Hollandiának már papíron sem független az ügyészsége

2020. november 25. 17:06

Varga Judit
Facebook
Ez az EU-t egyáltalán nem zavarja.

„Hollandiának már papíron sem független az ügyészsége. De ez az EU-t egyáltalán nem zavarja...Tegnap az Európai Unió Bírósága megerősítette (C-510/19), hogy Hollandiában az ügyészeket a végrehajtó hatalom konkrét ügyekben is utasíthatja, ezért függetlenség hiányában nem tekinthetőek »igazságügyi hatóságnak«. Az EUB-nek abban kellett állást foglalnia, hogy a holland ügyészek megfelelnek-e a »végrehajtó igazságügyi hatósággal« szemben támasztott követelményeknek az európai elfogatóparanccsal kapcsolatos eljárásokban.

Az EUB szerint az elfogatóparanccsal kapcsolatos határozatokat olyan igazságügyi hatóságnak kell meghoznia, amely megfelel a hatékony bírói jogvédelemhez kapcsolódó követelményeknek, köztük a függetlenség garanciájának. A holland ügyészeket a végrehajtó hatalom konkrét ügyekben is utasíthatja. Ezért nem tekinthetőek »végrehajtó igazságügyi hatóságnak.« A holland ügyészek, mint minden uniós tagállam ügyészei, fontos szerepet játszanak az EU pénzügyi érdekeinek védelmében. És most papírt kaptak arról, hogy nem függetlenek. A Bizottság bizonyára alig várja, hogy aktiválhassa a jogállamisági kondicionalitást Hollandiával szemben…”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 163 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az EUB már Soros által "érzékenyített" / lefizetett / tagjai miatt az EUB nem megbízható és nem független. Ami csinálnak, az a jog megcsúfolása.

Ja, de menne, ha független lenne az ügyészség.
De a magyar ügyészség úgy független, ahogy Soros a Vezéred nagy barátja...

Hozzád méltó bölcs hozzászólás!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés