Orbán-ellenes kisfilm nyert díjat Berlinben

2020. november 27. 15:45
A Berlinben élő magyar rendező, Nagy Borbála rövidfilmje, a Pannónia dicsérete kapta meg a Német Rövidfilmdíjak elismerését.

A Berlinben élő magyar rendező, Nagy Borbála rövidfilmje, a Pannónia dicsérete kapta a 10 és 30 perc közötti játékfilmek kategóriájának díját a Német Rövidfilmdíjak (Deutscher Kurzfilmpreis) díjátadóján – jelentették be az alkotók a film Facebook-oldalán. Nagy Borbála filmjének főszerepét a százhalombattai teniszedző és zenész, önjelölt Orbán-imitátor, Dudás Péter alakítja. 

„A film egy magyarországi gimnáziumban játszódik, egy olyan napon, amikor az iskola átlagos életét a miniszterelnök látogatása borítja fel. A látogatásra ünnepséggel készülnek: az ötletgazda a titkárnő, (Rainer-Micsinyei Nóra) igyekszik rendet teremteni a káoszban, különösen az ünnepi tortát illetően, ami nem fér el a hűtőben. Amíg a szakácsok a probléma megoldásán dolgoznak, a 17 éves Márti (Angelus Hanna), akinek a színpadon kell köszöntenie a miniszterelnököt, egyre kényelmetlenebbül érzi magát a rá kényszerített szerepben” – számolt be az eseményről a 444. 

A Nagy Borbála filmje már februárban bemutatkozott a 70. Berlinale kísérőprogramjaként megrendezett Belinale Talents fesztiválján, melyen akkor nem ő volt az egyetlen magyar résztvevő. A film.hu januárban számolt be arról, hogy a másik magyar induló „Bakony Alexa a Színház- és Filmművészeti Egyetemen diplomázott Almási Tamás és Kékesi Attila osztályában dokumentumfilm-rendező szakon. A Filmalap által elindított Inkubátor Programjában készül Egy fiú című filmje, amelynek a 18 éves, egy szabolcsi faluban élő Tóbiás a főszereplője. Női testbe született, de férfiként azonosul, a családja mindent megtesz, hogy támogassák őt. A szülő-gyerek kapcsolatot bemutató filmet élén nemzetközi érdeklődés övezi, a zágrábi, a szarajevói, a thessaloniki és az amszterdami fesztivál szakmai fórumain is bemutatták a filmtervet, támogatta azt a Sundance Institute.”– írta a film.hu

 

 

Összesen 155 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nahát, hogy egyik film témáján sem csodálkozom!
Már semmivel sem tudtok meglepni libsikék?

Gondolom az SZFE-n végzett mindkét 'rendező' hölgy. Min csodálkozunk?

Provokáció. De csak szimpla.
Ennél nagyobb örömük ne legyen.

Az SZFE ontya a techetschégetek.

Csodálkozunk, hogy nem tűnt el az antiszemitizmus, amikor mi zsidók szítjuk azt legjobban? Slomó, írtad, hogy azért még jelen van, de az okokról sajnos Te is hallgattál. Jó ez nekünk? S egyáltalán az országnak, a zsidó-magyar együttélésnek? Lassan nem telik el egy hét, hogy ne gúnyoljuk a magyarokat, versben, filmen, médiában.

Én is kiikszeltem már ezt a gyagyást.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés