Menesztik az Index főszerkesztőjét és vezető szerkesztőjét

2020. november 23. 16:12
Az Indamedia közleménye szerint visszavásárolják a Magyar Fejlődésért Alapítványtól (MFA) az Index.hu Zrt. részvényeit.

Menesztették az Index főszerkesztőjét, Szombathy Pált, valamint Sztankóczy András vezető szerkesztőt – írja a kreativ.hu. Az Indamedia a Kreatívnak eljuttatott közleménye szerint a cég vezetését Starcz Ákos veszi át, új főszerkesztőt egyelőre nem neveznek ki. Bodolai László marad a csoport médiajogásza

Az Indamedia Network Zrt. közleményében az áll, hogy visszavásárolják a Magyar Fejlődésért Alapítványtól (MFA) az Index.hu Zrt. részvényeit, így a jövőben az újság az Indamedia-csoport tagjaként folytatja működését. Mint írták, „kizárólag az így megvalósuló csoportszintű integráció esetén látja biztosítottnak az Index jelenlegi pénzügyi helyzetének konszolidációját, valamint az újság zavartalan további működését”.

A lap új, november 23-án azonnali hatállyal kinevezett vezérigazgatója, és ezzel párhuzamosan az Indamedia igazgatósági tagja Starcz Ákos, a Brand & Content és a Dialogue Creatives tulajdonosa lesz.

Bodolai László, az MFA elnöke nem kívánt élni az Indamedia azon felajánlásával, hogy maradjon az Index.hu Zrt. igazgatósági tagja, a továbbiakban médiajogászként segíti az Indamedia csoportot.

A megüresedett főszerkesztői posztot egyelőre nem kívánja az Indamedia senkivel sem betölteni, átmenetileg a főszerkesztő-helyettesek felügyelik a lap működését, egyfajta szerkesztőbizottságként.

Címlapfotó: YouTube

Összesen 267 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem fognak hiányozni.

Azért van ott élet, na!

Összevisszabeszéd, így a Fidesz, úgy a Fidesz.
Egyelőre senki nem tud semmit, csak annyit, hogy az Index veszteséges.
Ez az, ami biztos.
És az biztos még, hogy az internetes média
BOTRÁNYPOLITIZÁLÁS nélkül, ha megpróbál objektív lenni, halálra van ítélve.
Legalább 2-3 év kell, hogy egy médiaelem nagy formátumú, a teljes objektivitást követő napi szükségletté, és így sok kattintásosan jövedelmezővé válhasson.
Ehhez a VALÓDI újságírónak négy dolgot kellene megtanulni és következetesen alkalmazni.
Négy matematikai alapműveletet:
összeadni, kivonni, szorozni és osztani.
Ugyanis ennyi a politika lényege.
Ott pedig, ahol bizonytalan a műveletekbe bevitt adatok hitelessége, oda kell írni: meg nem erősített információ, esetleg ennyit, a szerző írása spekuláción alapul.

Holnap nemzetközi hír lesz, hogy OV a hibás:-)))

A telex kinyírja a konkurrenciát?

Nekem tetszett az új Index, gyakran néztem. Nem csöpögött már az elfogult politikától, megpróbált valamennyire középen maradni, és egy rakás hasznos általános pl. külpolitikai infot tartalmazott. Kiváncsi vagyok, hogy mi lesz belőle, remélem nem valamilyen pártújság, mert azokból mindkét oldalon bőven van.

Az újságíró is azt mondta, hogy egy indiai útjának az emléke, de nagyon látszott a csuklóján, így könnyen bele lehetett kötni. ( Sráckoromban brahiból gyakran hordtam egy sárgás-homokszínű láthatóan katonai szabású vászon-dzsekit. Soha nem mutogattam viszont a háta belső oldalán levő pecsétet, ami szerint a németek afrikai hadtestének egyenruhája volt, soha senki nem szólt érte, csak kinőttem...)

Ballib szokás, hogy mindig a vevőre haragszanak meg. Miért nem az eladóra?
Ha valami eladó, azt meg lehet venni.

Na, vegre!
Valaki feltette az 1 millio Ft-ot ero kerdest is. Hogyan ellenorizzen a sajto megfelelo informaciok nelkul? Es csak remelni tudjuk, hogy az informaciok nem naluk keletkeznek, hisz tudomasunk szerint a sajtonak meg nincs allamapparatusa, titkos szolgalata stb.
A sajto feltehet kerdeseket, irhat velemenyt, de mi alapjan ellenorizne?

Ujsagiroi reteg, amelyik kerdez.
Jo lenne, ha csak kerdezne, de sajnos, inkabb kitalal.
Nyakot kell a temaban kerdezni, o mondta el a titkot, hogy valamit mindig vetni kell az ujsagiroknak, mert ha nem, mindenfeleket kitalalnak.
Ugyanitt arrol is ertekezett a nagy Nyako, hogyan kell az ellenfelet demonizalni.
Ebben nagyot alkotott az ellenzek: mar az Operencias-tengeren es az uveghegyen is tul, ott, ahol a kurtafarku malac tur ott is tudjak, hogy Orban rossz es talan meg azt is elhiszik, hogy a magyarok hulyek, azert valasztottak meg negyszer is az Orbant. Pedig. Pedig nagyszerubbnel nagyszerubb Gyurcsanyok, Karacsonyok, Bajnaik, Jakabok, Tordaik, Fegyorok varnak illedelmesen sorukra. Es Gyurcsanyokbol tenyleg ketto van, mint a Ceausescuekbol volt anno. Es a minoseguk is ugyanaz: kritikan aluli.

Magatokat es Magyarorszagot jaratjatok le, a kerdes mar csak az, mikor hivjatok be a soros Szovjetuniot, hogy szetverjen itt kozottunk?

Es miota van a Vaszilij tulajdonaban?
Es azota a Fidesze?
Tanits meg, demokrata, tanits!

Ahol maholnap mienk lesz az egesz vilag, ott mar nincs idegen kez sem, ugye?
Na, ezert szep ez az internacionalista kommunizmus, az idegenkedo kezet pedig, ha akarjak, akkor le is vaghatjak, nem?

Miért nem vette meg az ellenzék?
Ha valami eladó, akkor azt meg lehet venni. Ennyi. A tulaj meg annak adja el a tulajdonát, akinek akarja.
Esetleg hoznátok egy törvényt, hogy kormánypárti nem vásárolhat?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés