Terror Nizzában: elvágták egy idős asszony torkát a Notre Dame-templomban

2020. október 29. 10:18

Az újabb franciaországi terrortámadásnak eddig három halálos áldozata van: a 70 éves nő mellett a sekrestyést is meggyilkolták, a harmadik áldozatot pedig halálra késelték. A támadót elfogták.

2020. október 29. 10:18
null

Késelés támadás történt a francia Nizza városában a reggeli órákban – tudósít a Le Figaro nyomán az Origo. A Nice-Matin információi szerint a terrortámadás a legismertebb nizzai templomban, a Notre-Dame-ban volt és egy 70 éves asszonyt gyilkoltak meg bent a templomban, több embert pedig megkéseltek a városban csütörtök délelőtt. A támadót elfogták, ennek ellenére óriási rendőri készültség van a helyszínen. A város polgármester, Christian Estrosi szerint terrortámadás történt. Ezt mondja Eric Ciotti, a régió vezetője is.

A Figaro úgy tudja, hogy tűzszerészek is érkeznek a helyszínre, akik irányított robbantást fognak végrehajtani a helyszínen. Gerald Darmanin belügyminiszter válságértekezletet hívott össze. A rendőrség arra kérte a helyi lakosokat, hogy kerüljék a környéket. A Nice-Matin a közelben lakó és dolgozó embereket szólaltatott meg, akik lövéseket is hallottak.

Az AFP legfrissebb közleménye szerint az egyik súlyos sérült meghalt a kórházban, vagyis két embert gyilkolt meg a terrorista. Egy meg nem erősített rendőrségi forrás szerint az egyik áldozatot lefejezték, a másiknak elvágták a torkát. Az egyik nő holttestét a templomban találták meg, egy másik nőnek sikerült átmenekülnie a szomszédos kávéházba, mielőtt meghalt volna. Egy férfi is belehalt a sérüléseibe. Nizza republikánus polgármestere, Christian Estrosi a sajtónak nyilatkozva bejelentette: Emmanuel Macron támogatásáról biztosította őt, és már úton van a város felé.

Frissítés:

A Figaro legfrissebb információi szerint a templomban megölt nőt lefejezték, a meggyilkolt férfi – akinek elvágták a torkát – pedig a templom sekrestyése volt. Az őrizetbe vett elkövető huszonéves, azt mondta, hogy Brahminnak hívják.

Nyitókép: Twitter

Kapcsolódó cikkek

Összesen 230 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Teréz A Piréz
2020. október 29. 14:20
Kijelentették már a helyi libernyákok, hogy azérse félünk? Az szokott segíteni...
Leo3
2020. október 29. 13:37
A francia kormányzat teljesen hülye és inkompetens! Nem akarja megvédeni az állampolgárait? hogy lehetséges az, hogy náluk állandóan terrorakciók történnek?
kaltran
2020. október 29. 13:30
AZT MONDTA BRAHMINNAK HÍVJÁK. JÉ, TUD BESZÉLNI! CIRKUSZBA VELE, MUTOGASSÁK! (AZTÁN MEGEHETI A LEOPÁRD EBÉDRE)
teljesenertelmetlen
2020. október 29. 13:22
Kíváncsi vagyok, az ügynökpápának mi lesz a reakciója? Vagy már nincs ideje foglalkozni a templomaiban lefejezett hívőivel, mert a buzikat kell pátyulgatnia szakmányban?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik