Bedingfield: Bident egyáltalán nem aggasztják Trump keresetei

2020. november 22. 20:51
A demokrata politikus kampányfőnöke szerint „ezeket a kereseteket bíróságról bíróságra kinevették szerte az országban”.

Joe Biden demokrata párti elnökjelöltet „egyáltalán nem aggasztják” Donald Trump amerikai elnök perkeresetei, amelyeket a választási eredmények megfordítása érdekében nyújtott be – jelentette ki Katie Bedingfield, Biden kommunikációs főtanácsadója a Fox televíziónak adott interjúban vasárnap.

Bedingfield, aki Biden helyettes kampányfőnöke volt, úgy fogalmazott: „szerintem az elmúlt hetekben éppen azt láttuk, hogy ezeket a kereseteket bíróságról bíróságra kinevették szerte az országban”. A tanácsadó megjegyezte: Joe Biden 306 elektori voksot nyert el, „ugyanazt az eredményt, mint 2016-ban Donald Trump, aki földcsuszamlásszerű győzelemnek nevezte ezt”. A Fox műsorvezetője, Chris Wallace kérdésére, hogy várhatóan kikből áll majd a Biden-kormányzat, Bedingfield azt válaszolta:

Biden kedden nevezi meg leendő kormánya tagjait.        

Donald Trump jogászcsapata vasárnap közleményt adott ki, amelyben tudatta: kérték a szavazatok ismételt újraszámlálását Georgiában. A közleményből kiderült: az újraszámlálást még szombaton az esti órákban, azt követően kérték, hogy Brian Kemp georgiai republikánus párti kormányzó a szavazatok hitelesítése után formálisan is aláírta, hogy az állam 16 elektora – az eredményeknek megfelelően – a demokrata párti elnökjelöltet, George Bident támogatja. Georgiában Bidenre 12 650 vokssal, azaz 0,25 százalékkal több szavazatot adtak le, s a törvény lehetőséget ad a fél százaléknál kevesebb vokskülönbség esetére az újraszámláltatásra.   

Larry Hogan, Maryland republikánus párti kormányzója vasárnap a CNN televíziónak adott interjúban azt fejtegette: zavarba ejti őt, hogy a Republikánus Pártban a választások után nem emelik fel elég sokan a szavukat Trump ellen. A politikus bírálta, hogy Trump jogászai szerinte nyomást gyakorolnak a tagállamok törvényhozásaira a választási eredmények esetleges megváltoztatása érdekében. „Mi voltunk a legnagyobb tiszteletnek örvendő ország, tiszteletben tartottuk a  választási eredményeket” – fogalmazott Hogan. Majd hangsúlyozta: „most pedig egyre inkább banánköztársasághoz kezdünk hasonlítani. Itt az ideje abbahagyni ezt az értelmetlenséget”.      

Joe Biden választási győzelmét a Republikánus Pártból eddig három szenátor ismerte el: Mitt Romney, Utah állam szenátora, Susan Collins maine-i és Lisa Murkowski alaszkai szenátor. Szombaton – miután egy szövetségi bíró elutasította Trump perkeresetét Pennsylvaniában – Pat Toomey, pennsylvaniai republikánus szenátor is gratulált Joe Bidennek és alelnökjelöltjének, Kamala Harrisnek.

(MTI)

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés