Tisztelt Bizottság!

2020. október 29. 9:24
SZFE Hallgatói Önkormányzat
Facebook
A kancellár kikapcsolta az egyetem épületeiben az internetet és bezárt egyes szaktermeket.

„A jogfosztott szenátus az új okiratok életbelépését megelőző napon feloszlatta magát, a hallgatóság pedig tiltakozásának jeléül éjfélkor elfoglalta az egyetem épületét. A kezdetektől fogva hangsúlyozzuk: tanulni szeretnénk. Célunk a szakmaiságot, szabad gondolkodást és kreatív alkotást biztosító oktatási rendszer visszaállítása. Az egyetemünkön a blokáddal párhuzamosan a kezdetektől fogva zajlik az oktatás. Ez akkor sem változott meg, amikor októberben a kuratórium által kijelölt kancellár fél nap lefolyása alatt akarta kiüríttetni az egész egyetemet, beleértve az egyetem épületében működő kollégiumot. Akkor sem, amikor a kancellár kikapcsolta az egyetem épületeiben az internetet és bezárt egyes szaktermeket, beleértve az egyetemi polgárok bázisdemokráciájának fórumaként szolgáló színháztermet.

A modellváltási folyamat nem kizárólag az SZFE-t, hanem az egész magyar felsőoktatást érinti. Előttünk hét egyetemet szerveztek ki az államtól magánalapítványok felügyelete alá, melyek élére a Minisztérium kormányközeli üzletembereket, közéleti személyeket, sőt, jelenleg hivatalban lévő minisztereket nevezett ki. A kuratóriumi tagok mandátuma nincs határidőhöz kötve, ezért ezek az ötfős testületek korlátlan ideig, demokratikus felügyelet nélkül rendelkezhetnek az alájuk tartozó intézményekről. További intézményeket érintő átszervezés esetén a teljes magyar felsőoktatásra korlátlan hatalomgyakorlás vár.

Kész vagyunk a Minisztériummal való egyeztetésre, amennyiben biztosítják a jogainkat, és egyenjogú tárgyalópartnerként kezelnek minket. Követeléseinkre tárgyalási alapként tekintünk. Hisszük, hogy ezek egy érdemi egyeztetés feltételei, mely során közös, szakmai és oktatási szempontok mentén olyan kompromisszum születhet, mely mindkét fél, és mindemellett a teljes magyar társadalom érdekeit is szolgálja.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 129 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szabad anatómiát!!!

Tudjuk, csak az a függetlenség, ha a Katona prominensei dirigálnak ott:-))))
Belterjes volt. Senki nem akarta őket megszüntetni, felszámolni, pusztán helyet akarták mellettük. A tolerancia jegyében ezért fellázadtak.

Szarka úr adhatna egy kevés tiszteletet a tisztaságnak is.
A tetőtől az alagsor végéig, nagy nyomású slagozással..., klórmésszel, patkány- és tetűirtóval mixelve...

"Hisszük, hogy ezek egy érdemi egyeztetés feltételei, mely során közös, szakmai és oktatási szempontok mentén olyan kompromisszum születhet, mely mindkét fél, és mindemellett a teljes magyar társadalom érdekeit is szolgálja.

Na má a teljes társadalom érdekeire hivatkoznak........... Menjetek a pokolba.

Ölés, halál NEM vicc, nagyon meg kellene gondolni, miért, mikor, kire gondol ilyenkor a kommentelő. Ezek a szerencsétlen szfe-sek teljesen el vannak tévedve, NAGYON NINCS mögöttük társadalmi támogatás. A magam részéről szívesen olvasnék elemzéseket a hírhedett színielőadásokról, amelyeket ez a "kiváló" brancs képes volt színre állítani. Az, h. volt rá nézői igény, semmire sem érv. Volt itt elég sok borzalomra közönség igény.

A jó ízlés határt kéne szabjon, NEM igaz, h. az ízlésről nem lehet vitatkozni, az egy ostoba bonmot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés