Akiket pályára küldök, igazi harcosok

2020. november 12. 7:31

Marco Rossi
Nemzeti Sport
A mentális készségek a legfontosabbak.

„Az elmúlt napokban többször is a lelkükre kötöttem, egyedül arra figyeljenek, amilyen tanácsokat adtunk nekik taktikai, fizikai szempontból. Ne hagyják magukat elterelni, sem a meccs jelentőségével, sem a körülményekkel. Hangsúlyoztam számukra, ha végig koncentrálnak, ha a pályán fejben és fizikailag is végig odateszik magukat, akkor jó esélyeink vannak csütörtök este.

...

Ami Nagy Ádámot illeti, ha látták, az elmúlt két hétben hogyan játszott a Bristol City keretében, láthatták, hogy a csapata hiába van nehéz helyzetben, Ádám jól játszott. Semmi kétely sincs vele kapcsolatban jogosan. Jó fizikai állapotban van. Ami Szalait illeti. Tény, hogy nem szerepeltetik, de jó állapotban van. Vannak kritikus pontok, amelyekben nagyon fontos lesz. A technikai stáb is hiányt szenved majd, kell valaki olyan a pályán, aki a lelki erejével képes a pályán vezető szerepet betölteni. Egyszerűen túl fontos személyiség ahhoz, hogy ne játszassam. Ha bárki bírálni akar emiatt, kevésbé érdekel. Sok szempontot kell mérlegelnem, amikor eldöntöm, hogy egy játékos kezd-e vagy sem. A mentális készségek a legfontosabbak. Ami a technikai kérdést illeti. Nem látok olyan éket, akit pályára lehetne küldeni a helyén nemzetközi szinten. Ahogy átveszi és fedezi a labdákat, olyan a magyar felhozatalban nem igazán van. Több kritikát kaptam, amikor a bolgárok ellen játszattam. Nézzék vissza a mérkőzést! Az első két találatunkban nagy szerepe volt. Én háromszázhatvan fokos körben nézem, vizsgálom a játékosokat. Nem kell, hogy a döntéseim mindenkinek tetszenek. De amíg a szövetség és a szurkolók bizalmát élvezem, addig maradok, és így lesz.

...

A válogatott mezét hordva minden meccs különleges fontosságú. Egy barátságos meccset sem lehet lebecsülni, amikor egy egész országot képvisel az ember. Persze a holnapi meccs még különlegesebb. A fontosság tudatosságát megfelelően kell kezelni. Nem szabad érzelmileg túl korán kiégni. De minden megfelelő hangulatban történt eddig. Ami engem illet? Az én pályafutásomban is meghatározó fontosságú döntő lesz. Az, hogy pont a múlt éjjel jelenjen meg a szervezetemben a vírus... Nagyon mérges vagyok. Nem tudok olyan okot mondani, ami miatt pont egy nappal egy ilyen mérkőzés előtt jöjjön meg a pozitív eredmény. Igazából beleegyeznék abba, hogy korábban, vagy később kapjam el. Igazából még viccelődtünk is azon, hogy cserébe, hogy biztosan tudjam, továbbjutunk, bevállalnám a fertőzést. Ez még ezelőtt volt. S igazából nem is helyes ezzel viccelni, mivel rendkívül alattomos betegségről van szó. Este nem tudtam aludni. Piszkosul mérges voltam magamra és az egész világra. Igyekeztem túltenni magam rajta, igyekszem a srácokra és a feladatra koncentrálni. Nyugtat a tudat, hogy tudom, akiket pályára küldök, igazi harcosok, akik tapodtat sem fognak engedni. Mindent megteszünk, ami tőlünk telik.

...

Olyan ellenfél vár ránk, amely papíron, hangsúlyozom, papíron erősebb nálunk. De ezt a pályán felül lehet írni. Emlékezzünk, az Eb-selejtezőn hallatlanul nehéz csoportba kerültünk be a negyedik kalapból, ehhez képest Walesben a kijutásért játszhattunk. Úgy érzem, jó munkát végzünk, de ha holnap veszítenénk, ha ez a munka, a holnapi meccsre való felkészülés elégtelennek bizonyulna... Ezt is el tudom fogadni. Nem ragaszkodom erőnek erejével a pozíciómhoz. Mindent attól teszek függővé, meddig bíznak bennem. Ha megbecsülnek, annak örülök, ha nem nyújtunk olyan teljesítményt, amit elvárnánk magunktól, akkor nem. De tegyük hozzá, három igen nehéz ellenféllel nézünk szembe, az izlandiak, a szerbek és a törökök is előttünk állnak. Nagyon sok tényezőn múlik az eredmény. Rossz játékkal is lehet nyerni, jó játékkal is elkövetni óriási hibákat. Mindenesetre nagyon bízom abban, hogy jó teljesítményt fogunk nyújtani.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés