Terror Nizzában: elvágták egy idős asszony torkát a Notre Dame-templomban

2020. október 29. 10:18
Az újabb franciaországi terrortámadásnak eddig három halálos áldozata van: a 70 éves nő mellett a sekrestyést is meggyilkolták, a harmadik áldozatot pedig halálra késelték. A támadót elfogták.

Késelés támadás történt a francia Nizza városában a reggeli órákban – tudósít a Le Figaro nyomán az Origo. A Nice-Matin információi szerint a terrortámadás a legismertebb nizzai templomban, a Notre-Dame-ban volt és egy 70 éves asszonyt gyilkoltak meg bent a templomban, több embert pedig megkéseltek a városban csütörtök délelőtt. A támadót elfogták, ennek ellenére óriási rendőri készültség van a helyszínen. A város polgármester, Christian Estrosi szerint terrortámadás történt. Ezt mondja Eric Ciotti, a régió vezetője is.

A Figaro úgy tudja, hogy tűzszerészek is érkeznek a helyszínre, akik irányított robbantást fognak végrehajtani a helyszínen. Gerald Darmanin belügyminiszter válságértekezletet hívott össze. A rendőrség arra kérte a helyi lakosokat, hogy kerüljék a környéket. A Nice-Matin a közelben lakó és dolgozó embereket szólaltatott meg, akik lövéseket is hallottak.

Az AFP legfrissebb közleménye szerint az egyik súlyos sérült meghalt a kórházban, vagyis két embert gyilkolt meg a terrorista. Egy meg nem erősített rendőrségi forrás szerint az egyik áldozatot lefejezték, a másiknak elvágták a torkát. Az egyik nő holttestét a templomban találták meg, egy másik nőnek sikerült átmenekülnie a szomszédos kávéházba, mielőtt meghalt volna. Egy férfi is belehalt a sérüléseibe. Nizza republikánus polgármestere, Christian Estrosi a sajtónak nyilatkozva bejelentette: Emmanuel Macron támogatásáról biztosította őt, és már úton van a város felé.

Frissítés:

A Figaro legfrissebb információi szerint a templomban megölt nőt lefejezték, a meggyilkolt férfi – akinek elvágták a torkát – pedig a templom sekrestyése volt. Az őrizetbe vett elkövető huszonéves, azt mondta, hogy Brahminnak hívják.

Nyitókép: Twitter

Összesen 203 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gondolom valami migráns gazdagította a kultúrát, ismét.

Macron már csak ennyit tehet: együtt érez mindenkivel, a helyszínre látogat és kijelenti, hogy nem félünk.

Ne hagyjuk ki a mentális problémákat sem.

Ahhoz képest, hogy Franciaországban évek óta rendkívüli állapot van (ezt miért nem vizsgálják a jogállamisági tálibok Brüsszelben?), nem úgy tűnik, hogy a helyzet javulna.

Igen, kárövendenek szegény Soros Gyuri bácsin, aki majd' megszakad, hogy emberbaráti szeretetből az európai álmot elérhetővé tegy Afrika és Ázsia milliárdjai számára, erre néha történik egy ilyen baleset, melyet a szemét reakciós nácifasiszták félrekommunikálnak, és kirekesztő eszméik alátámasztására használnak.
Éljen a forradalom, éljen a nyitott társadalom!!! Csak a Soros (meg Klárika!)!!!

Vagy járulékos veszteség. Mert a politikailag korrekt migránssimogatás a legfontosabb. A bárgyú franciák pedig kussolnak a saját hazájukban.

Mondjuk ronthat is a helyzeten. Macron biztosan rendesen védve van.

Az iszlám még a középkornál tart, abban a primitív korban van, amit a kereszténység már kinőtt. Ha a kereszténység még ott tartana, ha még olyan fanatikus lenne nem lennének muszlimok Európában. Az istenhitet pedig úgysem érted, de értik olyan emberek, akiknek a cipőjét nem köthetnéd meg.

2019. OKTÓBER 2. Ez a Micron mondta:

https://magyarnemzet.hu/kulfol..


2019: Ezt a témát éretten és nyugalommal kell kezelnünk. Franciaország mindig is a bevándorlás földje volt mondta hétfő este a francia hírügynökség tudósítása szerint a francia elnök a parlamenti többség képviselői és szenátorai előtt tartott beszédében, két héttel a bevándorlásról a nemzetgyűlésben szeptember 30-án, a szenátusban pedig október 2-án rendezendő vita előtt.

A magyar ellenzék migráció párti....

2019 02 06: Macron a rendezvény későbbi szakaszában élesen bírálta a bevándorlásellenes kormányok migrációs politikáját.

Nem hunyhatunk szemet a bevándorlás jelensége felett. Ha tetszik, ha nem, a tömeges migráció korát éljük, és ez ellen semmit sem lehet tenni, hangsúlyozta a globalista politikus.

Majd hozzátette: nem hiszek azokban az emberekben, akik falakat vagy kerítést építenek. Nem hiszek bennük, mert a falak egész egyszerűen nem működnek, nem oldanak meg semmit.

A francia elnök a hallgatóság előtt aláhúzta, nem ideológiai szempontoktól vezérelve van az európai határok megvédése ellen, hanem egyszerűen azért, mert nem lehet sikeresen megvédeni azokat, a migrációt máshogyan kell kezelni, nem határvédelemmel.

Minden esély megvan arra, hogy ez legyen a hivatalos szöveg.

Bzmg, most látom, hogy az egyik szerencsétlent lefejezték. Ez gyakorlatilag nyílt hadüzenet az iszlám részéről.

Legalább térdelne le! Ez lenne a minimum.

Ez tudathasadásos állapot! A franciák nem akarják, ami velük történik, mégis arra szavaznak, aki az egészet rájuk szabadítja.

Egészen pontosan így van!
Két paradigmaváltásnak is a tanúi vagyunk, a jakobinusok utáni paradigmaváltásnak és a 68-as nemzedék utáni paradigmaváltásnak.
Szerintem ezt ismerték fel sorosék olyan 2010 körül és mindent megtesznek (arab tavasz, migráció támogatása, a pápaváltás), hogy a paradigmaváltás eredménye ne keresztény legyen.

Kedves Péter, azt tudod, hogy a névadód a római zsidó Pierleone-családtól származik?

Ezzel magam is így volnék, mint Erdélybe befogadott pannon-magyar.

He-he, ezért még a DK-ba is felvennének!

DDD

Ez a diverzitás igazi sikertörténet. Siker az Usában, siker Franciaországban, és várom, hogy ugyanilyen sikert arasson a többi arab-pátyolgató nyugati országban is. A feketék az Usában legalább annyit elmondhatnak, hogy őket kényszerrel hurcolták el Afrikából, de az arabokat senki nem kényszerítette Európába. Jöttek maguktól, mert megtehették.

Mikor fogják már fel végre a libsi elmebetegek, hogy kínaiakat vagy arabokat beengedni kurvára nem ugyanaz a kettő? Sőt, az lenne a legjobb, ha mindenki maradna a seggén, a saját országában, aztán aki sokszínűséget akar, azt turistaként a helyszínre utazva megteheti.

A Charlie Hebdo mindenkivel gecizik, csak ugye ennek a legtöbb esetben nincsenek ilyen komoly következményei.

A franciáknak, illetve a Nyugatnak előbb-utóbb választania kell, hogy a véleményszabadságot, vagy Mohamedéket tekinti fontosabbnak. Mohamedék ugyanis láthatóan nem változnak, arra aztán várhatnak.

Ez a fórum is tele van bolsi trollokkal. És sajnos meg is kapják azt a figyelmet, amire vágynak.

Ez azért van kedves Macron, mert a Franciaországban lévő ellenségeitek egyelőre micron nagyságúak még. Muzulmán toborzó irodákra van szükségetek szerte a világon, ahogy egy francia világbirodalomhoz illik.

Lehet, hogy a brit muszlimok 30%-a diplomás, de- és ezt fogod komálni, mert ez is statisztika- a pedofil szexuális erőszakot elkövetők 84%-a muszlim paki. Ez ugye neked nem probléma, hiszen a papok között is van pedofil- mennyi is hányingerkeltő lipsi?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés