Fel kell lépnünk az oltásellenesség ellen

2020. november 23. 18:30

Cseh Katalin
Facebook
A járvány második hullámára nem készült fel a kormány, helyette inkább adriai luxusjachtokon töltötték a nyarat.

„Koronavírus: csak akkor térhet vissza az élet a normális kerékvágásba, ha beoltatjuk magunkat a hatékony és bevizsgált vakcinával

Nap mint nap érkeznek az új hírek a koronavírus elleni oltóanyagról, arról, hogy melyik gyár vakcinája milyen hatékony. Még zajlanak a tesztelések, de egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy a kezünkben legyen a biztonságos vakcina a koronavírus ellen. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy az elkészült szert az európai hatóságok is bevizsgálják és áldásukat adják rá.

Az oltóanyag előállítása egy rendkívül összetett folyamat, amikor elkészül a vírus ellenszere, fontos, hogy közbizalom lengje körül azt. Az emberek bizalmát úgy szerezhetjük meg, ha biztosítjuk, hogy átláthatóság övezze a vakcinát és annak elkészültét – a lehető legtöbb tudásunk legyen az oltóanyagról.

Minden erőnkkel fel kell lépnünk az oltásellenesség ellen – ez mindannyiunk felelőssége. Miért fontos, hogy beoltassuk magunkat a bizonyítottan biztonságos és hatékony, uniós hatóságok által is bevizsgált vakcinával? Mert csak így térhet vissza az élet a rendes kerékvágásba, így mehetünk újra étterembe, moziba, színházba és koncertre. Így lehet újra olyan az élet, amilyennek azt megszoktuk.

Azonban ahhoz, hogy ezt elérjük, még rengeteg tennivalónk van. És rengeteg tennivalója van a magyar kormánynak is!

Emberek millióit kell majd pontos stratégia mentén beoltani, ami hatalmas logisztikai kihívás, azonban a kormány oltási tervéről szinte semmit nem tudunk. A kormánynak az is nehézséget okoz, hogy megfelelő mennyiségű influenza elleni védőoltással lássa el a háziorvosokat. Amikorra a koronavírus elleni vakcina elkészül, sokkal jobban fel kell készülnie a kormánynak.

És akkor még nem beszéltünk a vakcina tárolásáról, szállításáról, a szükséges személyzetről és a megfelelő mennyiségű orvosi eszközről. Ezekre is mind választ kell adniuk.

A járvány második hullámára, annak egészségügyi és gazdasági kihívásaira nem készült fel a kormány. Helyette inkább adriai luxusjachtokon töltötték a nyarat. Minden magyar érdeke, hogy a hatékony és biztonságos vakcina érkezését felkészültebben várják.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 108 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Botmixer egy közhelygyűjteményt próbál meg szakmaiságként
feltüntetni.

Botmixer orvos:-))) milyen fura így együtt ez a két fogalom!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés