Momentum: A kormány könnyítse meg az ünnepi időszakban a külföldön élő magyarok hazatérését

2020. november 20. 9:53
A párt szerint negatív teszteredmény birtokában el kéne tekinteni a tíznapos karanténtól.

A Momentum Mozgalom Facebook-oldalukra kitett közleményben követeli a kormánytól, hogy az ünnepi időszakban könnyítse meg a külföldön élő magyarok hazatérését. Orosz Anna, a Momentum alelnöke szerint „közel egy éve élünk együtt a koronavírussal, és ezalatt az idő alatt magyarok milliói élnek egymástól elzárva, határon innen és túl”. A politikus szerint „a kormányzati intézkedések sokszor egymásnak ellentmondanak”, ezért a Momentum azt javasolja a kormánynak, hogy a hazatérő magyaroknak biztosítsák, hogy a koronavírus-tesztelés 24 óra alatt megtörténik, ugyanennyi idő alatt pedig eredményt is kapjanak a hazatérők. Ezen kívül a politikus szerint a kormánynak el kellene tekintenie negatív teszteredmény birtokában a tíznapos karanténtól.

Végezetül pedig egy rendszer felállítását javasolják a kormánynak, ahova az emberek online regsiztrálhatnak, és mintavételi pontokhoz is hozzáférhetnek. „Nem kérünk tehát mást, mint hogy bizonyítsa be a kormány, hogy a »családbarát« szó nem csupán üres politikai szlogen számukra. Mert szerintünk a családnak együtt van a helye a szeretet ünnepén” – zárul a párt közleménye.

Címlapkép: Facebook

Összesen 117 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha haza akarnak térni, egy kis karantén talán elviselhető.

Válaszok:
pollip | 2020. november 20. 12:48

Így igaz. Ha hazaér, kell kettő negatív teszt. Akkor simán karantenozik tíz napig és ha szerencsés, addig otthonról dolgozik.
A romentum el van szakadva a való élettől.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés