Bloomberg: Jeff Bezos, Elon Musk és Bill Gates a leggazdagabbak

2020. november 24. 8:38
Elon Musk már a második leggazdagabb a Bloomberg szerint.

Elon Musk, a Tesla alapítója a világ második leggazdagabb embere a Bloomberg számításai szerint. Az eddigi második helyről a harmadik helyre csúszott vissza Bill Gates, a Microsoft alapítója. A milliárdosok listájának élén Jeff Bezos, az Amazon vezetője áll 182 milliárd dollárral. A Bloomberg hírügynökség a vagyonuk alapján milliárdosokat rangsoroló listáján hétfőn történt csere a második helyen, miután a Tesla elektromos járműgyártó részvényára egyetlen nap alatt 6,5 százalékkal drágult, ami 7,2 milliárd dollárral, 127,9 milliárd dollárra növelte Musk vagyonát.    

A 49 éves Elon Musk vagyona az év eleje óta 100,3 milliárd dollárral nőtt. A Tesla-vezető tavaly még csak a 35. leggazdagabb ember volt a világon. A szupergazdagok listáján eddig második helyen álló Bill Gates vagyona 127,7 milliárd dollár, ami a harmadik helyre elegendő. A Bloomberg listáján a negyedik leggazdagabb ember Bernard Arnault, a francia LVMH luxusipari társaság elnök-vezérigazgatója 105 milliárd dollárral. Őt Mark Zuckerberg, a Facebook alapító-vezérigazgatója követi 102 milliárd dollárral, majd a hatodik Warren Buffett, a Berkshire Hathaway főrészvényese és elnök-vezérigazgatója 86,8 milliárd dollárral.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Alexander Becer

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kilóg a lóláb, mellesleg, a három közül legalább kettő: aljadék.
Az aljadékok aljadéka, vannak sokan a legkülönfélébb területeken:
de valamilyen formában mind - érdekes... - a holokausztiparra épül...

Nem is értem, hogy miért nem támadta meg és ítéltette el a Fuggereket ugyanúgy, ahogy korábban a Templomosokkal csinálták - ott is a pénzről volt szó.

Azt mondja a Bloomberg, hogy ez az egész világ leggazdagabb embereinek a listája. A Forbesról is kiderült már, hogy sokszor felpumpált adatokkal szerepelnek rajta emberek, és én azt is kétlem, hogy mindenki rajta van, aki gazdag - pl. csak a szaúdi olajcég önmagában 2000 milliárd dollárt ér, és az a szaúdi uralkodó tulajdona - sok minden más mellett. Úgyhogy én nem igazán bízom az ilyen listák megbízhatóságában.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés