Ledia Lazeri: Magyarország követi a WHO iránymutatásait

2020. október 29. 7:27
„Még nincs vakcina, de jelenleg 200 oltóanyag-jelölt van. Az influenza védőoltás pedig nagyon fontos, mindenki, aki tudja adassa be” – mondta a WHO magyarországi igazgatója a Hír TV-ben.

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának vendége volt Dr. Ledia Lazeri, a WHO magyarországi igazgatója.

„A WHO véleménye azokról a korlátozásokról, melyeket egyre több európai ország bevezet az, hogy ez már az utolsó lépés.  A szigorítások célja az egészségügyi ellátórendszer megóvása.(…) A magyar lépések és döntések összhangban vannak a WHO iránymutatásával” – mondta az egészségügyi szervezet helyi vezetője. Hozzátette: Magyarország jól teljesít, amire viszont oda kell figyelni, hogy nem elégséges a tesztelés és a kapcsolati háló feltárása sem.

„Még nincs vakcina, de jelenleg 200 oltóanyag-jelölt van. Az influenza védőoltás pedig nagyon fontos, mindenki, aki tudja adassa be” – szögezte le a szakember. Az influenza tünetei nagyon hasonlatosak a Covid tüneteihez, és hogyha a két fertőzést egyszerre kapja meg az ember, akkor ez pánikot is okozhat a lakosságban, illetve ez túlterhelheti az egészségügyi ellátórendszert. 

A teljes beszélgetés:

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés