A patriotizmusnak sokan negatív jelentést tulajdonítanak

2020. november 27. 09:10

Pedig a nemzeti érdekeket és értékeket a középpontba helyező megközelítés nélkül nem lehetünk sikeresek.

2020. november 27. 09:10
Novák Katalin
Novák Katalin

„A Mathias Corvinus Collegium és a Danube Institute meghívására részt vettem a Patriotic Talks online nemzetközi konferencián.

Elmondtam, hogy számomra a hazaszeretet a kultúránk, a hagyományaink és a keresztény értékeink mindennapi tiszteletét jelenti. Törődünk honfitársainkkal, és egyéni céljaink megvalósításakor a közösségi érdekeket is szem előtt tartjuk. Patrióta, a nemzeti érdekeket és értékeket a középpontba helyező megközelítés nélkül nem lehetünk sikeresek. Magyarország a patrióta gazdaságpolitikának köszönhetően az elmúlt években jelentős gazdasági sikereket ért el, a belső erőforrásokra támaszkodó családpolitikánk pedig nemzetközi ismertségre és elismertségre tett szert.

A patriotizmusnak ma mégis sokan negatív jelentést tulajdonítanak, hiszen az uralkodó nyugati liberális gondolkodás a nemzeti tradíciók, értékek meghaladásában, a »nemzetiről« a »nemzetközire« történő felváltásában hisz.

https://patriotictalks.mcc.hu

Kapcsolódó cikkek

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2020. november 27. 19:27
Egy összefoglaló írás a nemzetről, nemzeti identitásról, a nemzetek egységéről és törésvonalairól. https://egyvilag.hu/temakep/074.shtml + Egy jó kis összefoglaló a politikai és gazdasági bal- és jobboldal mibenlétéről: https://egyvilag.hu/temakep/073.shtml
Skageröge
2020. november 27. 19:23
"a patriotizmusnak sokan negatív jelentést tulajdonítanak" Sokan azok sohasem voltak, akik a patriotizmusnak negatív jelentést tulajdonítottak, és most sincsenek sokan. Novák Katalin talán valami mást akart mondani.
jóember
2020. november 27. 14:50
"A patriotizmusnak ma mégis sokan negatív jelentést tulajdonítanak, hiszen az uralkodó nyugati liberális gondolkodás a nemzeti tradíciók, értékek meghaladásában, a -nemzetiről- a -nemzetközire- történő felváltásában hisz." Ez tévedés, a patriotizmusnak nincs negatív felhangja és nagyon is megfér az internacionalizmus mellett. A nacionalizmus az amiről itt szó van és amitől sokaknak futkos a hátán a hideg, mert a múltban az elvtársak össze mosták a sovinizmussal. Ők azt szerették volna, hogy "nemzetközivé legyen a világ" és ebben a nacionalizmus volt a legfőbb akadály. A nacionalizmus a nemzetformáló eszme és nem a patriotizmus. A patriotizmus persze nyílvánvalóan erősítheti azt. A magyar kormány most nem patrióta, hanem nacionalista (nemzet)politikát folytat, nagyon helyesen. De Novák Katalin, aki tagja a kormánynak miért nem meri ezt kimondani?
wrfri
2020. november 27. 12:03
Szerintem a patriotizmus nagyon is pozitív. A hazát meg kell védeni az önkényuralomra törő gazemberektől. Szóval menj a picsába Katica
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik