Kettő, három és négy agysejt

2020. november 24. 12:10

Bayer Zsolt
Magyar Nemzet
„Te szeretsz horgászni?” „Nem, én utálok.” „Na látod, akkor te b…zi vagy!”

„»A járvány második hullámára nem készült fel a kormány, helyette inkább adriai luxusjachtokon töltötték a nyarat.« Ez a tételmondatunk. Ebből bontjuk ki az egész történetet. Kezdetnek vegyünk egy jó régi, ám időtálló rendőrviccet: A rendőr sétál az utcán és találkozik egy komájával, akinek egy vastag könyv van a hóna alatt. Kérdezi a rendőr: – Hát te, komám, mit olvasol? – Ez, komám, logika. – Logika? Az meg micsoda? – Na, figyelj, elmagyarázom. Te, ugye, jól emlékszem, szeretsz horgászni? – Igen… – Ha szeretsz horgászni, akkor szereted a halat, igaz? – Bizony szeretem… – És gyakran el is mész horgászni, sőt, olykor egy-egy hétvégére is eltűnsz otthonról horgászás ürügyén, igaz? – Ez bizony igaz… – És ha már elszabadulsz otthonról egy hétvégére, olykor-olykor elviszed magaddal a barátnődet is, és horgászáson kívül más is történik, ugye? – Öregem, ez fantasztikus, pont így szokott történni. – Na látod, ez a logika: egy információból logikai úton le lehet vezetni egy csomó további információt.

A rendőrnek nagyon megtetszik ez a dolog, beszerzi a vastag könyvet, és egy nap ő is sétál az utcán, amikor összefut egy másik cimborájával, aki mindjárt meg is kérdezi: – Mi az az irgalmatlan vastag könyv ott a hónod alatt? – Ez, barátom, logika! – Logika? Hát az micsoda? – Na figyelj, elmagyarázom: te szeretsz horgászni? – Nem, én utálok. – Na látod, akkor te b…zi vagy! E logika mentén szerveződik a komplett hazai ellenzék, ami elég sok mindent elárul róluk is, és kiképzőikről is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Leírom neked nyolcvanadszor is. Teljességgel szakmaiatlan egy járvány adatait menetközben méricskélni. Más lefolyás, más körülmények, más genetika. Ezért nem érdekli a kutyát sem, hogy kit tekintenek egyes országokban Covidtól meghaltnak és mivel a járvány teljesen ismeretlen a beérkező adatokból módosítanak a szakemberek a járványkezelési stratégián, hátha a módosulás után kevesebb lesz az érintett. Ha majd lezárul a járvány, a szakemberek - a covid-2019 esetében 2-3-4 éven keresztül begyűjtik a felhalmozott adatokat, összesítik elemzik és kidolgoznak egy járványügyi protokollt.

Lehet, hogy a szakemberek rossz úton indulnak el, de azt előre és közben megmondani, hogy jó volt -e stratégia tudománytalan. Magyarországon még mindenki megkapja a megfelelő ellátást, senkit sem vittek stadionba, parkolóba kezelni, ellátatlanság miatt még senki sem halt meg. Ilye hírt még a ballib sajtó sem gyártott...eddig legalábbis.

Neked egy sem sikerült.

Kicsit bővebben, ti hajlamosak vagytok azt képzelni, hogy a miniszterelnökséghez elég a nyolc általános. Egyébként nem olvastam végig az ökörségeket, amiket írtál.

Addig olvastam, hogy alacsony szintű tesztelés. Egy rahedli ország kezdett tömeges tesztelésbe, semmit sem ér. A járványt meg lehet állítani, csak lőszer és fegyveres őrség kérdése. De más szempotok is számítanak.

Megint kiragadott adatokkal dobálózol. Akár a németek, akár a távol-keleti szigetvilág járványügyi adatait tekintve. Ez egy szakma.

Nem bíráltok, hanem nagyon konkrétan ostobaságokat ordítoztok a világba. Aztán el is hiszitek, amit hazudoztok.

Igen, ezt már a tavaszon is leírtam. A járványkezelésben a svédeket fikázni éppenolyan ostobaság, mint most minket. Ez igaz a Hirtv csúsztatásaira is, Bayerre is, de még az orvosokra is meg rátok is. Ha nincs hadsereg, akkor az állampolgároknak kellene észnél lenni. Csak ez nektek nem érdeketek.

Alapvetés a járványügyben, hogy kiragadott szakaszok félrevezetőek. Más szokások, más időjárás, más építőanyagok, más mikroklima, más genetika, amik befolyással vannak a járvány lefolyására. Gyorsítják vagy lassítják a lefolyást. Ezt mindet elemezni kell, hogy objektiv következtetéseket vonhassunk le. Az adatokat mendtközben is elemzik, ezért van az, hogy egymással ellentétes dolgokst állít a tisztifőorvos, mert a tapadztalatok változnak. Ráadásul az embernek lelke is van, ami befolyással van az immunrendszerre. Ezért égbekiáltó bűn, amit csunálrok és ezért nem szabad elegedetlenkedni, ez nem a szabad vélemény nyilvánítás terepe. Ezért nem hallod Salvinit elégedetlenkedni, de ti vagytok mindennek az alja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés