A Fidesz csak a szegénységet garantálja a nyugdíjasoknak

2020. november 23. 12:13

MSZP
MTI-OS
Időskori tisztességes megélhetést, most!

„A Fidesz csak a szegénységet garantálja a nyugdíjasoknak – időskori tisztességes megélhetést, most!

A KSH adatai szerint még a járvány előtt, 2019-ben 72 ezer nyugdíjassal nőtt azoknak a száma, akiknek 105 ezer forintnál kevesebből kellett biztosítaniuk a megélhetésüket. Ennyi nyugdíjas került a szegénységi küszöb alá, ennyien kerültek szegénysorba békeidőben, és őket még kiszolgáltatottabb helyzetben érte a válság. A kormány azonban továbbra sem hajlandó lépni annak érdekében, hogy a nyugdíjasok lecsúszását megállítsa, pedig ők nemcsak a vírusnak, hanem a válságnak is fokozottan ki vannak téve. A Fidesz az inflációkövető nyugdíjemelés technikájával lényegében kifosztja az időseket. Ennek pedig az az eredménye, hogy több mint 293 ezer nyugdíjas él szegénységben, és ők már képtelenek lépést tartani az árak drasztikus emelkedésével.

Az Orbán-kormány kudarcos válságkezelése miatt pedig még nehezebb helyzetbe kerülnek a nyugdíjasok, mivel a vártnál is nagyobb mértékben csökkent a magyar gazdaság teljesítménye, az infláció pedig az egekbe szökött. Azzal pedig, hogy a jelenlegi helyzetben a Fidesz továbbra is tétlenkedik, csak egy dolgot tud garantálni az időseknek: a szegénységet.”

 

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A nyugdíjas szegénység szociális probléma, amit segélyezéssel, önkormányzatilag kell megoldani.

A kisnyugdíjasok, éppúgy, mint a valamivel magasabbal rendelkezők egy NAGYON inhomogén réteg. Az alacsony v. rövid idejű,m v. mindkettő együtt, járulékfizetésből adódó megélhetési problémát NEM lehet egységes nyugdíj emeléssel "orvosolni", mert pénz CSAK abból lenne, h. a dolgozó, adófizető rétegtől elvesznek. Ráadásul nem lehet összehasonítani az élethelyzeteket sem. Konkrét esetekben, egyéni felmérés alapján lehet segélyezni.

A nyugdíj járulék fizetés alapján jár, kié-kié annyi, milyen befizető volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés