Erdogan a nyugati baloldal kifejezéseiből kovácsol fegyvert

2020. október 28. 16:19

Dushan Wegner
Tichys Einblick
Erdogan úr jól tudja, mit mond – és az ő szempontjából ez nagyon okos és ügyes dolog.

„Alig egy héttel ezelőtt azt lehetett olvasni a hírekben, hogy a berlini rendőrség éppen a »toleráns« Kreuzbergben állt neki átkutatni egy mecsetet. Arról lehet olvasni, hogy csaltak az állami támogatásokkal. Ahogy Berlinben megnyitott a koronasegély-büfé, néhány olyan ember is jól teleszedte a tányérját, akiknek az étlap közelébe sem lett volna szabad kerülniük.

Erdogan úr tartózkodott a mecset átkutatásának további kommentálásától, elvégre az atatürki világi hagyományoknak megfelelően nem avatkozik vallási ügyekbe, főleg nem más országok vallási ügyeibe – egy pillanat, elrontottam, szóval éppen ennek az ellenkezője a helyzet. 

Azt írta a Twitteren Erdogan úr: »Határozottan elítélem a rendőrségi bevetést a berlini Mevlana mecsetben, amit a reggeli ima közben követtek el, és amit egyértelműen rasszista és iszlámellenes indítékok vezéreltek, amik egyre közelebb hozzák a középkor sötétségét Európához, és amik nem vesznek tudomást a vallásszabadságról.« 

Erdogan úr jól tudja, mit mond – és az ő szempontjából ez nagyon okos és ügyes dolog.

[...]

Magától értetődik, hogy az embereket a cselekedeteik alapján különítem el – amikhez hozzátartoznak a szavaik is –, a döntő kategória pedig ez: erényesen és bölcsen gondolkodik és cselekszik ez az ember? (Ez alatt az egész emberiség javát értem.) És ha nem gondolkodik és cselekszik erényesen, legalább okosan gondolkodik és cselekszik? (Ez alatt a saját »releváns strukturáinak« ismeretét, és azok folyamatos erősítését értem.)

Európában, illetve a baloldaliak, globalisták és iszlamisták oldalán kevés valódi bölcsességet vagy jóságot látok. 

De Erdogan esetében továbbra is eszességet látok: a demokráciában a politikai fogalmak fegyverekké válnak, Erdogan pedig a saját fegyvereinket használja ellenünk – ez kétségtelenül okos és ügyes húzás.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés