A magyarok fele elutasítja a koronavírus elleni védőoltást

2020. november 19. 10:49

Krekó Péter
Hírklikk
Egyszerre van jelen a maszk, a vírus-, és a vakcina tagadása is. Interjú.

„A hazai halálozási csúcson jelentették be, hogy a magyarok fele – egészen pontosan 46 százaléka – akkor sem kérne a koronavírus elleni védőoltásból, ha az már létezne. Ma már ennyire lazán vesszük a járványt?

– A halálos áldozatok ellenére, talán ma még nincs olyan nagy fokú félelem vagy rettegés országban. S persze az embereknek talán már elegük is van a bezártságból. Eleinte az volt a politika, hogy »lábon hordjuk« ki a járványt, az áldozatok tudomásul vételével. Ez a helyzet most változóban van.   

– Szóval, hiába dől meg naponta a magyar halálozási csúcs, még a létező védőoltást is visszautasítjuk?

– Igen, de azt viszont nem állíthatjuk, hogy a kormány, vagy az ellenzéke alapvetően vakcinaellenes lenne. Ezért ennek a szkepszisnek a kialakulását a magam részéről annak a dezinformációs univerzumnak tudom be, ami ma is működik Magyarországon. Ebben a zűrzavarban egyszerre van jelen a maszk, a vírus-, és a vakcina tagadása is. Ami talán a második hullám idején még fel is erősödött. Talán érthető némi aggodalom a még ki sem próbált vakcina ismeretlen mellékhatásától, viszont irracionális az olyan magyarázat, hogy a védőoltás befecskendezésével Bill Gates mikrochipet akar eljuttatni az emberiség vénájába, hogy aztán mindenkit megfigyelhessen. Ilyen elképesztő vakhitre épülő elméletek végtelen számban keringenek a milliók által használt interneten, s az ez által gerjesztett félelem miatt, sokan válnak szkeptikussá, vagy tudományellenessé. Azt persze nem gondolom, hogy az emberek 46 százaléka emiatt fordult a vakcina ellen, de azt talán jelzi, hogy ennyien vevők az összeesküvés-elméletekre. Ez nagyon magas szám.

– Mindemellett az is közrejátszhat, hogy beszélgetésünk pillanatában 50 milliónál is több koronavírusos beteg van a világon, de ebből több, mint 26 millió már meggyógyult! Lehet, hogy ezért veszik félvállról ezt a járványt?

– Ez lehet magyarázat, ámbár ne felejtse el, hogy egy idő óta tényleg riasztóan nő a halálos áldozatok száma, s az is nyilvánvaló, hogy kevesen jönnek le élve a lélegeztetőről. A félelemérzet valamennyi velünk szomszédos országban felerősödött, de ez az aggodalom október közepéig Magyarországon még nem volt érzékelhető. Pedig, a járványnak már napról-napra több áldozata van.

– Ugyanerre figyelmeztet Jakab Ferenc, a kormány által felállított koronavírus-kutatócsoport vezetője, aki nemrég azt nyilatkozta, hogy Magyarország »gyorsvonatként rohan a vesztébe«. Ugyanis a járvány laza kezelésével hamar kimerülnek az egészségügyi kapacitások. Amire a Pázmányon jogász végzettséget szerzett államtitkár, Orbán Balázs csak annyit mondott, hogy az emberek által választott stratégia működik.

– Figyelmen kívül hagyják, hogy a közhangulat hihetetlenül gyorsan változik. Nem akarok »horror szcenáriókat« felvázolni, de valamennyien el tudunk képzelni vészhelyzeteket. Nem láthatjuk előre, hogy mi történik az országban, ha az iskolákban gyerekek válnak a járvány halálos áldozataivá. Reméljük, nem kerül rá sor. Az viszont már eddig is előfordult, hogy csecsemők betegedtek meg, vagy óvodások szedték össze a vírust. Egyetlen ilyen eset felkavarhatja az embereket, egyik pillanatról a másikra sokkot kaphat a közvélemény. Reméljük, ez soha nem következik be, de valószínű, a járványt nem lehet nemzeti konzultáció alapján kezelni. 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Érdekelne a forrás, amiben az szerepel, hogy a magyarok fele nem oltatná be magát.
Ugyanis nem hiszem el.

A magyarok mucsai, tanulatlan parasztok, akik csak a közmédiát nézik, a bezzegnyugaton bezzeg ilyet nyomokban sem találunk. A hírklikk nevű balos szennyportál erre is remekül rávilágított. Haladjunk tovább, nincs itt semmi látnivaló.

"(Az interjút teljes terjedelmében a Mozgó Világ novemberi számában olvashatják el)"

Ez úgy azért mindent elmond Magyarországról. A Mozgó Világot - Lendvai Ildikó cenzor asszony tevékeny részvételével a legjobb kezekből (Czakó, Kulin stb.) zabrálta el a P. Szűcs Julianna nevű kommunista.

Azóta megy benne folyamatosan a kommunista hülyítés.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés