Verhofstadt: Először blokkolja egy ország azt, hogy pénzt kapjon

2020. november 26. 11:41
A legjobb az lenne, ha Lengyelország és Magyarország visszavonná a vétót, nyilatkozta az Euronewsnak a belga liberális EP-képviselő.

Verhofstadt szerint Magyarország és Lengyelország nélkül kell létrehozni az unió helyreállítási alapját, ha ezek az országok nem vonják vissza a vétójukat, számol be az Euronews. A belga liberális EP-képviselő az interjúban kijelentette, a magyar és a lengyel kormány kárt okoz a saját polgárainak, Orbán Viktor szovjet hasonlata pedig botrányos, a Soros György elleni kampánynak pedig antiszemita felhangjai vannak.

A politikus úgy fogalmazott, legjobb az lenne, ha Lengyelország és Magyarország visszavonná a vétót, hiszen az újjáépítési csomag elfogadása a polgáraik és a cégeik érdekében áll. A politikus azt mondta, „ez az első alkalom, amikor azt látom, hogy a költségvetési tárgyalásokat egy ország azért blokkolja, mert pénzt kapna. Vagyis lényegében a saját polgáraikat büntetik.”

Verhofstadt szerint ha nem lehetséges a vétó visszavonása, akkor nincs más kiút, mint a megerősített együttműködés létrehozása a szerződés 326-os paragrafusa alapján, ami lehetővé tenné a többi 25 tagállam számára azt, hogy előrelépjenek az újjáépítési alappal Lengyelország és Magyarország nélkül.

Az EP-képviselő kijelentette, a legtöbb országban az emberek 60-70 százaléka normálisnak tartja az utalások leállítását az olyan országok számára, amelyek nem tartják tiszteletben a jogállamiságot, a demokráciát és amelyek korrupt emberek kezében vannak. „Hiszen itt a korrupcióról is szó van. A legutóbbi OLAF-jelentés világos volt. Magyarország vezeti a listát. Nyilvánvaló, hogy ebben van felelőssége Orbán Viktornak – fogalmazott.

(Euronews)

Összesen 164 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az IMF kirúgásakor is blokkoltuk, mert elfogadhatatlan feltételek voltak a mérleg másik serpenyőjében.
Verhofstadt elve a hülye prostituált elve: pénzt mindenáron.

A probléma az, hogy kik és milyen alapon állapítják meg, kik azok a bizonyos "...amelyek nem tartják tiszteletben a jogállamiságot".

Ezerszer hazudták, ezerszer válaszoljuk: nem "a" jogállamaiság a probléma, hanem annak brüsszeli félremagyarázása, persze, a magyar ellenzék dezorientációja alapján.

A szintén beolyásalaú IMF kölcsönt is hamar kiváltottuk. Lényegében ugyanaz a történet. Van olyan, hogy rossz pénz.

... befolyásolás alapú...

Érdekes, mennyire tartózkodnak a Helyreállítási Alapból kapható pénzt annak nevezni, ami, közösen felvett, államok között megosztott, közösen törlesztendő hosszú lejáratú HITELNEK. Vicces, ha nem lenne arcátlan.

Kísérletek folynak, arra nézve, h. NE mindenki kapjon, hanem ha már a Déliek miatt fel KELL venni, akkor legalább társult haszonként lehessen a megvonásával a jobbos lengyel és magyar kormány megbuktatására fölhasználni, teljesen ködös, mondva csinált, hazug indokokkal alátámasztva a tervezett vessző futtatásukat, mint azt már a Tavare és Sargentini jelentésnél begyakorolták.

Intő jel kell minden demokrata hazafi számára az egyoldalú, hazug Sargentini "jelentés" elfogadtatása az EP-ben.

Ránézésre életfogytiglan.

Ezek előre ítélkeztek.: Magyaország nem jogállam!
Aztán meg elvárnák, hogy Magyarország ne vétózzon.
Vagyis önként egyezzen bele, hogy nem kapja a neki járó alapszerződésben lefektetett hozzárárulási alapot.
Vétó a demokrácia része, tagállami jog!

Gondolom, ezt a mesét, hogy a magyar kormánynak szüksége van pénzre, terjesztettétek az Eu parlamentben is és most a pofára esett uniónak kell kitalálnia, hogy hogyan kerülje el az arcvesztést. Addig hazudoztok, hogy egyszer ők is megunják.

Szóval te egy álomadós vagy. A bank megmondhatja neked, hogy a lakáskölcsönért milyen színű legyen a WC fala.
Csak a hülyeséged miért ajánlgatod másnak? Az említett prostituált szindrómával állunk szemben?

Élesedik. Minden és mindenki be lesz dobva.

A szabad felhasználású kölcsön az pont az,ami a neve. Szabad felhasználású. Megveheted belőle a Gellért hegyet vagy elihatod az egészet. Figyelj, te még devizakárosult is lehetsz ily banki tudással.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés