
Facebook
Az Európai Parlamentben Kövér László nem büntetést osztogathat, hanem maximum a névjegykártyáját.

„Mi képviseljük az európai választókat. Azokat, akik világos feladatunkká tették: ne hagyjuk, hogy egyes kormányok lopkodják a forrásokat és lebontsák a jogállamot. 2019-ben a magyar választók kifejezetten ezzel a mandátummal küldtek az Európai Parlamentbe.

Ma is pontosan ennek szellemében jártunk el az Európai Parlament Igazságügyi Bizottságában. A magyar és a lengyel kormány jogállamot sértő tevékenysége miatt indult, 7. cikk szerinti eljárások kapcsán tartottunk meghallgatást és vitát. Ezen azonban sem a magyar, sem a lengyel kormány, sem a Tanács soros elnökségét betöltő német kormány képviselője nem jelent meg. Most, amikor az EU hétéves költségvetését és a helyreállítási alapot akarja ellehetetleníteni a magyar és a lengyel kormány; most, amikor a jogállamiság kérdésén áll vagy bukik az Európai Unió jövője, ez a felelőtlen cinizmus elfogadhatatlan.

Ez nem fog megtörténni. Tévednek, ha azt hiszik, hogy zárt ajtók mögött, a választott képviselőket kihagyva ezt meg tudják oldani. Súlyosan tévednek, ha azt gondolják, hogy az Európai Parlament csendben rá fog bólintani a kész helyzetre. Aki ma nem mer eljönni, a kérdésekre válaszolni, az saját maga számára nehezíti meg a jövőt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Köhögő-bolha-Donáth kesereg, mert újból kiderült, hogy NEM ő képviseli az "európai" szavazókat. Ez a pofátlan, mert önkényes kisajátítás jellemző erre az antidemokrata nőszemélyre.

Ha már te is ezt mondod, mit keresünk ott a gyarmattartók és rabszolgahajcsárok között?

Jól felfújtad a lufidat, és ki is durrant!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés