Az ellenzék csendben megszavazta a felhatalmazási törvényt

2020. november 11. 9:35

Schiffer András
Facebook
Időbeli korlát van, de tárgybeli továbbra sincs.

„Amikor tavasszal a Kormány beterjesztette az első felhatalmazási törvényjavaslatot, azon a véleményen voltam: a négyötödös többséget igénylő Házszabálytól eltérést az ellenzéknek mindenképpen meg kell szavaznia, hiszen ezzel csak megnyitja a lehetőséget a Kormány előtt, hogy minél hamarabb lezárja a jogbizonytalanságot és élére álljon a járvány elleni védekezésnek. Azt is hozzátettem, ha most képviselő lennék, biztosan nem szavaznám magát a kétharmados többséget igénylő törvényjavaslatot, méghozzá két okból: a kormánynak adott parlamenti felhatalmazás nem tartalmaz sem időbeli és sem pedig tárgybeli korlátot (értsd: biankó csekket biztosít).

A négyötödös szavazással kapcsolatos álláspontom miatt természetesen annak rendje-módja szerint lefideszbérenceztek. Ennél súlyosabb viszont, hogy a szavazás után megindult a külföldnek szóló rikoltozás katonai diktatúráról, 1933-ról, sőt, még a parlamentarizmust is elsiratták azok, akik korábban a parlament bojkottjára szólították fel az ellenzéket. Az ellenzék tavasszal nem mert szembe menni a szirénhangokkal: nem csak a törvényt szavazta le (amúgy helyesen), de a gyorsabb cselekvés lehetőségét sem biztosította a négyötödös szavazásnál. A járvány második hulláma miatt a Kormány a napokban újabb felhatalmazási törvényjavaslatot nyújtott be a Háznak.

A mostani szöveg már valóban tartalmaz egy 90 napos időbeli korlátot. Tárgybeli korlátot azonban továbbra sem: így a Kormány rendkívül kreatív belátására van bízva, hogy a következő hónapokban milyen törvényeket ír felül a COVID-válságra hivatkozva, mely NER-lovagok étvágyát csillapítja – szigorúan a válságkezelés jegyében – statáriális eszközökkel. A tavaszi és az őszi felhatalmazási törvényjavaslat benyújtása körül még egy különbség van: az előterjesztő Kormány márciusban határozottságot, cselekvőképességet sugallt, most viszont tragikusan hiányzik a világos kormányzati irány a válságkezelésben. Ehhez képest ma az ellenzék szép csendben nem csak a négyötödös eltéréshez adta meg a hozzájárulását, de a felhatalmazási törvényt is megszavazta.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A felhatalmazási idő alatt a magyar parlament KÖTELEZZE A MINISZTERELNÖKÖT:
A kormányfők tanácsában álljon elő a legégetőbb kérdés megoldására tett felhívással:
"Európát nem szabad az Unió állampolgárainak ellenében kormányozni! Mert ez illegitim, ilyen magatartással az EU szervei törvényen kívülre helyezik önmaguk létét.
Ezért:
SIR GRAHAM WATSON
EurActiv
"egy olyan koherens, globális keretrendszert kell létrehozni, melyben egy állam sem intéz támadást egy másik ország választási rendszere ellen. Nemzetközi normákra van szükség."

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke indítson mozgalmat a kormányfők között: legitim, a jog és csakis a jog alapján álló EU-ra van CSAK szükség!
Ennek első pontja:
a jogállam fogalmának részletes, jogszabályokkal körülhatárolt leírása.
Második pontja: az EU valamennyi szervezetének működési jogszabályokkal körülhatárolt leírása.

Az EU-intézmények nem lehetnek semmiféle Európa-idegen erő, sem a Soros-terror lobbicsoportjainak rabszolgái, mint teszi az EU Parlament, Bizottság, Bíróság.
Ezek BŰNCSELEKMÉNYEK SOROZATÁT KÖVETIK EL AZ EURÓPAI VÁLASZTÓPOLGÁROK ELLEN.
Olyan célokat erőltetnek Európára, amelyekre soha, senkitől nem kaptak felhatalmazást.
Ezt a jogellenes, törvénytelen gyakorlatot a legrövidebb időn belül fel kell számolni.
A kormányfők HOZZÁK LÉTRE AZ EUROKONTROLL CSOPORTOT,
főállásban, csak a kormányfők tanácsának alárendelve és nekik beszámolási kötelezettséggel.
A kormányfők tanácsának minden eseményről, háttérről pontos ismeretekkel rendelkezniük, az OLAF-ot világos jogkörrel a miniszterelnöki tanács alá rendelni.
AZ EURÓPAI UNIÓ-S ORSZÁGOK SZUVERENITÁSA ELLENI bármiféle és bármilyen formájú ténykedés: BŰNCSELEKMÉNY, A TÖRVÉNYI PARAGRAFUS LÉTREHOZÁSA ERRE A LEGELSŐ LÉPÉSEK KÖZÖTT.
Ez a legfontosabb és legelső feladat, kedves Schiffer András.
Különben lehet csendben megszavazásokról beszélni, csak közben nem vesszük észre,. hogy kimerték alólunk a vizet és a hajó, amiben utaztunk, felhajtóerő nélkül: használhatatlan. Abba kell átszállnunk, amit részünkre a demokrata progresszív világjobbítók összeeszkábáltak.
És ezt qrvára nem akarhatja egyetlen tisztességes magyar sem.


Schiffer nagyon túlértékelt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés