Bajnai volt kabinetfőnökét nevezte ki Karácsony Gergely a BKK élére

2020. november 20. 18:37
Walter Katalin vezényelte le korábban a CEU Bécsbe költöztetését, majd a Budapesti Városüzemeltetési Holding vezetője volt.

Karácsony Gergely péntek este jelentette be, hogy átszervezéseket hajt végre a főváros vezetésében. Dorosz Dávid csütörtöki lemondását követően másnap derült fény a konkrét átalakításokra. Ezek részeként írta meg Facebook posztjában a főpolgármester: „Walter Katalint pedig Budapest legnagyobb és jelenleg a legnehezebb helyzetben lévő cége, a BKK vezérigazgatójának nevezem ki január elsejétől.” Bő egy év alatt ő tehát a negyedik vezérigazgató a BKK élén.

A főpolgármester további bejelentései szerint megszüntetik a főpolgármesteri keretet, a Dorosz Dávid lemondása után megüresedett főpolgármester-helyettesi posztot pedig nem töltik be. A főpolgármesternek, mint a korábbi években, ismét négy helyettese lesz. Ötre csökkentik a fővárosi bizottságok számát és csökkentik a frakciók költségeit. Megszűnik a Mozaik és a Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága, feladatait más intézmények veszik át.

Karácsony Gergely bejelentette 5 fővárosi cég összeolvadását, „a Bécsben és német nagyvárosokban is jól működő Stadtwerke-modelljéhez hasonlóan”. Ennek során a Főkert, a Budapesti Temetkezési Intézet, a Főkétüsz, az FKF és Főtáv, valamint a Budapesti Városüzemeltetési Holding ezentúl egy közös közmű céggé olvad össze. Karácsony Gergely írja, hogy az átalakítást „Walter Katalin dolgozta ki, készítette elő, a végrehajtás az új közmű cég vezérigazgatóként január elsejétől Mártha Imre feladata lesz”. Ezek után Karácsony Gergely jelentette be Walter Katalin kinevezését a BKK élére.

Walter Katalin neve a szélesebb közvélemény előtt 2019-ben bukkant fel újra, amikor elfogadta a CEU felkérését, hogy vezérigazgatóként 2019 szeptemberében ő irányítsa az egyetem Bécsbe költözését. A munka végeztével pályázat útján lett a BVH vezérigazgatója. Ezt megelőzően 2013-től másfél évig Bajnai Gordon volt kormányfő kabinetfőnöke volt az azóta megszűnt pártban, az Együttben.

Walter Katalin neve az üzleti világban nem ismeretlen, miután korábban 15 évig dolgozott a világ egyik vezető tanácsadó cégénél, a McKinsey and Companynál Frankfurtban és Budapesten. Nemzetközi nagyvállalatok pénzügyi, befektetési, szervezeti stratégiáját menedzselte. A McKinsey budapesti irodájának vezetése után európai regionális feladatkört kapott. A Bajnai oldalán tett politkai kitérő után pár évre visszatért az üzleti életbe ahol az Erste Bank és a Citibank lakossági üzletágának integrációját irányította, majd az Allianz közép-kelet európai vezetőjeként 11 ország értékesítési tevékenységét irányította. 2019 óta vesz rész újfent a politikai életben immár Karácsony Gergely oldalán.

Kedden írtuk meg: Walter Katalin vezetése alatt a BVH könyvvizsgálói feladatait 2018 óta ellátó BDO Magyarország Kft.-nek még egy évig érvényes szerződése volt a munkára, de ezzel a lehetőséggel, pontosabban az opció lehívásával a vagyonkezelő nem élt. Ez azért problémás, mert a könyvvizsgáló cég még 12 hónapig a korábbi áron végezte volna el a megrendelt munkát a Walter Katalin vezette holding számára, azonban a BVH mégis új közbeszerzést írt ki. Ahelyett tehát, hogy meghosszabbították volna a BDO szerződését, új közbeszerzést írtak ki, ezen a tenderen viszont ugyanúgy a BDO nyert, csak sokkal drágább árajánlattal: a döntés következményeként a főváros – a Fidesz számításai szerint – 11 millió forintot bukott.

Összesen 140 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyüzemi lopásra tökély lesz.

Egyszercsak legrosszabb helyzetben lesznek a cégek, amikor ezek
ráteszik a kezüket...és jöhet a válságmenedzselés.

Hogy a francba lehet ezt a dumát újból és újból előadni? Mindig akad
rá vevő - egyszerűen nem értem.

Szerintem örüljünk, ez a nő költöztette el sikeresen a CEU-t Bécsbe.

Válaszok:
Megtalálta | 2020. november 20. 20:07

"Bő egy év alatt ő tehát a negyedik vezérigazgató a BKK élén."

Nem a BKK vezérekkel van a fő gond, hanem a mihaszna, pipogya főnökükkel, aki mással sem foglalkozik, csak a saját imázsa építgetésével.

Amikor kerületi polgármester volt, akkor miniszterelnöknek, meg főpolgármesternek készült, a kerülete problémáit vastagon telibeszarta. Most ugyanezt csinálja főpolgármesterként. Kíváncsi lennék, ha egyszer megnyerné az áhított kormányfői széket, akkor végre hasznos munkát kezdene el végezni, vagy akkor is csak pofáját jártatná.

A ballib kormányfőink sosem jeleskedtek az érdemi döntéshozatalban. Hol a világgazdaság pénzbősége volt a probléma, hol a világgazdaság pénzszűkéje, aztán a "nemkonstruktív" ellenzék is. Mindegy mi, csak nehogy dolgozni kelljen, nehogy dönteni kelljen, nehogy valamiért is felelősséget kelljen vállalni.

Csakhogy a BKK nem költöztető vállalt.

A helyzet az, hogy a vezetéstudomány, ha van neki, az transferable skill. (átvihető képesség)

Pontosan. Úgy látszik, hogy a geri, akinek semmilyen párttámogatottsága nincs, Bajnai faszára menekül a Fletó elől.
Ez megnyugtat, Bajnai legutóbb egy választási kampány legközepén hagyta ott azokat, akik bíztak benne.
Tehát az ellenzék miniszterelnök jelöltje 2022-ben Dobrev.
Vagyis Fidesz kétharmad.
QED

Nahát, nem jobboldali kötődésűt nevezett ki?
De akkor miért baj nekik ha a Fidesz szintén a vele lojálist nevez ki akárhová?

A fotóján ez az erőltetett Sargenthini-happység, lenyűgöző...

Ennyire ért a témához?

Senior partner Anil Kumar, described as Gupta's protégé,[49] left the firm after the allegations in 2009 and pleaded guilty in January 2010.While he and other partners had been pitching McKinsey's consulting services to the Galleon Group, Kumar and Rajaratnam reached a private consulting agreement, violating McKinsey's policies on confidentiality. Gupta was convicted in June 2012 of four counts of conspiracy and securities fraud, and acquitted on two counts.[53] In October 2011, he was arrested by the FBI on criminal charges of sharing insider information from these confidential board meetings with Rajaratnam. At least twice, Gupta used a McKinsey phone to call Rajaratnam and retained other perks — an office, assistant, and $6 million retirement salary that year[56] - as a senior partner emeritus.[

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés