Gyurcsány, a Terminátor

2020. november 25. 7:14

Bán Károly
Magyar Hírlap
Ki más is adná a közös köztársaság kormányfőjelöltjét, ha nem a vezérpárt.

„A Gyurcsány család – fedőnevén Demokratikus Koa­líció – a járvány leple alatt egész pályás letámadásba kezdett. Ferenc idehaza takaros kis kiadványt dobott a (politikai) piacra, amelyben az egyéni választókerületek egyharmadában népszerűsíti jelöltjeit már a 2022-es parlamenti választás jegyében. Sajátságos módon éppen ott mutatja be Soros-listáját, ahol a szövetséges pártok is markáns jelölttel készülnének, lesz tehát ebből még kalamajka. Nem is kevés.

Ezenközben felesége, Klára asszony Brüsszelben a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége által finanszírozott Európa segít címet viselő videó­ban szól a kontinens polgáraihoz, méghozzá oly módon, hogy Gyurcsányné Dobrev Klára horribile dictu már kvázi be is jelentkezett a magyar baloldal miniszterelnök-jelöltjének. De facto. Ilyen vegytiszta helyzetben ugyan ki más is adná a közös köztársaság kormányfőjelöltjét, ha nem a vezérpárt.

Lári Feri egy éve még arról panaszkodott, hogy Klára egyelőre nem eléggé ambicionálja a miniszterelnök-jelöltséget, ám azóta sok víz folyt le a Dunán, a Szajnán és az Elbán is, s ma már nagyon is ambicionálja, az Európai Parlament alelnökeként, a jogállamiság elszánt harcosaként, az európai minimálbér szülőanyjaként. Hogyan ne ambiconálná Klára, amikor Feri noszogatja a hazafias cselekedetre, aki már egy évvel ezelőtt – egyik párttársa szóhasználatával élve – predátor üzemmódba kapcsolt. Ma pedig már terminátorként tör előre a családi vállalkozás fejeként – fedésben rövidítve a DK – sikeréért. A Terminátor (most már időszerű lesz nagybetűvel írni) a fene nagy építkezésben leigazolt egy Veszprém megyei momentumos agrárszakembert, Benedek Szilvesztert, aki nagy hirtelen rádöbbent, hogy neki a DK-ban van a helye, Gyurcsány pedig arra, hogy a DK-nak éppen reája volt szüksége. Így döntött a héten Dömsödi Gábor egykori tévés is (ő vezette hajdanán Hajdú Péterrel a Névshowr-t a köztévében), lehet, hogy most Gyurcsány neki szánná a Dáridó – áramlopás miatt megüresedett – műsorvezetését. Hisz láthattuk a közelmúltban a DK-s Niedermüller Péter vezette Erzsébetvárosban is, hogy az áramlopás a bitcoinbányászat társadalmi hasznossága okán a Demokratikus Koalícióban szinte európai értéknek számít.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés