Fradi–Dinamo: 2:2

2020. október 28. 21:54
Az utolsó pillanatban mentett pontot a Fradi a Dinamo ellen, Boli volt eredményes a 90. percben.

Kétgólos hátránnyal mennek a félidőre a csapatok a Ferencváros – Dinamo Kijev UEFA Bajnokok Ligája-csoportmeccsen. Az Ullői úton rendezett mérkőzésen a nézők csak korlátozott számban vehetnek részt. 

A zöld-fehérek három támadóval álltak fel az ukrán csapat ellen. A Fradi kezdőjébe Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Kovacevic, Heister - Somalia, Sigér, Haratin - Zubkov, Isael és Nguen fértek be. 

Bár a vendégek kétségtelenül több gólt szereztek az első játékrészben, mint a Ferencváros, a statisztikák legalábbis kiegyensúlyozott mérkőzésről tanúskodnak. A Fradi valamennyivel többet birtokolta a labdát, mint a Dinamo, az ukrán csapat viszont pontosabban célzott Dibusz kapujára. A házigazdák részéről viszont több a szabálytalanság, az első játékrészben a szlovák játékvezető három ferencvárosi játékosnak is sárga lapot adott. 

A kijeviek első góljukat egy kezezés után megítélt büntetőből szerezték, a lehetőséget Cihankov értékesítette. A vendégek második találatát Carlos de Pena szerezte, noha ez leginkább Lovrencsics Gergő szerencsétlen mentési kísérletének volt köszönhető. 

A második félidőre érezhetően összeszedettebben jött ki a Fradi, aminek meg is lett az eredménye: Tokmac az 59. percben meg is szerezte a házigazdák első találatát. A gól jó hatással volt a Ferencvárosra, jóval határozottabban játszottak a zöld-fehérek a második félidőben. Ezzel szemben az első játékrészben sportszerűbben játszó kijeviek egyre több szabálytalanságot követtek el, a 86. percben Szidorcsuk második sárgájával pedig emberelőnybe is került a Ferencváros. A házigazdák a rendes játékidő a legvégén, a 90. percben mentettek pontot Boli találatával, így a Fradi jelenleg 1 ponttal áll a Bajnokok Ligája G csoportjában. 

A csoport másik mérkőzésén: Juventus – Barcelona: 0:2.

A nyitóképen: Viktor Cihankov (b) és Marcel Heister. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 155 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szép gól volt! Tud a fiú!

Ez a klubfoci, csak az eredmény számít, a szurkolók meg követik a csapatot, ha győz nagyjából függetlenül attól, hogy hány honfitársuk is játszik benne. ( Már 25 éve is a BL-ben a Fradi gólvágóját, ha jól emlékszem Zoran Kuntics-nak hívták...) A klubfoci lényegében már a szórakoztatóipar része, ahogy Rómában is a Cirkuszi Játékok, csak ez kulturáltabb. Épp e miatt a befektetők számítanak igazán. A PSG pl. kiscsapat volt, amíg be nem futott a Katari Emír vagy valamilyen rokona és rengeteg pénzt öntött a klubba. Az ukrán (vagy orosz) csapatok mögött meg dúsgazdag oligarchák állnak, de a többi nagy bajnokság is hasonlóan néz ki.

Más a hajtóerő. Afrikában és Dél-Amerikában ez a kitörés módja a nyomorból. Az egyik a La Ligában játszó, elismert focista pl. azt nyilatkozta, hogy azok a srácok, akikkel Rosarioban együtt lógott már vagy halottak vagy a sitten ülnek (drog). Ő viszont tehetséges volt és ráhajtott a focira, ha nincsen akaratereje ő is úgy végezte volna, mint a többiek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés