Nyílt levél Böröcz László részére

2020. november 19. 14:03

V. Naszályi Márta
Facebook
Az Ön párttársa az általa vezetett kerület lakóinak zsebéből százmilliókat húzott ki azzal, hogy nem a törvénynek megfelelően vezette a kerületet.

„Nyílt levél Böröcz László országgyűlési képviselő részére,

Fidesz-KDNP

Tisztelt Képviselő Úr!

Először is szeretném megköszönni, hogy érdeklődik a kerületünk ügyei iránt! Örömmel láttuk volna Önt személyesen is azon a lakossági fórumon, amikor az Ön által felvetett kérdésekről személyesen egyeztettünk a résztvevőkkel. A társadalmi egyeztetésről készített felvétel megtalálható a honlapunkon és a közösségi médiában is. Higgye el, Ön is minden kérdésére választ kapott volna. De vajon tudna-e bármit is a tervezett rendeletről, ha nem kommunikálnánk róla? Valójában éppen azért van a kerületi közvélemény előtt az ügy, mert hónapok óta kommunikálunk róla az önkormányzat hivatalos lapjában, a Várnegyed újságban, a polgármesteri fogadóórákon, lakossági műhelyen. És éppen azért nem került még a képviselő-testület elé a rendelettervezet szövege, mert azt a lakossági egyeztetések után akarjuk véglegesíteni.

A Budavári Önkormányzat nem tervez lakásrendelet-módosítást. Egy új lakásrendeletet alkotunk, mert a célunk annak a törvénytelen működésnek a felszámolása, amelyet az Ön párttársa, dr. Nagy Gábor Tamás hagyott hátra. Az előző I. kerületi vezetés ugyanis egy olyan működéssel adta át kerületet, amely 2013. óta nem felel meg a lakástörvénynek.

A törvény 34. § (4) bekezdése szerint: »A költségelven bérbe adott lakás lakbérének mértékét a lakás (2) bekezdésben meghatározott alapvető jellemzői, továbbá a 10. § és a 13. § (1) bekezdésének rendelkezései alapján úgy kell megállapítani, hogy a bérbeadónak az épülettel, az épület központi berendezéseivel és a lakással, a lakásberendezésekkel kapcsolatos ráfordításai megtérüljenek.«

A 2013-ban megállapított költségelvű lakbér négyzetméterenkénti mértéke a mai napig nettó 425 forint. Hét éve nem korrigálták, annak ellenére, hogy az önkormányzat ráfordításai nőttek. Az Ön párttársa az általa vezetett kerület lakóinak zsebéből százmilliókat húzott ki azzal, hogy nem a törvénynek megfelelően vezette a kerületet. A felelős lakásgazdálkodás jegyében mi azt akarjuk, hogy aki a jövedelme alapján megengedheti magának, az annyit fizessen a bérleményéért, amennyibe az önkormányzatnak kerül a fenntartása. És az fizessen szociális lakbért, aki arra rászorul. Ez a mi »radikális baloldali társadalomfilozófiánk«.”

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most ezen a néven lettél vezérprovokátor te szellemeskedő? Azt is nézik valahol a gazdáid, hogy hányan ikszelnek ki benneteket? Jól van, akkor Monyókként is mehetsz az internetes kocsmában hőbörgők közé. X

CSAK JELZEM, HOGY EZT A JÓ GYURI NEVŰ TAHÓT BÖJTE CSABA ALJAS GYALÁZÁSÁÉRÉRT, PEDOFILOZÁSÁÉRT LEÍRTOTTAM INNEN.

JAVASOLOM NEKTEK IS.

Packó

Nem mindenki, a 10-es számnak nehéz megfelelni, de mindenesetre van iránytűjük, és nem bolyonganak a világban, mint gólyafosos levegőben a progresszív-agresszívek....

"Az Ön párttársa az általa vezetett kerület lakóinak zsebéből százmilliókat húzott ki "
Igen, ez "százmilliókat húzott ki" akkor volt, mikor a kerület soha nem látott fejlődést mutatott.
No, majd ti lebontjátok, szétlopjátok.

Olyat is mondott VNaszály, hogy kellenek önkormányzati lakások a kerületben dolgozó egeszsegugyiseknek, tűzoltóknak....stb.
Ha valaki nem tudja fizetni a két és félszeresére emelt lakbért, kiteszik?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés