Önálló Egészségügyi Minisztériumot!

2020. november 26. 13:07

MSZP
MTI-OS
Káslerrel együtt a csúcsminisztériumi rendszer is megbukott.

„Úgy tűnik, hogy Kásler Miklós lassan, de biztosan tárca nélküli miniszter lesz, miután az újonnan létrehozott Országos Kórházi Főigazgatóság irányítása egy hét alatt átkerült a Belügyminisztériumhoz. A veszélyhelyzetre hivatkozva vették el a kórházak fenntartásáért felelős új hivatal irányítását az egészségügyért is felelős EMMI-től, ami azonban kérdéseket vet fel.

Az országos kórház-főigazgató kinevezésekor már hatályban volt a veszélyhelyzet, így emiatt érthetetlen, hogy miért nem akkor rendelkeztek arról, hogy ebben az időszakban kihez fog tartozni az Országos Kórházi Főigazgatóság. Mi történt egy hét leforgása alatt, mi indokolja, hogy a rendészetért felelős miniszter irányítása alá kerüljön a szervezet? Egy egészségügyi veszélyhelyzet alatt egyáltalán miért kerül át a Belügyminisztériumhoz a kórházi ellátórendszer működtetéséért felelős hivatal?

Kásler Miklós a kinevezése óta folyamatosan bizonyítja, hogy a rábízott területek, mint a közoktatás, a kultúra és a szociális ügyek egyikéhez sem ért, most azonban elérte a miniszteri pályafutása mélypontját azzal, hogy már a sajátjai is úgy ítélik meg, hogy még a szakmájának területét sem képes kezelni. Ez az újabb eset pedig azt is bizonyítja, hogy megbukott az egészségügy irányítását államtitkársági szintre lekicsinyítő politika. A miniszter búcsúzója már így is túl hosszúra nyúlt, így ideje lenne az egyre kínosabb színjátékot gyorsan lezárni.

Az MSZP szerint újjáépítésre van szükség az egészségügyben, aminek a nyilvánosság előtt és a szakma bevonásával kell megtörténnie. Ennek első lépéseként pedig garantálni kellene, hogy az ellátás szakszerű megszervezéséért önálló minisztérium és kompetens kormánytag feleljen.

Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő, MSZP Országos Központ”

(MTI-OS)

 

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Horváth Ágnest vissza!!!!!!

Jujj de mérgesek az eftársak, hogy az első sorban most nem Kásler hanem Pintér van... :) Vele még csak próbálkozni sem érdemes......... :)

A kommunisták mióta nem a trösztösítés és a kommunista nagyvállalatok hívei?

Esetleg arról is tudnál értekezni, hogy miért a belügyminiszter tárgyal az orvosokkal az illetékes miniszter helyett???
Ha Kásler annyira nagyon értene a munkájához, nyilván nem Pintér kapná ezt a feladatot.
De hát a Vezér arról ismert, hogy soha nem ismeri el ha hibázott, így Kásler marad, akármennyibe is kerül ez az adófizetőknek...

Te hatökör. Ha már háborút emlegetsz, egy háborúban minden alakulatnak megvan a saját vezetője/tábornoka. Az orvosok vezetője/tábornoka pedig a saját miniszterük kéne hogy legyen, hiszen -elméletileg- ő ismeri legjobban azt a területet.
Amúgy hülyeséget írsz, mert én nem arról írtam, hogy ki irányítja az egészségügyi intézményeket, hanem arról, hogy Pintér tárgyal az orvosokkal Kásler helyett.
A későbbiekben hasznos lenne még neked is, ha elolvasnád azt, amit kommentelsz.

"...Jövő héten kedden egyeztet Pintér Sándorral a Magyar Orvos Kamara elnöksége az új egészségügyi foglalkoztatási jogviszonnyal kapcsolatos törvényről..."

Esetleg arra is tudnál válaszolni, hogy miért Pintér egyeztet a MOK-kal Kásler helyett??
És ennek semmi köze az Operatív Törzshöz, szóval ne nagyon mosd össze a két dolgot.

NAHÁT nahát és hm....?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés