Jöjjenek az erős nők!

2020. november 25. 7:49

Gurmai Zita
Népszava
A magyar hatalom is akkor a leginkább tehetetlen, amikor nőkkel találkozik.

„Három nagyszerű nőre emlékszünk a nőkkel szembeni erőszak megszüntetésének világnapján, november 25-én. A Mirabal-nővérek 1960. november 25-én adták életüket a korrupt, elnyomó és gyilkos Trujillo-rezsim elleni harcukban. Rafael Trujillo bűntársai egyszerűen meggyilkolták őket.

A magyar hatalom is akkor a leginkább tehetetlen, amikor nőkkel találkozik. Legyen az Angela Merkel, legyenek azok véd- és dacszövetségre lépő országgyűlési képviselők, vagy a jogaikért harcoló magyar nők, az izzadságszagú Fidesz-politika is elveszíti a szokásos arcméretét. Nálunk nem gyilkolnak és nem bántalmaznak karhatalmilag nőket. De ne tévedjünk: ez csak fokozatok kérdése.

Az erőszak az erőszak, akkor is, ha szóbeli, akkor is, ha tettleges. És akkor is, ha cinkos. Nálunk a kormányzat nemcsak szóbeli erőszakban, hanem cinkosságban is utazik. Tudjuk, vétkesek közt cinkos, aki néma, és ennyire néma kormánya és kormánypártja ennek az országnak még nem volt. Hallgattak, amikor Tasó László azt üzente Szabó Tímea képviselőnek, hogy »mit pofázol bele, kisanyám?«. Hallgattak, amikor Varga István a szülést találta a nők elleni erőszak ellenszerének. Hallgattak, amikor Orbán Viktor kislányok meghágásáról danolászott. De hallgattak a fideszesek akkor is, amikor elszabadult Balogh József vak komondora, s mit tesz Isten, nyilván a fogával, a hajánál fogva rángatta »Terikét«.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 111 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Természetesen Varga Judit, Novák Katalin vagy éppen Szentkirályi Alexandra nem számít nőnek, hiszen ők a rezsim aljas szekértolói, igaz-e, kedves Zita!

Mutatok én neked egy erőss nőt. Úgy hívják, hogy Lévai Anikó.
A miniszterelnök felesége. 5 gyermek édesanyja, 5 gyermek nagymamája.
Az Ökumenikus Segélyszervezet aktív tagja már 20 éve.
Nem pofázik, hanem ott segít, ahol tud. A családban és az önként vállalt munkáiban.
Olyan erős, hogy kibírja azt a sok igazságtalanságot, cigányozást, zsidózást, hitlerezést, sztálinozást, diktátorozást, nácizást, lopást, amit a férjére naponta zúdítotok.
Na ilyen egy erős nő. És boldog és szép, mert több mint 30 éve szeretve van. A család adja meg egy nőnek az erejét, és nem az, ha állatmódjára üvöltözik a munkahelyén, vagyis a Parlamentben.

https://24.hu/kozelet/2020/11/..

Az erősen hülyék már itt vannak. Meg az EU-ban.

Szívesen, máskor is.

Csak tudnám, hogy mit jelent a klgs. Különleges?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés