Franciaországban a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget

2020. október 29. 13:44
Jean Castex miniszterelnök szerint a kormány határozott és könyörtelen választ ad a „gyáva és barbár” tettre.

Franciaországban a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget a csütörtöki nizzai támadást követően” – jelentette be a francia miniszterelnök. Jean Castex hozzátette: a kormány határozott és könyörtelen választ ad a „gyáva és barbár” tettre.

Csütörtökön a nizzai Notre-Dame-bazilikában egy férfi késsel megölt három embert, egyiküket le is fejezte. Az ügyben a terrorellenes ügyészség nyomozást indított, a támadót elfogták. Nem sokkal később a rendőrök Avignon közelében agyonlőttek egy férfit, aki lőfegyverrel fenyegetett járókelőket az utcán. Mindkét esetben iszlamista indíttatást sejtenek a háttérben. A muszlimok csütörtökön ünneplik Mohamed próféta születésének évfordulóját.

(MTI)

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A "Franciaországban a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget" kijelentés rendkívül ostoba lózung, mikor jelenleg minden negyedik "francia" újszülött muszlim családba születik. Akkor pár év múlva, mikor a mai 10% helyett 20% lesz az idegbeteg muszlimok aránya hová emelik a készültséget, a legeslegmagasabb szintre?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés