Nácizva, horthyzva ment neki Orbánnak az orosz külügyi szóvivő

2020. október 30. 14:32
Magyarország „náci csatlósságáról” és a „békét és szabadságot elhozó” Vörös Hadseregről fejtette ki nézeteit Marija Zaharova, miután Orbán a Szabadság téri szovjet megszállási emlékműről beszélt.

Marija Zaharova Orbán minapi Szabadság téri beszédére reagálva az orosz Külügyminisztérium hivatalos Facebook-oldalán a nácik egykori csatlósának nevezte Magyarországot, és emlékeztetni kívánt arra, hogy a Szovjetunió „megmentette Európa népeit a »barna pestistől«, békét és szabadságot hozva el nekik”.

Az orosz Külügy Facebook-oldalán a következő szöveg jelent meg:

„Október 27-én a magyar miniszterelnök a budapesti Szabadság téren »a szovjet megszállás emlékművének« nevezte azt az emlékművet, amely a magyar főváros fasiszta megszállóktól való felszabadítása során elesett 80 ezer vöröskatonának állítottak fel.

Az ilyen állítások durván eltorzítják a 2. világháború történelmi igazságát és eseményeit, azokat, amiket a nürnbergi törvényszék releváns döntéseiben is rögzítettek. Szeretnénk emlékeztetni arra, hogy a horthysta Magyarország, Adolf Hitler legközelebbi szövetségese aktív szerepet vállalt Csehszlovákia felosztásában és a Jugoszlávia elleni hitleri agresszióban, és 1941. június 27-én aktívan csatlakozott a náci Németország Szovjetunió elleni támadásához, a megszállt területeken pedig tömeges bűncselekményeket követett el a békés civilek, valamint szovjet hadifoglyok ellen.

A Vörös Hadsereg megmentette Európa népeit a »barna pestistől«, békét és szabadságot hozva el nekik. Manapság egyes államok arra vágynak, hogy eltorzítsák ezt a tényt, és elhallgassák hazánk kulcsszerepét a fasizmus fölötti győzelemben, elmossák az egyes fővárosok történelmi felelősségeit a háborús időszak bűneiért, és tisztára mossák a náci csatlósok rezsimjeit.”

 

Orbán Viktor október 27-én avatta fel idősebb George Bush amerikai elnök szobrát a Szabadság téren.

Beszédében kifejtette„1849. október 6-án az itt álló kaszárnya udvarán végezték ki az első magyar miniszterelnököt. A magyarok első miniszterelnöke a megszállók kivégzőosztaga előtt fejezte be az életét. Ez világos üzenet minden utódja számára. A gyengébb felfogásúak kedvéért a tér egyik oldalán itt van a német, a másikon pedig a szovjet megszállás emlékműve. Ez is világos üzenet: ha magyar vagy, csak két lehetőség között választhatsz: vagy a megszállók vagy a szabadság mellé állsz.”

Összesen 554 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nyerített egyet a ló a karámban. Majd ha valaki megabrakolja, lenyugszik.

Így van. Csúnyát mondtak az oroszokra, muszáj volt a sajátjaiknak megválaszolni. A diplomácia már csak ilyen.

Kihagyta az elvtársnő 56-ot és az utána lévő évtizedeket Kelet Európában.

Többek között mi próbáltuk megmenteni ettől a világot:
A szovjet kommunisták halálteljesítménye a következő korszakok végére, göngyölve:

A polgárháború idején 1922 végére: 3,284,000
A NEP korszak 1928 végére: 5,484,000
A kolhozosítás, éhhalál 1935 végére: 16,924,000
A Nagy Terrorral 1938 végére: 21,269,000
A sztálini foglalással 1941 közepéig: 26,373,000
A világháborúval, 1945 közepéig: 39,426,000
A háború után 1953 végéig: 55,039,000
A poszt-sztálinista kor 1987 végéig: 61,911,000

Forrás: R. J. Rummel: Soviet Genocide and Mass Murder since 1917 (Szovjet népirtás és tömeggyilkosság 1917 óta), Transaction Publisher, 1990.

Innen látszik, hogy például Hitler hatalomra jutásakor a szovjet halálteljesítmény körülbelül 12,000,000 erőszakosan, idő előtt elpusztított embernél tartott, míg hadba lépésünkkor már 26,373,000-nél.

Hitler sohase mondta, hogy örülni kell a megszállásuknak, a kommunisták viszont mindenkitől azt követelték. Ez a nő még most is. Nagyságrendekkel rosszabb mint Hitler.

Felszabadításról szólván olvasgasd Vlaszov volt vörös tábornok deklarációját:
A Prágai Nyilatkozatot 1944. november 14-én felolvassa Andrej Andrejevics Vlaszov tábornok, az Orosz Felszabadító Hadsereg (ROA) parancsnoka:

A bolsevikok elrabolták az emberektől
a szólásszabadságot,
a szabad vallásgyakorlást,
a magánélethez való jogot,
a helyváltoztatás szabadságát,
a vállalkozás szabadságát
és megtagadták mindenkitől annak lehetőségét, hogy találhasson a társadalomban egy olyan helyet magának, ahol kifejtheti képességeit.

Ezeket a szabadságjogokat terrorral, párt privilégiumokkal és erőszaktevéssel helyettesítették.

Oroszország népei már régóta kiábrándultak a bolsevizmusból.

Oroszország Népeinek Felszabadító Bizottsága ezennel a következő célokat deklarálja:
1. Sztálin önkényuralmának megdöntése
2. Oroszország népeinek felszabadítása a bolsevik rendszer alól
3. Oroszország népeinek azon jogai visszaállítása, amelyeket a nép forradalma kiharcolt 1917-ben.
4. A háború befejezése és becsületes béke kötése Németországgal
5. Egy új, szabad, nemzeti kormány felállítása bolsevikok nélkül és kizsákmányolók nélkül
6. Oroszország minden népe számára egyenlőség és az ő nyilvánvaló joguk biztosítása a nemzeti fejlődéshez, az önrendelkezéshez és a független önkormányzathoz.

Honnan veszed, hogy Rummel csak a kivégzéseket számolta?
Egy példa a kommunista hadviselésre:
Krím hadszintér: Március 2-án Lev Zaharovics Meklisz, (a legmagasabb rangú zsidó tiszt a Vörös Hadseregben) egy amatőr politikai komisszár elindította hadműveletét 250,000 katonával,”ami a hadtudományok fölött alkalmazott terror őrületes csúcsának bizonyult”. Megtiltotta azt, hogy a csapatok beássák magukat, azzal az indokkal, hogy ’a katonák támadó szelleme ne legyen aláásva ezáltal’ és kijelentette, hogy akárki, ’aki elemi önvédelmi viselkedést mutatott, pánikkeltőnek nyilváníttassék’. Ennek eredményeként az egész frontszakasza véres péppé változott.
(Simon Sebag Montefiore: Stalin, the Court of the Red Tsar (Sztálin, a vörös cár udvartartása), Phoenix, 2003, 421.old.)

Persze, hogy lófejű, bár idehaza még egy mezőhegyesi kancának is kellemesebb ábrázata van, mint ennek a ruszki karrierista p.csának.

A nemzeti szocialista és a kommunista táborokat egyaránt megjárt túlélő, Margarita Buber-Neumann szerint: Sztálin = Hitler + Ázsia

Akkor mégis kik ellen kellett volna küzdeni több okkal?

Mellékhadszintér az utolsó olajmező országa?
Kevés nagyobb marhaságot hallani a második világháborúról.

Ünnepli itt valaki a japánokat? Vagy egy rasszistának az ázsiai hadszíntér smafu.

Első világháború úgy lett, hogy a szerbek elleni lokális háborúnkat az oroszok világháborúvá eszkalálták:
Az oroszok már 1914. július 24-én bevezették a "részleges"-nek hívott mobilizációjukat. Persze mindenki tudhatta, hogy részleges mobilizáció nem létezik, csak teljes. És a mobilizációt az akkori körülmények között visszacsinálni nem lehet, annak a mobilizáltak bevetésében kell végződnie.

Az egész pedig az orosz birodalmi tekintély miatt, mert annyira elkötelezték magukat, hogy ki se tudtak szállni a saját csapdájukból:

"Ha ennél a kritikus pontnál a szerbeket a sorsukra hagynánk, az orosz presztizs teljesen összeomlana." (Szazonov orosz külügyminiszter a Birodalmi Minisztertanács előtt, 1914. július 24-én.)

Tudom, nektek csak nyalható vagy nem nyalható hátsók léteznek. Mi meg azért szavazunk Orbánra, mert nem hátsók síkjában tekint a többi országra. Magyarország erős és nem nyalja senki hátsóját.

Marianak joga van a véleményéhez. Nekem is. Az enyém közelebb áll
Orbán Viktoréhoz, mint Mariajéhoz.

Maria egyéb kvalitásai előtt kalapot emelek.

Honnan veszed, hogy a bányákba nem küldtek nőket?
Csak a Holodomorban a 7 millió halottból három millió volt gyerek. a fennmaradó négymillió éhen halt felnőttnek a fele nyilvánvalóan nő.

Csak a saját népét irtotta, amíg más népekhez nem fért hozzá:
„Meddig fogja még Ön gyilkolni az embereket?” – kérdezte Lady Astor Sztálintól 1931-ben.
„A művelet addig fog tartani, amíg az szükséges a kommunista társadalom megalapításához.” – válaszolta Sztálin.
(R. J. Rummel: Lethal Politics, Soviet Genocide and Mass Murder since 1917 (Halálos politizálás, szovjet népírtás és tömeggyilkosság 1917 óta), Transaction Publishers, 1990, 1.old.)

De mást se tanítanak. Például ilyeneket:
Beszéljünk egy pillanatra a végképp megtorlatlan háborús bűnökről:

Idézem egy vöröskatona, Nyikoláj Nyikulin gyalogos veterán emlékeit.

„Annak érdekében, hogy egy rendezetlen és kiképzetlen katonatömeget ellenőrzés alatt tudjanak tartani, a harcok előtt kivégzéseket tartottak. Elgyengült, majdnem haldokló katonákat, vagy azokat, akik véletlenül mondtak valami szovjetelleneset, vagy alkalmanként dezertőröket használtak erre a célra. Az alakulatot U alakban felsorakoztatták és a szerencsétleneket kegyetlenül lemészárolták. Ennek a „megelőző politikai munkának” eredményeként a félelem az NKVD-től és a komisszároktól nagyobb volt, mint a németektől.
Ha támadás közben valaki megfordult, a feltartóztató különítmény lelőtte. A félelem késztette a katonákat, hogy előre menjenek meghalni. Pontosan ez volt az, amire a mi bölcs Kommunista Pártunk, a győzelem szervezője, támaszkodott.
Természetesen a kivégzések folytatódtak minden sikertelen támadás után. Ha egy ezred parancs nélkül meghátrált, a feltartóztató különítmények nehézgépfegyvereket használtak ellenük.”
A feltartóztató különítményeket egészen 1944 októberéig használták.

Forrás: Vadim J. Birstein: SMERSH, Stalin’s Secret Weapon (Szmers, Sztálin titkos fegyvere), Biteback Publishing, 2011, 135.old.

Ez se következett volna be, ha sikerül a szovjeteket megállítani:

Népi Kína: 73,237,000 áldozat. Forrás: R. J. Rummel: China’s Bloody Century, Genocide and Mass Murder since 1900 (Kína véres évszázada, népirtás és tömeggyilkosság 1900 óta), Transaction Publishers, 1991.

Nem a személyes kapcsolatokról van itt szó. Putyin nem engedheti meg magának azt, hogy elfeledkezzen arról a 70 ezer elesett katonáról, akik a Város ostrománál haltak meg. Egyébként, ha Hitler nem annyira konok megúszhattuk volna simábban is. A Német Városparancsnok, -akit egyébként nem nyilvánítottak háborús bűnösnek és kb, öt év után hazaengedték- már Karácsony előtt ki akart törni (ekkor még nem volt zárt a gyűrű), de ezt Hitler megtiltotta.

Hadbalépésünket eldöntötték a történelmi előzmények:

1.Az orosz gyarmatbirodalom, amikor a történelem során először vált határossá
Magyarországgal 1939-ben, Lengyelország keleti (nagyobbik) felének elfoglalásával, akkor éppen Hitlerrel volt szövetséges és gyűrte le ezen kívül
Észtországot, Lettországot, Litvániát, Észak- Bukovinát és Beszarábiát. Finnországot is megtámadta és vett el tőle területeket.
Idegességre volt okunk, pláne mivel közelebb voltunk az orosz medvéhez, mint
például Ausztrália, amely tanulva az orosz terjeszkedési hajlam történelmi
trendjéből, már az 1860-as évektől partvédő műveket épített ellene. A
történelmi tapasztalat levonása felvilágosít arról, hogy ki is a gyilkos
agresszor.
2.Egyébként az orosz birodalmi terjeszkedés volt az, amiről Fridhjof Nansen, norvég sarkkutató és Nemzetek Ligája (Népszövetség) megbízott, állította: Oroszország az 1500-as évektől kezdődően minden hét évben egy norvégiányi területet kebelezett be.
(Ezen, addig megállíthatatlan terjeszkedés érte el határainkat is 1939-ben. Ráadásul úgy, hogy a Vörös Hadsereg éppen a Wehrmacht szövetségese is volt. Egyetlen valamirevaló döntéshozó sem hagyhatta ezt figyelmen kívül.)
3. Az oroszok már öt évszázadon keresztül próbálják országuk végső határát meglelni, de sehogy sem sikerül.
(A. L. Kennedy, The Quarterly Review, 1947. január)
4. Humanitárius ok: Hitler hatalomra jutásakor a szovjet halálteljesítmény körülbelül 12,000,000 erőszakosan, idő előtt elpusztított embernél tartott, míg hadba lépésünkkor már 26,373,000-nél.
Forrás: Rummel: Soviet Genocide and Mass Murder since 1917 (Szovjet népirtás és tömeggyilkosság 1917 óta), Transaction Publisher, 1990.
5. Tagja voltunk, jó okkal, az Antikomintern Paktumnak. Megelőzve ezzel a nyugati világ jórészét. A kommunistaellenes szerződéshez 1939 februárjában csatlakoztunk. A Komintern a kommunizmus nemzetközi elterjesztésének szervezete volt.

Igen. Fiatal is. Ezért hiányos a történelmi tudása. Az egy dolog,ahogy felszabadítók voltak. De ez negyven évig tartott?????
Miért nem mentek haza a felszabadítás után? Azért, mert utána jött a megszállás.

Saját történet: 1984-ben az oroszoktól remek konzerv paradicsomos halat lehetett venni fillérekért. Eladták az ellátmányt.

Nem 2000 kilométerre kezdtük, azt az amerikaiak szokták csinálni, hanem ott, ahol ea történelemben először lett közös magyar-szovjet határ. Plusz az alábbiak:
7. Winston Churchill egy vezércikket írt Cionizmus kontra bolsevizmus címmel, amely az Illustrated Sunday Herald-ban jelent meg (1920. február 8). Ebben az írásban, amely nyomatékosította, hogy a cionizmus és a bolsevizmus „harcban áll a zsidó nép lelkéért”, felszólította a zsidókat, hogy tagadják meg a „bolsevik konspirációt” és tegyék világossá, hogy „a bolsevik mozgalom nem zsidó mozgalom”.
Ugyanakkor kifejtette:
(A bolsevizmus) a zsidók között semmi esetre sem új. Már Spartacus-Weishaupt-tól kezdve, Karl Marx-on át egészen Trockíjig (Oroszország), Kun Béláig (Magyarország), Rosa Luxemburgig (Németország), Emma Goldmanig (USA), ez a világraszóló összeesküvés a civilizáció megdöntésére és a társadalom átépítésére, a korlátozott fejlődés, a rosszindulatú irigység és a lehetetlen egyenlőség alapján, folyamatosan nő.
8. „A szövetséges nagyhatalmak együttesen és külön-külön is meg fogják bánni azt a tényt, hogy nem tudtak tenni több elhatározott és több együttes akciót a bolsevista veszély megsemmisítésére, mielőtt az túl erőssé nőtt.” (Winston Churchill, 1920. február 14.)
Bár nem voltunk nagyhatalmak, az egyikkel fegyvertársként megpróbáltuk körülbelül húsz évvel később.
9. A teheráni háborús csúcstalálkozón 1943 novemberének végén Roosevelt amerikai elnök önigazoló hangulatban közölte reményét Sztálinnal: “Isten a Szövetségesek oldalán áll.” De Sztálin helyre tette: “Az enyémen az Ördög áll, aki egy jó kommunista.” (Nat Geo dokumentumfilmből)

Az Ördög uralma, vagy ahogy Reagan amerikai elnök nevezte a kommunizmust 1983-ban: a „gonosz birodalma” ellen nem nemes dolog küzdeni 1917 óta bármely adandó alkalommal?
Háborús bűnös-e az, aki Ronald Reagan amerikai elnöknél 42 évvel korábban ismeri föl azt, hogy a "gonosz birodalma" megérkezett a határra?

Baberowski jobb?
Eközben (Beríja) „revolverrel a kezében száguldozott a fronton, és értelmetlen parancsokat osztogatott…. Sztálint táviratokkal bombázta, amelyekben azt követelte, hogy a pánikkeltőket és a gyávákat végezzék ki. Az egyik ilyen táviratra Sztálin a következőket írta: ’Beríja elvtárs, rendben! Gondoskodjon róla, hogy Novorosszíjkszban ne maradjon élve a söpredék, haljanak meg a gazemberek.’ A mészárlásban szovjet katonák tízezrei haltak meg, 176 ezren pedig fogságba estek, mert egy dilettáns és terrorista vezette őket.”
(Jörg Baberowski: Felperzselt föld, Sztálin erőszakhatalma, Európa kiadó, 2015, 414.old.)

Semmi meglepo nincs abban ha mashogy latjak, elvegre mi vesztettunk ok meg gyoztek.
Nem a multon kell egyeterteni, hanem a jelenen es a jovon.
Ez a mestersegesen gerjesztett szethuzas, a patriota nepek megosztasa, csak Sorosnak jo.

Sajnos a magyarok a magyar vonatkozású történelem leglényegesebb momentumairól nem tudnak. Harminc év tájékozódási szabadság után sem. Botorkálnak faltól-falig.

Én megettem. Finom volt.10 forint volt egy paradicsomos hal.

Azt például, amit az amerikaiak Vietnámban. Megállítani a kommunista terjeszkedést.
Vagy amit az amerikaiak kerestek Európában. Megállítani a kommunista terjeszkedést.
Vagy amit az ausztrálok Koreában. Megállítani a kommunista terjeszkedést.
Hány példát akarsz még, mert van?

Hát avval, ami a 7 milliós Holodomor hullahegye után bevethető volt közülük.

Nyugat alatt Amerikát érted, ahol, még a polgárháborújuk sem a rabszolga felszabadításról szólt?
Vagy Ausztráliát, ahol a bennszülötteknek 1967-ig nem volt szavazati joguk, tehát a közügyektől is el voltak tiltva?
Esetleg Belgiumot meg a Kongójukat?

És tanulmányoztad az NSDAP programját vagy csak a kommunista iskolák rabhallgatóinak csorgatott hazugságokat?
Meghatározás az Érettségi Portál 2012 –ről (erettsegizz.com):
“A 25 pontból álló tervezet a népjólét megteremtését, az osztályellentétek megszüntetését, a kapitalista kamatszolgaság megtörését, a nemzeti közösség és a nemzetállam szerepének elismerését és a németek önrendelkezési jogának helyreállítását követelte. A párt felvette a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt (NSDAP; Nazionalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei) nevet, melynek 1921-től Hitler lett az első elnöke.

Nem úgy hangzik mint felszabadítása bárkinek:

Sztálint idézi Gyilasz, a jugoszláv kommunizmus második-harmadik embere, személyes beszélgetése alapján 1944 áprilisából: bárki területet foglal, a háború után rákényszeríti arra társadalmi rendszerét. Mindenki a saját rendszerét kényszeríti amilyen messze csak a hadseregének erre hatalma van.
(Milovan Djilas: Conversations with Stalin (Beszélgetések Sztálinnal), 1962, 90.old.)

Más volt mögötte. Rádiót egyszerűbb volt készíteni, mint TV-t. A TV gyártás a mienk lett a rádió a bolgároké. ( Egyébként a legszebb hangú asztali rádiót amit hallottam az NDK gyártotta. Undine-nak hívták, jól méretezett nagy fadoboz és benne vagy öt hangszóró. Elég jó Denon hangfalaim vannak, még sincs nagy különbség összevetve a régi Undine-vel.)

Égnek állna a haja- jó esetben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés