Letartóztattak egy román és egy moldáv embercsempészt Magyarországon

2020. november 13. 16:50
A férfiak egy szír embercsempész-hálózat tagjaként Törökországból illegálisan szállított menekülteket az EU-ba.

Bűnszövetségben elkövetett embercsempészéssel gyanúsítják a Pest megyei rendőrök azt a két férfit, akinek a letartóztatásáról pénteken döntött a Budapest Környéki Törvényszék.

A bíróság honlapjára feltett közleményben azt írták: az eljárás adatai szerint a román és moldáv férfi egy szír embercsempész-hálózat tagjaként Törökországból illegálisan szállított menekülteket az EU-ba. November 10. előtt egy 14 tagú csoportot csempésztek be Magyarországra a zöldhatáron, majd utasaikat egy átalakított gépjárműben Ausztria felé próbálták szállítani, ám az M0-s autóúton feltartóztatták őket a rendőrök. A gyanú szerint a két férfi a felnőttek szállításáért fejenként 4000 eurót, a gyermekekért 850 eurót kért.   

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnszövetségben elkövetett embercsempészés miatt indított nyomozást a két férfi ellen. Az ügyészi indítvány szerint a gyanúsítottak szabadlábon hagyása esetén fennáll a bűnismétlés, illetve a bizonyítás megnehezítésének veszélye, továbbá megalapozottan feltételezhető, hogy megszöknének. A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatással megtartott ülésén meghallgatta a gyanúsítottakat, és az ügyészi indítvánnyal egyetértve 30 napra elrendelte letartóztatásukat. A döntés ellen fellebbeztek a gyanúsítottak, így az nem végleges, de végrehajtható.

(MTI)

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés