Nem ilyesmiken múlik a jogállamiság

2020. november 26. 9:29

Schiffer András
Facebook
Egyáltalán nem lennék boldogtalan, ha az ügyészséget Varga Judit miniszterként irányítaná.

„Az igazságügyi miniszter tegnap így kezdte posztját: »Hollandiának már papíron sem független az ügyészsége. De ez az EU-t egyáltalán nem zavarja...Tegnap az Európai Unió Bírósága megerősítette (C-510/19), hogy Hollandiában az ügyészeket a végrehajtó hatalom konkrét ügyekben is utasíthatja, ezért függetlenség hiányában nem tekinthetőek "igazságügyi hatóságnak"«.

Én például egyáltalán nem lennék boldogtalan, ha az ügyészséget Varga Judit miniszterként irányítaná – mondjuk valóban jól körülhatárolt utasítási jogkörrel. Legalább négyévente véleményt mondhatnánk a főügyészről is. S igen, vannak uniós országok, ahol még mindig örökletes monarchia van. Másutt meg egyáltalán nincsen Alkotmánybíróság és így tovább. Nem ilyesmiken múlik a jogállamiság. Ezért ködszurkálás megannyi uniós jogállamiság-kritika és ezt a ziccert használja ki a magyar kormány. A kérdés mindig az összkép. Létezik-e olyan hatékony közjogi szereplő/eszköz, amivel a mindenkori kormányzati, (sőt, alkotmányozó) többség az egyébként maga által alkotott jogi keretek közé szorítható?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 120 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ja, ja Schifi, minden realtív. Még a jogállamiság is. Képzeljük el, hogy
Varga Judit irányítja az ügyészséget. És a hollandot pedig NEM az ottani
végrehajtó hatalom.

Vagy képzeljük el, hogy a német alkotmánybíróság tagjai nem párttagok,
a magyar alkotmánybíróság tagjai igen. Folytassuk?

Na, ugye, mondaná Acsádi elvtárs.

A kérdés mindig az összkép.

És ezt az összképet holmi azonosítatlan karhatalmi erők által véghez vitt erőszak, éjjel-nappali hazudozás, az igazság maradéktalan ki nem bontása, meghamisított költségvetési adatok sem tudja elrontani. Mármint ha a fényes Nyugat számára jogállaminak tekintett kormányzás folyik éppen Magyarországon.

Arról van szó, hogy van Magyarországon egy párt, aminek 50% körüli támogatottsága van. És nem tudja a ballibetális elit zsarolni. Innen eredezik minden látszólagos fék és ellensúly hiány és nem másból. Ez pedig bármikor megváltoztatható.
Várható, hogy az Usa be is fog avatkozni 2022-ben. Mert a ballib másként nem tud hatalomra kerülni és Schiffer ezér gazember.

Nekem Kövesi Laura jobban megfelelne.

Igen, a "független" főügyész mantra szemfényvesztés, farizeusság, képmutatás.
Éppen, mint a független bíróság, a független bírák.
Ezek az elvakult judeobolsevizmus függönyei, amely mögé elbújva folyamatosan "teszik jobbá a világot".
Olyannyira, hogy mára a Föld az emberi civilizációval együtt, a teljes pusztulás visszafordíthatatlanságával halad, a "munkájuk" nyomán...

Remélem te érted, amit írtál. Ez feltétlenül szükséges ahhoz, hogy
érdemi diskurzus folyjon.

Azta! Ennyi effortot tenni a "csalódott fideszes" ügybe. Csakhát ennek ellenére elég mese szaga van. Te soha nem voltál fideszes. Ezt mindenki pillanatok alatt átlátja.

Akkor sem voltál fideszes, attól még, hogy a fideszre szavaztál,egyszer, még nem értettél meg semmit a fidesz politikájából.

Olyan pufajkás vagy, hogy párodat ritkítod.Nem hiszem, hogy valaha is a fideszre szavaztál.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés