SZFE-ügy: A hatalom emberei még mindig nem akarják érteni

2020. október 28. 7:49

Lakner Dávid
Magyar Hang
Mindenki más halad szembe az autópályán, nem ő.

„De az összes tiltakozás, az elmúlt hónapok minden eseménye sem volt elég Vidnyánszky Attiláéknak, hogy levonják a megfelelő tanulságokat. A Nemzeti Színház vezetője az Európai Parlament kulturális bizottságának online ülésén is arról beszélt: a hétvégi tüntetés a baloldali pártok kampánynyitó politikai gyűlése volt. Emellett tovább hangoztatta, hogy az egyetem világa túlságosan zárt, ők csak színesíteni szeretnék az összképet. Értjük persze: mindenki más halad szembe az autópályán, nem ő. Kedden eközben kiderült, hogy Vidnyánszky Attila is elkapta a koronavírust, otthonában pihen. Remélhetőleg mihamarabb meggyógyul, talán az első dolog, amiben végre egyetérthetnek a diákok és az új kuratórium képviselői.

A filmekben hozzászokhattunk a katarzishoz, hogy lehetséges a változás, és a rossz úton járó szereplő megérti a végére, hogy nem neki volt igaza. Hogy ha elegen mondják neki, hogy márpedig nincs igaza, akkor észbe kap, és végül meghátrál az észérvek előtt. Csak sajnos ez a valóság, a hatalom emberei pedig tényleg a végsőkig ragaszkodnának a pozícióhoz. Őket nem lehet meggyőzni. Úgy tűnik, velük szemben tényleg csak az olyan módszereknek van értelme, mint hogy egyszerűen kizárják őket az egyetemről.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hirtelen milyen értékes tud lenni az agresszió, az elzárkózás, a kompromisszumképtelenség, a tárgyalás elutasítása. Nem kell hozzá más, csak az, hogy támadva érezzék a betokosodott előjogaikat.

Nincs ebben semmi érthetetlen. Nem érdemelnek különösebb figyelmet ezek a magukat szabadságharcos szerepbe képzelő pubik.

A teljes cikkben csak hosszabb volt, de nem volt benne több, mint amit fent lehetett olvasni.
A konklúzió a legjobb: "Csak sajnos ez a valóság, a hatalom emberei pedig tényleg a végsőkig ragaszkodnának a pozícióhoz. Őket nem lehet meggyőzni. Úgy tűnik, velük szemben tényleg csak az olyan módszereknek van értelme, mint hogy egyszerűen kizárják őket az egyetemről."
Mármint a "hatalom emberei" az egyetem fenntartói, szóval ha őket ki akarják zárni, akkor kizárják a pénzüket is.
Persze ők azt akarják előadni, hogy az a pénz jár, nem kell érte tenni semmit, ők hozzák meg a saját szabályaikat, ők állam az államban. Nem egyedi ez a hozzáállás, ugyanilyen volt például a MÁV és az MTA is.
Persze vannak olyan helyek, ahol a diákok szabják meg, hogy kik lehetnek az oktatók és mit oktathatnak, ez tipikusan az amerikai nagynevű egyetemeken történik meg (mármint még nagynevű, mert ezek után le fogják őket hagyni a kínaiak). Na azokat az egyetemeket a diákok tandíjaiból és volt diákok adományaiból tartják fenn, ők nem engedhetik meg maguknak a botrányt, amit a hangadók amúgy csapnának. Szóval lehet követelőzni és megszabni az egyetem összetételét, tanrendjét - amennyiben ők tartják fenn az intézményt.

A másik, hogy mindez egy "Magyar Hang" nevű újságban jelent meg.
Tipikus baloldali internacionalista módszer fogalmakra rátelepedés és azok kisajátítása, kiüresítése - például amikor a Bokros-csomag miatti bukásuk okozta frusztrációt próbálják rákenni a jobboldalra, és következetesen Orbán-csomagkánt emlegetnek bármilyen fideszes költségvetést. De az "Orbán-takarodj" is "Gyurcsány-takarodj" volt eredetiben. Ugyanennek a másik oldala, amikor Gyurcsány "hazafiként" hivatkozik a táskahordozóira, és ugyanennek a része az, amikor egy globalista, baloldali újság "Magyar Hang" cím alatt jelenik meg.
Ugyanaz a pofátlanság, amikor a parlamenti kisebbség egy szavazáson többségbe került, és onnantól többségnek (bolseviknek) nevezte magát.

Ejnye, Lakner úr. Van egy törvényes tényállás, s a hallgatók "ezt nem fogadják" el. Mondom, a HALLGATÓK. Ha ezt Lakner nem fogja fel, s nem veszi figyelembe, akkor utána már a fejtegetése a maga által kialakított zárt rendszeren belül nem támadható. De ugyebár, a kiindulópont eleve téves. Ha valaki Szombathelyre akar utazni, akkor ne szálljon fel Debrecen felé kiépített vágányon álló vonatra.

Megértem, hogy fáj, de fogadd el, hogy nincs országos kereslet a mai, kiforgatott liberalizmusra. Az unió pedig kénytelen az alapszerződés szerinti, gazdasági alapon meghatározott pénzt folyósítani. A ti mai, hazug liberális álmotok ebben a szerződésben nem szerepelt, ezért próbálják azt utólag beletenni. De hát annak idején a bécsi cukrászda volt a mézesmadzag, és ha akkor előkerült volna az a sok eszement ötlet, amit ma látunk, elbukott volna a csatlakozás. Az egész uniót újra kell fogalmazni, mert így megy az egész a kukába.

Jól van Dávidka. Nem tudom, hogy ki vett fel annak idején a Mandinerhez és miért, de most a helyedre kerültél.

Ettől függetlenül Vidnyánszky nyilvánvalóan elszámolta magát. Bizonyára tudta, hogy a magyar művészvilág túlnyomó többsége baloldali és közöttük igen kiváló művészek is vannak, de azt - Vajnával ellentétben - nem értette meg, hogy ilyen helyzetben csak fokozatosan, kompromisszumokkal lehet/célszerű változtatni az intézményeken. Érezhetően annak sem volt tudatában, hogy az elmúlt évtizedben mekkora ellenérzés gyűlt fel a személyével szemben, ezért nem feltétlenül neki kellene mindennek az élére állnia.

Az már érthetőbb, hogy nem gondolta, az egyetem tanárai és diákjai hajlandók inkább mindent lenullázni, minthogy visszavonuljanak. Természetesen a diákok nem áldozatok, sőt ők a politikai frontharcosok. Baloldaliakat vettek fel vagy leginkább baloldaliak jelentkeznek erre a szakmára.

Nincs itt már mit tenni, ha a november is így telik el - márpedig így fog - nullázni kell a félévet és a jövő szeptemberi újraindulásra koncentrálni. Az még egy érdekes helyzet lesz: vajon végleg feladják-e a diplomát a mostani lázadók vagy beiratkoznak, esetleg megpróbálják újrakezdeni a 'forradalmat' (hiszen pár hónap múlva kezdődik majd a választási kampány).

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés