Az ingyenes internet nem a legszegényebbeket segíti

2020. november 23. 13:35

Donáth Anna
Facebook
Mindez mélyen igazságtalan és embertelen.

„Aki szegény, az a legszegényebb… A kormány ugyanis bejelentette, hogy a középiskolások otthoni tanulását támogatják ingyenes internettel. Csak épp nem ők, hanem a szolgáltatók, és pont a legszegényebb gyerekeket mégsem.

1., A díj elengedését ugyanis csak vezetékes internetszolgáltatásra lehet kérni. Azok a diákok, akiket a leginkább fenyeget az oktatásból kihullás veszélye, sokkal nagyobb arányban élnek olyan helyen, ahol vagy nincs is kiépítve a vezetékes hálózat, vagy az ő családjuk nem engedhette meg magának, hogy beköttesse.

2., Teljesen kizárt az is, hogy most, amikor megnőtt a munkanélküliség, a nélkülözés, és eleve plusz anyagi terhet jelent a családnak a bezár iskolákból hazakényszerített gyerek, pont most építtetnék ki a vezetékes hálózatot. Nem most fognak ezek a családok éves hűségnyilatkozatot sem aláírni az előfizetésre.

3., Magyarország mobilinternetes hálózata világviszonylatban is jó lefedettséget és sebességet garantál. Ha valóban segíteni akarna a kormány, e téren többet tudna elérni. Már tavasszal is iszonyú arányban veszítette el a közoktatás a gyerekeket. Aki szerencsés hátterű családba született, az még kaphatott valamilyen digitális oktatást – a tehetősebbek pedig külön magántanárt is fogadtak erre az időszakra. De egy szegény család gyerekével mi lesz? Egy újabb félévet veszünk el tőle? Mindez mélyen igazságtalan és embertelen.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 103 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hol van benne az 501/2020. (XI. 14.) Korm. rendeletben, hogy csak a vezetékes internetszolgáltatásnál vehető igénybe a kedvezmény?
Sehol nincs ilyen kitétel. Tehát Kannácska hazudik.

Lásd! https://www.telekom.hu/lakossa..

Itt olvasható a Kormányrendelet.
https://net.jogtar.hu/jogszaba..

Idézze valaki valaki belőle, hogy hol van benne, hogy csak a vezetékes internetszolgáltatásnál vehető igénybe a kedvezmény?

Ez már annyira erőltetett, hogy már nevetséges sem. Már szánalmas
sem. Már semmi sem. Csak egy Nullácska Annácska, csak egy hámozott léggömb.

Közöld Sorossal, hogy legközelebb helyettetek a szegényeket fizesse.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés