Részlegesen lezárják Németországot

2020. október 29. 8:21
„Jelen állás szerint az egészségügyi rendszerünk képes megbirkózni ezzel a kihívással. Ha azonban az új fertőzöttek száma ilyen ütemben nő, akkor hamarosan eléri a határait” – monda Angela Merkel.

„Részlegesen lezárják Németországot, közölte Angela Merkel kancellár regionális vezetőkkel folytatott tárgyalásai után. A német hatóságok döntöttek az éttermek, bárok, mozik, színházak és egyéb szabadidős létesítmények négyhetes bezárásáról. Az intézkedést annak érdekében hozták meg, hogy megfékezzék a koronavírus-fertőzések számának rohamos növekedését, az iskolák, bölcsődék és üzletek ugyanakkor továbbra is nyitva maradhanak” – számol be az Euronews.

„Jelen állás szerint az egészségügyi rendszerünk képes megbirkózni ezzel a kihívással. Ha azonban az új fertőzöttek száma ilyen ütemben nő, akkor hamarosan eléri a határait” – monda Merkel.

A részletszabályokból kiderül: egy család maximum egy másik családdal találkozhat és legfeljebb tíz ember lehet egy helyiségben. A sporteseményeket, például a Bundesliga mérkőzéseit nézők nélkül rendezik meg. Az intézkedések hétfőn lépnek életbe és november végéig tartanak.

A bár- és étteremtulajdonosok, művészek és a szórakoztatóiparban dolgozók szerdán az utcára vonultak Berlinben, hogy tiltakozzanak a zárlat ellen, amely több hetes leállásra kényszeríti vállalkozásaikat. Tüntetők ezrei vonultak végig a városközponton, és elhaladtak a szövetségi kancellári hivatal mellett is. Merkel a lezárás miatti veszteségeik enyhítésére 10 milliárd eurós támogatást ígért a vállalkozásoknak – olvasható a tudósításban.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés