Bezzegnyugati köztévé, 2020

2020. november 20. 21:30

Francesca Rivafinoli
Vasarnap.hu
Kiszipolyozod a Földet, te rút polgár, ha egomán módon saját gyereket szülsz.

„»Hogyan éljünk?« címmel tematikus hét zajlik épp a német közszolgálati tévében; az elképzelés az, hogy a műsorokkal jól körüljárják a legégetőbb problémákat, bemutatva, hogyan lehetne a múlt hibáiból tanulva egy szép új országot-világot felépíteni a koronavírus után. Klassz terv.

Át is tanulmányoztam gyorsan az ARD műsorát, hogy megnézzem, mikor foglalkoznak például a migráció és az integráció kérdéskörével, de úgy tűnik, anyagtorlódás miatt ez kimaradt. Ellenben megnézhetjük a Greta Thunbergről szóló egész estés filmet, megtekinthetünk egy 2034-ben játszódó, »tudományos eredményeken alapuló« ökodrámát, melyben Németország a Nemzetközi Büntetőbíróság előtt felel a globális éghajlattal szemben elkövetett bűneiért (spoiler: a végén el is ítélik az éghajlatváltozás elhárítása terén fennálló kötelezettségeinek megsértése miatt, és az ipari forradalomig visszanyúlóan kártérítést kell fizetnie szén-dioxid-kibocsátásáért – és ismétlem, a film »dráma«, nem szatíra), továbbá hallgathatunk politikusokat vitázni a gendersemleges nyelvhasználatról, valamint eltöprenghetünk a köztévé által feltett úgynevezett »lelkiismereti kérdésen«: »Mi fontosabb számodra? A saját gyerek vagy a Föld erőforrásai?«

Igen, a magyarországihoz hasonló termékenységi rátát felmutató Németországban, amely már az eper leszedéséhez és a dédik ápolásához is emberierőforrás-behozatalra szorul, a köztévé szerint indokolt kis videókban sulykolni a lakosság németül beszélő részébe: kiszipolyozod a Földet, te rút polgár, ha egomán módon saját gyereket szülsz.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Oké, nem lesznek gyerekek. A Föld megmenekül. De ki fog rajta lakni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés