Mi történik a kórházakban?

2020. november 26. 12:39

Donáth Anna
Facebook
Írd meg nekünk!

„A magyar egészségügyet régóta arra kényszeríti a hatalom, hogy szégyenbe zárkózzon. Tíz éve nő a homály a kórházak működése körül. A civilek évek óta egyre nehezebben jutnak hozzá a fertőzési adatokhoz. Már a koronavírus előtt probléma volt, hogy az egészségügyi intézményeink jelentenek plusz kockázatot. A koronavírus előtt is félő volt: a veszélyeztetett korú vagy állapotú hozzátartozónk a kórházban kap el egy fertőzést, lesz tüdőgyulladása, és veszítjük el végül emiatt.

A Fidesz-kormány pedig mindezeket tapasztalva nem szappant, béremelést és hatékonyabb ellátást biztosított, hanem tiltásokat, titkokat és katonákat.

Az egészségügy meglévő bajait tragikusra növelte a koronavírus. Minden külföldre üldözött ápoló, elmaradt kórteremfelújítás, hiányzó mentőautó kormányzati kudarca életeket kockáztat. Ahhoz, hogy változtassunk, előbb meg kell ismernünk a teljes igazságot. Ez jogállamban természetes lenne, Orbán Viktor viszont nem így kormányoz. Ezért a saját kezünkbe kellett vennünk ezt is. Három momentumos fiatal még a tavaszi hullám idején elindított egy oldalt. Itt gyűjtik a tapasztalataitokat, arról, hogy mi történik a kórházakban.

Íme, a felhívásuk:

Arra kérünk Téged, kedves magyar orvos, ápoló, kórházi takarító, portás, vagy bármilyen egészségügyi dolgozó, hogy oszd meg velünk az egészségüggyel kapcsolatos tapasztalataidat ezen a honlapon!

Arra kérünk Téged, kedves magyar ember, aki saját magán vagy szerettén keresztül élte át a koronavírus betegséget vagy a kórházaink jelenlegi működését, hogy oszd meg ezen a honlapon tapasztalataidat!

A reményt keltő tapasztalatok legalább olyan fontosak, mint a negatívak, de tisztában vagyunk azzal, hogy a retorziótól való félelem sokakat visszatart attól, hogy élményeikről beszámoljanak. Ezért alakítottuk ki ezt a felületet úgy, hogy teljesen anonim módon tudd megosztani a magyar emberekkel azt, hogy Veled mi történt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 180 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És majd csemegéztek a leírt dolgok közt...ah, honnan is ismerős ez?

Most látszik mennyire hiányzanak a széfek az ágyak mellöl! Beléjük
lehetne zárni a vírusokat.

Velem az történt, hogy kinyílt volna a bicska a zsebemben, ha beletettem volna, miután elolvastam, - erre már nem is találok szavakat - milyen felhívásodat.

Mindenkit arra biztatsz, te nyomorult komcsi, hogy mószerolja be a kórházát, orvosát, nővérét.
A baj az, hogy azzal a csöpp eszeddel fel sem fogod azt, hogy mit művelsz.
De segítek neked. Gyűlöletre, ellenségeskedésre buzdítod az embereket.

Én csak tisztességes orvosokkal és ápolókkal találkoztam, akik kifogástalan ellátást adtak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés