Ennyit Brenner Koloman jobbikos képviselőről

2020. november 20. 18:06

Juhász Hajnalka
Facebook
Saját hazáját hozta fel negatív példaként Oroszország, Törökország, Azerbajdzsán mellett, kiállva a CEU és a gender-szak védelme érdekében.

„Amikor két éve letettem a képviselői eskümet az Országházban, a fogadalom evidens része volt számomra, hogy hazámat mindig, minden körülmény között megvédem, megvédem azok ellen, akik támadják. A támadók jöhetnek bármely nemzetközi szervezet égisze alatt, lehetnek óriási pénzemberek, és ahogy a példa mutatja, lehetnek sajnos magyar baloldali képviselők is. Ez utóbbi talán a legszégyenletesebb. Ma tárgyalta (természetesen online) az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése Brenner Koloman jobbikos képviselő jelentését az Akadémia szabadságáról és a felsőoktatási intézmények autonómiájáról, és nyugodtan mondhatjuk, hogy az Európa Tanács gyakorlatában és történetében is teljesen atipikus dolog történt: a »független« magyar jelentéstevő a saját hazáját – Magyarországot – hozta fel negatív példaként többek között Oroszország, Törökország, Azerbajdzsán mellett, kiállva a CEU és a gender-szak védelme érdekében.

Ez nemcsak politikusként elfogadhatatlan és maximálisan elítélendő, hanem szakmailag is. A Parlamenti Közgyűlés Etikai Kódexének 1.1.4 pontja alapelvként kimondja ugyanis, hogy a jelentéstevőknek pártatlannak és elfogulatlannak kell lenniük. Ha ez sérül, kilátásba helyezi más független jelentéstevő megválasztását. Azt javasoltam, hogy annak érdekében, hogy az igen tisztelt jelentéstevő jelképes függetlensége megmaradjon, töröljék a Magyarországra vonatkozó teljes fejezetet.

Ennyit Brenner Koloman jobbikos képviselőről. Járvány idején, amikor az egészségügyi dolgozók és orvosok emberfeletti küzdelmet vívnak a magyar emberek életének és egészségének megőrzése érdekében neki a CEU és a gender-szak védelme mindenek felett való...Remélem, amikor eljön az idő, a magyar választók nem felejtik el, hogy míg a Fidesz-KDNP értük küzd, addig az ellenzékiek folyamatosan hátba támadják őket! Ahogy Deák Ferenc mondta: »Jobban tudom szeretni e hazát, mint gyűlölni ellenségeinket«.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"igen tisztelt jelentéstevő" Azért ez barokkos túlzás, Hajnalka.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés