A farok csóválja – az Alapjogokért Központ szemléje

2020. november 16. 14:00

Alapjogokért Központ
Alapjogokért Központ
Az Alapjogokért Központ szemléje a politikailag korrekt hírekről.

Az Alapjogokért Központ szemléje

„Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy aki a kutyákat szereti, az rossz ember nem lehet. Most akkor nézzük csak meg, hogy hány kutyája van Trumpnak? Egy sem. És hány Joe Bidennek? Kettő is. Ráadásul az egyik menhelyről. Nem is kell több bizonyíték, hogy ki a jó ember és kinek nincs egyetlen barátja sem. Bár még hivatalosan nem nyert a demokrata politikus, a Huffpost már most el van olvadva, ahogy mi is: „két szőrmók mancsának dobogása töltené meg újra a Fehér Házat.” Meglepő tehát, hogy Trumpot, mióta vesztett már kutyába sem veszi senki? Persze hogy nem!  Sőt, nem csoda, hogy kutyául van.

Természetesen ezzel még nem értek véget az Obama óta nem látott tündéri történetek a leendő elnökről. Biden ugyanis történelmet írt: ő az első olyan „megválasztott” amerikai elnök, aki a traszneműeket is belefoglalta a „győzelmi” beszédébe. Az ember könnye is kicsordul a meghatottságtól. „Büszke vagyok a kampányra, amit felépítettünk és végigcsináltunk. Büszke vagyok arra a koalícióra, amit összehoztunk, a történelem legszélesebb és legdiverzebb koalíciója ez. (…) Fiatalok, öregek. Városiak, kertvárosiak és vidékiek. Homoszexuálisok, heteroszexuálisok, transzneműek. Fehérek. Latinok. Ázsiaiak. Amerikai őslakosok” – hangzott Biden Delaware-ben előadott szónoklata. Annyira csodálatos ember! És két kutyusa is van, ráadásul az egyik menhelyről! <3

Miközben Biden megnyerni látszik az elnökválasztást, megkezdődött azok számba vétele is, akik nem támogatták a demokráciát és a szabadságot a megfelelő időben. Alexandria Ocasio-Cortez Twitter-bejegyzésében szólította fel követőit, hogy mentsék le minden trumpista posztját, hogy később elszámoltathatóak legyenek politikai véleményükért. „Van valaki, aki archiválja ezeket a Trump-talpnyalókat, akkorra amikor majd megpróbálják kimagyarázni vagy tagadni a bűnrészességüket a jövőben? Meglehetősen valószínű, hogy sokan törölni fogják a Tweetjeiket, írásaikat, fotóikat a jövőben” – írta a demokrata képviselőnő. Az árkok betemetése és a nemzet újraegyesítése után sem szabad elfelejtkezni, hogy kik támogatták az autoriter és kutyátlan Trumpot és felelősségre vonni őket.

Donald Trump – akinek egy kis szőrmók sem boldogítja életét – jelenti jelenleg a legnagyobb fenyegetést az amerikai demokráciára és jogállamiságra, ugyanis megpróbálja aláásni a választást, mely botrányoktól mentesen, törvényesen és tisztességesen zajlott le. Mi az hogy? Nagyonis! Ehhez képest a szavazatok újraszámolását kéri a Orange man.  Ezt az elképesztő „színjátékot” űzi a volt elnök, mellyel destabilizálja az országot. Úgy látszik neki semmi sem drága, ha a hatalomról van szó. Nem most, hanem 4 éve kellett volna verni az asztalt, amikor 2016-ban az oroszokkal elcsalta az előző voksolást. Akkor persze lapított. Ja, és még kutyája sincs, milyen ember az ilyen.

Hősünk a héten az északkelet-angliai Tees Valley baloldali polgármester-jelöltje, aki felfedezte, hogy a látszat ellenére ő valójában fekete.  Jessie Joe Jacobs megkezdte a felkészülést a jövőre tartandó önkormányzati választásokra. Persze nem választási ígéretekkel kampányol, meg senki által el nem olvasott programokat ír, hanem felkutatta családja elfeledett fekete őseit. A hófehér politikusnőnek sikerült kiderítenie, hogy a famíliája történetének van egy nigériai ága is, tehát ő is részben fekete. Ez ám az innováció. Így is lehet.

Végre-valahára eljött a várva várt történelmi pillanat: tényleg férfimagazin lesz a Playboy. Elérkezett ugyanis az idő – már 2020 van –, hogy a Playboy leszámoljon az olyan gusztustalan sztereotípiákkal, hogy borítójukra nőket tegyenek és a sok kéjenc, arra csorgassa a nyálát. Végre itt van hát az újság: „férfi címlapra férfit” jeligére az első transz-címlaplány, Victoria Volkova életstílus- és szépségtanácsadó influenszer. A transznővel megspékelt borító üzenete továbbá az, hogy a magazin így „ünnepelje a női lét különböző módjait, a szépség különböző fajtáit és az érzékiségünk felfedezésének és e folyamat élvezetének különböző útjait”. Hát nem gyönyörű?

Heti gyűjtésünkben olvashatnak arról, hogy a jamaikai-indiai származású Kalama Harris újabban inkább afroamerikainak vallja magát, valamint arról is, hogy tudósok mit várnak Biden elnökségétől. Továbbá arról is tájékozódhatnak, hogy hogyan neveljük gyerekünket, ha túlságosan fehér környékre költöztünk.”

A teljes szemle itt olvasható

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés