Követeljük a haladéktalan áttérést az online oktatásra!

2020. november 5. 14:13
Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete
MTI-OS
A kormány járványügyi intézkedései nem érintették az oktatás területét, veszélyeztetve az dolgozók és tanulók egészségét.

„A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének (FDSZ) elnöksége a járványügyi helyzetre való tekintettel szükségesnek és már nem halogathatónak tekinti a teljes áttérést az online oktatásra az egyetemeken!A kormányzat a jelenléti oktatási formát preferálja, melynek keretében különböző csoportszervezéseket lehet végrehajtani. Szerintük szóba jöhet »hibrid« oktatás is. Az egyetemek vezetésére bízzák az oktatás jellegének megválasztását. A megbetegedések száma az oktatási intézményekben is emelkedik, de a kormány legutóbbi járványügyi intézkedései nem érintették az oktatás területét, veszélyeztetve az dolgozók és tanulók egészségét.

Az FDSZ a koronavírus-járvány elhatalmasodó második hullámában az emberi élet és egészség védelmét tekinti a legfontosabb feladatnak és ennek megfelelő intézkedéseket vár el a felsőoktatási intézményektől és a kormánytól egyaránt! A kialakult járványügyi helyzetben az egyetemek munkatársai és hallgatói, a gyakorlóiskolák pedagógusai és diákjai csak önmaguk és családjuk egészségének súlyos veszélyeztetése árán tudják fenntartani a kötelező egyetemi jelenléti oktatást. Ez nem várható el! A tavaszi első hullám idején megvalósított áttérés az online oktatásra bizonyította, hogy elfogadhatatlan veszteségek nélkül biztosítható az oktatás és az egyetemek működése.

Követeljük az azonnali teljes áttérést az online oktatásra – mielőtt túl késő lesz!

FDSZ Elnökség”

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hirtelen hogy megszépül a tavasszal agyonkritizált online oktatás. És lám, most az emberélet az első. Míg tavasszal a munkájukat vesztett, éhező tömegek miatt aggódott a tisztelt demokratikus ellenzék. Meg a svéd modellt éltette.

Van sapka, nincs sapka.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés