Terror Nizzában: elvágták egy idős asszony torkát a Notre Dame-templomban

2020. október 29. 10:18
Az újabb franciaországi terrortámadásnak eddig három halálos áldozata van: a 70 éves nő mellett a sekrestyést is meggyilkolták, a harmadik áldozatot pedig halálra késelték. A támadót elfogták.

Késelés támadás történt a francia Nizza városában a reggeli órákban – tudósít a Le Figaro nyomán az Origo. A Nice-Matin információi szerint a terrortámadás a legismertebb nizzai templomban, a Notre-Dame-ban volt és egy 70 éves asszonyt gyilkoltak meg bent a templomban, több embert pedig megkéseltek a városban csütörtök délelőtt. A támadót elfogták, ennek ellenére óriási rendőri készültség van a helyszínen. A város polgármester, Christian Estrosi szerint terrortámadás történt. Ezt mondja Eric Ciotti, a régió vezetője is.

A Figaro úgy tudja, hogy tűzszerészek is érkeznek a helyszínre, akik irányított robbantást fognak végrehajtani a helyszínen. Gerald Darmanin belügyminiszter válságértekezletet hívott össze. A rendőrség arra kérte a helyi lakosokat, hogy kerüljék a környéket. A Nice-Matin a közelben lakó és dolgozó embereket szólaltatott meg, akik lövéseket is hallottak.

Az AFP legfrissebb közleménye szerint az egyik súlyos sérült meghalt a kórházban, vagyis két embert gyilkolt meg a terrorista. Egy meg nem erősített rendőrségi forrás szerint az egyik áldozatot lefejezték, a másiknak elvágták a torkát. Az egyik nő holttestét a templomban találták meg, egy másik nőnek sikerült átmenekülnie a szomszédos kávéházba, mielőtt meghalt volna. Egy férfi is belehalt a sérüléseibe. Nizza republikánus polgármestere, Christian Estrosi a sajtónak nyilatkozva bejelentette: Emmanuel Macron támogatásáról biztosította őt, és már úton van a város felé.

Frissítés:

A Figaro legfrissebb információi szerint a templomban megölt nőt lefejezték, a meggyilkolt férfi – akinek elvágták a torkát – pedig a templom sekrestyése volt. Az őrizetbe vett elkövető huszonéves, azt mondta, hogy Brahminnak hívják.

Nyitókép: Twitter

Összesen 196 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gondolom valami migráns gazdagította a kultúrát, ismét.

Macron már csak ennyit tehet: együtt érez mindenkivel, a helyszínre látogat és kijelenti, hogy nem félünk.

Ne hagyjuk ki a mentális problémákat sem.

Ahhoz képest, hogy Franciaországban évek óta rendkívüli állapot van (ezt miért nem vizsgálják a jogállamisági tálibok Brüsszelben?), nem úgy tűnik, hogy a helyzet javulna.

Igen, kárövendenek szegény Soros Gyuri bácsin, aki majd' megszakad, hogy emberbaráti szeretetből az európai álmot elérhetővé tegy Afrika és Ázsia milliárdjai számára, erre néha történik egy ilyen baleset, melyet a szemét reakciós nácifasiszták félrekommunikálnak, és kirekesztő eszméik alátámasztására használnak.
Éljen a forradalom, éljen a nyitott társadalom!!! Csak a Soros (meg Klárika!)!!!

Vagy járulékos veszteség. Mert a politikailag korrekt migránssimogatás a legfontosabb. A bárgyú franciák pedig kussolnak a saját hazájukban.

Mondjuk ronthat is a helyzeten. Macron biztosan rendesen védve van.

Az iszlám még a középkornál tart, abban a primitív korban van, amit a kereszténység már kinőtt. Ha a kereszténység még ott tartana, ha még olyan fanatikus lenne nem lennének muszlimok Európában. Az istenhitet pedig úgysem érted, de értik olyan emberek, akiknek a cipőjét nem köthetnéd meg.

2019. OKTÓBER 2. Ez a Micron mondta:

https://magyarnemzet.hu/kulfol..

2019: Ezt a témát éretten és nyugalommal kell kezelnünk. Franciaország mindig is a bevándorlás földje volt mondta hétfő este a francia hírügynökség tudósítása szerint a francia elnök a parlamenti többség képviselői és szenátorai előtt tartott beszédében, két héttel a bevándorlásról a nemzetgyűlésben szeptember 30-án, a szenátusban pedig október 2-án rendezendő vita előtt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés