Hadiállapot van, béke nincs

2020. november 26. 14:37

Trombitás Kristóf
Magyar Nemzet
Mi a reakció vagyunk, amely igyekszik helyrebillenteni a természetes rendet.

„Mit gondolnak, melyik a legnagyobb baloldali hazugság, amellyel nemcsak napjainkban, de hosszú évek óta áltatni igyekeznek a választókat? Az, hogy ők a szakemberek, a technokraták, akik politikai meggyőződés nélkül igyekeznének megoldani az összes problémát? Talán a jóemberkedés (sic!) mítosza, ahogy megpróbálnak mindent erkölcsi piedesztálról szemlélni, és bárki, aki ez ellen vétene, még ha csak véletlenül is, az egy fasisztoid vadállattá válik a szemükben? Esetleg – ez a legújabb dumájuk, főleg a baloldali összefogáshoz frissen csatlakozott alakulatoknak – a jobboldalnak a bűnös, meghaladott XX. századisággal való rokonítása, szemben az ő friss, zöld, felvilágosult és törzsi gondolkozástól mentes progressziójukkal?

Bár mindegyik hazugság, de egyik sem a legnagyobb.

Az ócska szemfényvesztések legócskábbika ugyanis az, ahogy mindig arra hivatkoznak, hogy a jobboldal folyamatos hadiállapot-hirdetése miatt nem tudnak megnyugodni a kedélyek, különösen a közkedélyek. Hiszen a nyugodt, megfontolt, az európai értékeket messzemenőkig elsőrendűnek és magukra nézvést kötelezőnek tekintő baloldaliak csak folyamatosan védekezni kényszerülnek, mert ez a gaz, balkáni konzervativizmus nem hagy nekik levegőt, nem nyugszik, nem vonul vissza, nem alkuszik. Ez és csakis ez a probléma, a konszolidáció hiánya. Amennyiben – mondják ők – a jobboldal megértené, hogy eljött a fegyvernyugvás ideje, akkor végre lehetne tárgyalni. Mit tárgyalni, megegyezni, egyetérteni, közös értékekben megállapodni, kétségbevonhatatlan axiómákat lefektetni, oroszlánnak bárány mellett legelni!

Igen, ez a legnagyobb hazugság.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Érdemes a teljes cikket elolvasni.
Eszembe jutott a cikkről amit Varju mondott most már körülbelül két éve: a kormánynak azért kell mennie, mert szegény (baloldali szimpatizáns) emberek feszültek, idegesek, és ők csak nyugalmat szeretnének.

Pont azért idéztem, mert jól alátámasztotta azt, amit Trombitás írt. Úgy ássák az árkot, hogy közben végig a jobboldalt vádolják az árokásással.

A Magyarorszagon vilaghires filozofusno megmondta, hogy mire szamithatunk: nem lesz itt nyugi! Ugye, Heller Agi?
Es ebben az esetben tudta is, hogy mit beszel.
Latom a ballib barataimon, valosaggal kihozza oket a sodrukbol, ha latjak, nem mindenki osztja az orban-fobiajukat. Sot, egyesek a jelen plan-, vagy pandemia idejen is probalnak bekeben, magasabb energiaszinten elni.
Ez a folytonos meszarosozas, gyanusitgatas, felelem es panikkeltes, bosszuvagy, IFA-platozas, olyan alacsony energiaszinten tartja az elkovetot, hogy az csak beketlen lehet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés