Ezúttal Maradonának szólt az új-zélandi rögbisek hakája

2020. november 28. 13:28

A szerdán elhunyt Diego Maradona előtt is tisztelegtek mérkőzés előtti hakájukkal a háromszoros világbajnok új-zélandi rögbisek szombaton az Argentína elleni Championship-összecsapás előtt az ausztráliai Newcastle-ben.

2020. november 28. 13:28
null

A szerdán elhunyt Diego Maradona előtt is tisztelegtek mérkőzés előtti hakájukkal a háromszoros világbajnok új-zélandi rögbisek szombaton az Argentína elleni Championship-összecsapás előtt az ausztráliai Newcastle-ben. Az új-zélandi rögbisek kezdés előtti híres ráhangolásukkor a csapatkapitány Sam Cane egy 10-es új-zélandi mezt helyezett a félpályára, amely a hasonló számú mezben szereplő egykori klasszis futballistára utalt, majd következett a haka. A rivális argentin játékosok egymást átkarolva nézték az új-zélandi találkozók elengedhetetlen felvezetését, majd fejbólintással és tapssal nyugtázták az ellenfél gesztusát.

A mérkőzést 38-0-ra nyerték az új-zélandiak, akik így visszavágták a dél-amerikaiaknak a két héttel ezelőtt Sydneyben elszenvedett, nagy sportági szenzációt keltő 25-15-ös vereségért, és nagy lépést tettek a torna megnyerése felé. Az idei Championshipből még egy mérkőzés van hátra, a házigazda ausztrálok és az argentinok második mérkőzése. Az All Blacks 11 ponttal végzett, míg jelenleg a két rivális egyaránt hat-hat ponttal áll, amely különbséget csak bónuszpontos győzelemmel lehetne ledolgozni. A vb-címvédő dél-afrikai együttes a világjárvány miatt lemondta a 2020-as tornán való részvételt. A rendhagyó módon egy országban megrendezett viadalon – amelyet így ideiglenesen Három Nemzet-tornájának kereszteltek – a csapatok kétszer játszanak mindkét ellenfelükkel.

A szokatlan megemlékezés videón is megtekinthető:

(MTI)

Fotó a videóból.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hájas Gerzson a buzik megríkatója
2020. november 29. 02:31
Akkor a legszebb mikor választ is kapnak rá https://www.youtube.com/watch?v=GyZEUeAoFKE
Box Hill
2020. november 28. 15:10
És a szöveg: Ka Mate! Ka Mate! Ka ora! Ka ora! Ka Mate! Ka Mate! Ka ora! Ka ora! Tenei te tangata puhuru huru Nana nei I tiki mai Whakawhiti te ra A upa ne! ka upa ne! A upane kaupane whiti te ra! Hi! Translation: I die! I die! I live! I live! I die! I die! I live! I live! This is the hairy man Who fetched the sun And caused it to shine again One upward step! Another upward step! An upward step, another the sun shines!
di maggio
2020. november 28. 14:30
Ezek nem LMBTQ harcosok,ugye?
lofejazagyban
2020. november 28. 14:00
mindig lenyűgöző a mai plüssmaci kultúrában a férfiasság ünnepe, a haka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik