Hitlerrel, Sztálinnal emlegetik együtt Orbánt ellenzéki EP-képviselők

2020. november 24. 16:48
A Zeitbe cikket író Dobrev, Gyöngyösi, Ujhelyi István és több más EP-képviselő szerint „Orbán Viktor személyében újra egy erőszakos és ravasz önkényúrral van dolgunk”.

Európa nem engedhet meg magának olyan hibákat, melyek könnyen az Európai Unió széteséséhez vezethetnek – áll a Zeitben közölt, magyar ellenzéki EP-képviselők által írt publicisztikában. 

Dobrev Klára, Gyöngyösi Márton, Ara-Kovács Attila, Molnár Csaba, Rónai Sándor és Ujhelyi István szerint „az öreg kontinens többször is követett el olyan hibákat, melyek súlyos következményei miatt évtizedekig meg kellett fizetnie”. Példaként hozták fel a Népszövetség bukását és a jaltai konferenciát, ahol „demokratikus országok demokratikusan gondolkodó vezetőinek olyan erőszakos és ravasz diktátorokkal kellett tárgyalniuk, mint Hitler és Sztálin”.

Szerintük „Orbán Viktor személyében újra egy erőszakos és ravasz önkényúrral van dolgunk, aki úgy él vissza a politikai hatalmával és az uniós forrásokkal, hogy azzal saját családját és klientúráját gazdagítsa, miközben leépíti a demokráciát, és lábbal tapossa az európai értékeket”.

Úgy folytatják: „Orbán az elmúlt tíz évben bebizonyította, hogy csak a hatalmi szóból ért, és olyan politikus, akire nem hatnak az észérvek”. Hozzáteszik, Orbán nem egyenlő Magyarország polgáraival és érdekeivel, és nem szabad „bedőlni Orbán parlamenti többségének”, hiszen „a személyre szabott választási szabályoknak köszönhetően a választásra jogosultak negyedének szavazataival éri el a kétharmados parlamenti többséget”.

Szerintük a magyarok elsöprő többsége az ország uniós tagságát támogatja, nem Orbán „EU-ellenes álláspontját”, erre igyekeztek rámutatni a vétó után is az ellenzéki pártok közös nyilatkozatával. „Magyarország polgárai azt várják az EU-tól, hogy mutasson világos irányt, és álljon ellen Orbán rombolásának.” A publicisztikát úgy zárják: „Ha Európa vezetői ismét elkövetik azt a hibát, hogy engednek egy zsarnok követeléseinek, elvesztik hitelüket az európai választópolgárok szemében”; és „nem lehet, hogy több száz millió uniós polgár érdekével ellentétben továbbra is Orbán bandáját finanszírozzák – ha mégis, akkor Európa ismét olyan hibát követ el, ami könnyen az Európai Unió végét jelentheti”.

(via Telex)

 

Összesen 263 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mocskos hazaárulók.

Felháborító! Hazaárulók!!!!!!

Ez a ballib bagázs a történelem szemétdombján fogja végezni.
Annyira korlátoltak, hogy ezt sem veszik észre.

Bebizonyították ezek az elvtársak, hogy tök fölösleges volt a Hitler elleni hadüzenet Anglia és Franciaország részéről, mert csak a gyarmatbirodalmaikat áldozták fel vele. Sztálint pedig Lengyelország (és mások) nyakára hozták, amit voltaképpen menteni akartak. Szóval a párhuzam több mint marhaság.

Melyiktől? Mennyire közelitől? Nekem is van pénzem szanaszét, esetleg tőlem is?

Válaszok:
Berecskereki | 2020. november 24. 18:21

Egyszerűen csak arról lehet szó, hogy nem bíznak saját politikai erejükben.

Orbán csak a normalitás mellett áll ki, amiről a csökött agyú nyugat európaiakat már leszoktatták. Ezzel elég nagy támogatottsága van, mint ahogyan a protekcionizmus miatt is. Amit ti lopásnak neveztek, mert nem külföldiek kezébe kerül a hazai gazdaság. Titeket ez ellen, a hazai gazdaság érdekei ellen hergelnek, ez itt a lényeg. Nem a jogállam, azt az EU-ban simán felrúgják, ha arra van szükség, de ti ezt is beszopjátok.

Az Apró klánt, a legvéresebb kommunizmus egyik vezetőjének leszármazottjait, akik egész pályafutásukat a nagypapa "érdemeire" építették, most legitimálják az EU-ban.

Nemzetárulók gyülekezete fogja megmondani, hogy mi a diktatúra, mi az erőszak. Dobrevvel az élen aki a saját férjét sem tudja ráncba szedni. Aki inkább kiviszi magával a kisfiát, nehogy ráessen a részeg apukája.
Már a beszéde is, mintha óvodásokhoz beszélne.

Baloldali csürhebanda. Duguljatok el!

Ha Orbán Sztálinnal és Hitlerrel összehasonlítható, akkor Dobrev, Gyöngyösi, Ujhelyi, Gyurcsány meg Paul Joseph Goebbelsel.

Hazudik.
Nem pénzintézettől vették fel, hanem 2,5 milliárd értékben történt kötvény kibocsájtás, amelyet a nemzetközi befektetők megvásároltak.

Éppen ez az abszurd besorolás nyithatja fel a józanabb ellenzékiek szemét is, hogy mennyire őrült ez az Orbán-ellenesség. Lesz még Orbán Pol-Pot is, meg Néró és Caligula. Nagyon tanulságos látni, hogy parlamneti képviselők mekkora marhaságokra képesek. Az ok nyilvánvaló: érvük nincsen, s a dühtől tajtékozva nyúlnak pótszerekhez, mert a jog Orbánnak ad igazat.

Válaszok:
pollip | 2020. november 24. 18:57

Most úgy érzik, ez a harc lesz a végső. De tévednek. Nem nyernek.

Volt egy csapat, amelyik általában mindig gólokkal vert le bennünket.
Minden meccset utólag, a sör mellett átbeszéltünk, ezekkel valahogy nem tudtunk mit kezdeni.
Az egyszerű magyarázat így szólt:
nehogy már foglalkozzunk ezekkel, semmit, de semmit nem tudnak, a gólok, állítom, maguk sem tudják, hogy rúgták..., még alakjuk sincs a focihoz. És majdnem komolyan gondoltuk, sőt, a legtöbben el is hitték. (hittük)

A levelet szerkesztő Soros ügynökök nagyszülei még Moszkvába jártak feljelenteni saját elvtársaikat, feketébe öltöztek és megtépték ruháikat amikor Sztálin meghalt, unokáik gyökértelen, megvásárolható senkik, a magyar nemzet szégyenei.
Ennél is döbbenetesebb Európa és Amerika leigázása a balliberális ideológia által. Egy tény, a globális nagytőke nem akar Európában ismételten háborút, ennél sikeresebb eszköz a nemzetállamok megszüntetéséhez, az európai értékrend - vallás, család, kultúra, nemzeti önazonosság, nemzetgazdaságok - felszámolásához a liberalizmus. Rá kell nézni Európa térképére, alig van olyan ország, ahol ez a rákos daganat ne lenne jelen. Kormányzati, vagy civil szervezeti szinten.

S nézzük meg, mely kormányok, pártok,politikusok ,a média mely meghatározó szereplői a terv végrehajtásának. Kiket uszítanak vérebként a sorból kilógókra? Majdnem a teljes brüsszeli és EP apparátust, állam és kormányfőket, pártvezetőket, politikusokat, közigazgatási vezetőket, képviselőket, újságírókat, televíziókat, frakcióvezetőket, írókat, színészeket, filozófusokat, szexuális deviánsokat. Itt ugatnak ezek az idomított kutyák.

S ugye egy komoly, tájékozott ember egyből nevetőgörcsöt kap, amikor e nyomulás a demokrácia, a jogállamiság, az emberi jogok jelmezében jelenik meg a nyilvánosság előtt.

A tét nem ez, a jelmez mögött más található. Trump 2015-ben megszakította a globális nagytőke által kezdeményezett TTIP tárgyalásokat. Márpedig a cél a NAFTA-EU szabadkereskedelmi övezet létrehozása. Talán többen emlékeznek az e körüli vitákra - GMO, az egész agrárágazat, közbeszerzési piac megnyitása, ISDS, a vitarendezési mechanizmus, a nemzetközi nagytőke mozgását akadályozó állami agresszió likvidálása, stb - , amik hamarosan ismét az asztalra kerülnek.

Biden győzelmével szabad az út az amerikai érdekképviselet, az amerikai gazdasági és politikai expanzió előtt, Biden nem zárja be Amerikát, mint tette Trump. A siker egyik oldalról biztosított, de ahhoz egységes és ellen állás nélküli masszává kell gyúrni az EU-t is. Az EU-ban meg kell szüntetni a kibeszélést, a nemzetállami érdekek képviseletét. Ezért el kell hallgattatni a lengyeleket és a magyarokat, de az esetlegesen őket követőket is.

A Soros csapatok Nyugat-Európát már maguk alá gyűrték, de láthatjuk a balkáni országokban folyó operációkat is.

Már él egy olyan, mindezek értelmét, jogosságát, elkerülhetetlenségét igazolni hivatott elmélet is, mely szerint ha nem így járunk el, akkor úgy Amerika, mint az EU elesik a Kínával folytatott versenyben.

A magyar kormány hazai és külföldi reagálóképességét, a nemzetbiztonság kezelését magam is rendkívül elégtelennek, mondhatnám dilettánsnak tartom. Ha Orbán Viktor e téren nem talál életképes megoldást, úgy bizony 22-ben bekövetkezhet a hazaárulók triumfálása.

Sajnos igazad van. A zárójelbe tett kérdésedet kiegészíteném: Mondd, Ti kit vernétek?

Láttad a szép és boldog Lévai Anikót?

Home office mézeskalács. 1353. Csak egy hívás!

https://24.hu/kozelet/2020/11/..

Orbán rendet akar, és mi sem kérünk az egyre inkább szétzilált, önmaga érdekei ellen fordított nyugati társadalomból. A mai liberalizmus képében visszatérő, internacionalista bolsevizmusból, ahol a különböző kisebbségekre szabdalt társadalom a cél. Ahol identitás nélküli tömegekre van szükség.

Nem kell tőled ez a slampos duma, te is jól tudod, miről beszélek.

MI van Palika? Nincsenek ellenérvek? De akkor miért pofázol bele más mondanivalójába?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés